Kino projekcije

Ovdje doznajte koje filmove možete pogledati u gradu. Kino projekcije događaju se u Kinu Urania te u Cinestar Multiplex kinu u TC Portanova. Povremeno se filmske projekcije priređuju i u Kinu Europa te u javnim institucijama kao i na otvorenom.

Klikom na mjesto događanja doznajte više o programu.

 

KINO CINESTAR, PORTANOVA CENTAR          

01.-31.05., kino projekcije prema rasporedu pregledajte ovdje

 

KINO URANIA, KINEMATOGRAFI OSIJEK

01.-31.05., kino projekcije prema rasporedu pregledajte ovdje

 

FILMSKA RUNDA

26.-28.05., Filmska Runda, revija hrvatskih kratkih filmova, u produkciji neprofitne umjetničke organizacije Teatar To Go ove godine održava se po drugi puta. Tijekom tri revijalna dana očekuje vas pregršt kratkih filmova nastalih u profesionalnim, nezavisnim i studentskim produkcijama. Uz glavni i popratni filmski program, radionice i DJ-e nakon projekcija, ove godine predstavljamo i Fokus program u kojem ćemo kroz radionice, panel i analizu predstaviti ovogodišnju filmsku profesiju u fokusu - scenaristiku. Rundajte s nama!

 

CIKLUS SLOVENSKOG FILMA U KINU URANIA

29.05.-05.06., u kinu Urania održat će se Ciklus slovenskog filma i moći će se pogledati tri slovenska filma: film za mladež Nika (ponedjeljak, 29.5.2017. u 17 h) koji će program i otvoriti i nakon kojega će se odviti razgovor s redateljicom i scenaristicom. Potom Dolina mira (četvrtak, 1.6.2017. u 19 h) film iz 1956. godine u restauriranoj verziji, koja je bila predstavljena prošle godine u Cannesu te nagrađeni triler Noćni život (ponedjeljak, 5.6.2017. u 19 h). Svi događaji u sklopu predstavljanja Slovenije u Slavoniji otvoreni su za javnost, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

 

OSJEČKO LJETO KULTURE

29.06.-12.07., najveća kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj, programi uključuju kazalište, glazbu, likovnu umjetnost, glazbu, film, nove medije, književnost, plesnu umjetnost... Lokacije na kojima se održava su otvoreni prostori u starom gradu Tvrđi te slični prostori u drugim dijelovima grada. U slučaju lošeg vremena programi se održavaju u matičnim kulturnim institucijama ili drugim prikladnim prostorima. Vrijeme održavanja programa: poslijepodnevni i večernji sati. Informacije na službenoj web stranici: http://ljetokulture.osijek.hr/