Događanja na otvorenom i tradicijski sajmovi

Tijekom cijele godine u Osijeku se događa velik broj sajmova. Gradska tvrtka Osječki sajam priređuje regionalne i međunarodne stručne sajamske priredbe koje pratite ovdje: Kalendar sajmova. S druge strane tu su simpatični sajmovi na otvorenom, na trgovima i ulicama poput uskrsnih, adventskih i božićnih sajmova, sajma uz blagdan Svetog Antuna (poznati osječki „kirvaj“ - proštenje) i mnogi drugi. Kroz godinu u Osijeku se priređuje i velik broj uličnih događanja poput proslava i godišnjica.

Više doznajte klikom na naziv događanja.


16. MOTOSUSRETI MK OSIJEK

22.-25.06., na prostoru "Katakombi" u Krunskoj utvrdi u Osijeku (lijeva obala rijeke Drave blizu kupališta Copacabana), održat će se tradicionalni motosusreti u organizaciji Moto kluba Osijek. Posjetite jedan od najvećih i popratnim događanjima najbogatijih moto susreta u Hrvatskoj. Jedno od događanja je priprema odličnog fiš-paprikaša za sve posjetitelje.

 

LIPANJSKA OPERNA NOĆ

26.06., od 21 sat u dvorištu Kulturnog centra Eurodom (trg uz poslovni centar Eurodom). Ulaznice u pretprodaji na blagajni HNK. Prihodi od ulaznica namijenjeni su hitnoj operaciji osmogodišnjeg dječaka Vjerana Bezika iz Josipovca.

 

NABUCCO OPERA - OTVORENJE OSJEČKOG LJETA KULTURE

29.06., od 21 sat u dvorištu Rektorata Sveučilišta (Generalvojarna) Tvrđi, ansambl HNK u Osijeku

 

IN DA SOFA (PRVA OSJEČKA LJETNA NOĆ 2017.)

30.06., od 18 sati, Sakuntala park u Gornjem gradu. In da tatarata Sofa starta! U petak, 30. lipnja 2017. godine u Sakuntala parku u sklopu osječke ljetne noći održat će se prva u nizu bajkovito - erotsko - glazbeno - scenskih zabava sačinjenih od ljubavi, pozitive i plesa. Vrućinu gradskog asfalta lakše podnesite uživajući na Sofi, pijuckajući osvježavajuća alkoholna pića ili ako baš morate, bezalkoholna, plešući u ritmu koji će zadavati naš resident Kema (u zadnje vrijeme poznatiji kao majstor Tihomir), diskdžokej mr. Umbo i mr. Ivo Prodan - live sax experience. Trojac je to koji u ambijentalno uređenom prostoru garantira sate i sate vrhunskog plesa, kombinaciju svih butlift, pilates, fankšnl, joga i inih treninga poslije kojih dobijete mišiće kao Mitch iz Baywatcha (žene isto). Lajtmotiv prve Sofe je "noge gore" što možete čitati s naglaskom koji sami želite - ili ih dižete u zrak i chillajte ili ih zapalite pa neka gore na plesnom podiju. Vidimo se u petak! Vaša Kreativna agencija Adverta!

 

MOTOMRAZOVI

02.12., tradicionalno pred Božić na glavnom gradskom trgu, Trg dr. Ante Starčevića, u podne će se okupiti povorka motociklista MK Osijek, odjevenih u Djedove Mrazove te okupljenoj djeci na trgu darovati slatke božićne poklone. Nakon programa na trgu, motomrazovi poklonima će darivati štićenike doma za nezbrinutu djecu Klasje.