Događanja na otvorenom i tradicijski sajmovi

Tijekom cijele godine u Osijeku se događa velik broj sajmova. Gradska tvrtka Osječki sajam priređuje regionalne i međunarodne stručne sajamske priredbe koje pratite ovdje: Kalendar sajmova. S druge strane tu su simpatični sajmovi na otvorenom, na trgovima i ulicama poput uskrsnih, adventskih i božićnih sajmova, sajma uz blagdan Svetog Antuna (poznati osječki „kirvaj“ - proštenje) i mnogi drugi. Kroz godinu u Osijeku se priređuje i velik broj uličnih događanja poput proslava i godišnjica.

Više doznajte klikom na naziv događanja.

 

FESTIVAL CVIJEĆA KOD VODENIH VRATA

27.05., od 9 sati do večeri. Vodena vrata i novi dio Promenade uz Dravu prema Donjem gradu.

 

POVRATAK OTPISANIH - ZABAVA UDRUGE POBJEDE I AZILA ZA NAPUŠTENE PSE

28.05., od 10 do 17 sati, na lijevoj obali Drave, kod Amfiteatra na Krunskoj Utvrdi (Katakombe)

 

RE-ART FESTIVAL, PRIČA BEZ KRAJA

02.-03.06., Tvrđa (stari grad). ReArt festival predstavlja mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca na kojem se može vidjeti stvaranje i razvoj urbane kulture. ReArt stvara platformu za umjetnost, približava publiku umjetnicima, kreativcima daje mogućnost predstavljanja, promiče kulturu recikliranja i stvara ugodno društveno ozračje. Festival povezuje kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju odgovarajući na temu određenog književnog djela i oživljavajući razna zaboravljena mjesta unutar grada Osijeka. Festival se održava na proljeće i unutar festivala se održava ReArt sajam koji predstavlja sajam kreativaca, te osim na proljeće ima i svoje božićno izdanje. Organizator ReArt festivala je udruga PLANTaža

 

OSJEČKI SAJAM ANTIKVITETA

03.06., 9:00 do 15:00 sati, Trg Svetog Trojstva, fijaker vozi od 10:00 - 13:30 sati

 

16. MOTOSUSRETI MK OSIJEK

22.-25.06., na prostoru "Katakombi" u Krunskoj utvrdi u Osijeku (lijeva obala rijeke Drave blizu kupališta Copacabana), održat će se tradicionalni motosusreti u organizaciji Moto kluba Osijek. Posjetite jedan od najvećih i popratnim događanjima najbogatijih moto susreta u Hrvatskoj. Jedno od događanja je priprema odličnog fiš-paprikaša za sve posjetitelje.

 

MOTOMRAZOVI

02.12., tradicionalno pred Božić na glavnom gradskom trgu, Trg dr. Ante Starčevića, u podne će se okupiti povorka motociklista MK Osijek, odjevenih u Djedove Mrazove te okupljenoj djeci na trgu darovati slatke božićne poklone. Nakon programa na trgu, motomrazovi poklonima će darivati štićenike doma za nezbrinutu djecu Klasje.