Koncerti klasične i tradicijske glazbe

Ovdje doznajte koji će se koncerti klasične te tradicijske glazbe prirediti u gradu. Mjesta događanja su kazališta, crkve, muzeji te mnoge druge javne institucije kao i prostori na otvorenom.

Klikom na naziv koncerta doznate više o programu. 

 

VIOLINSKI KONCERT "TRI PRINCEZE" (PRINCESSES OF VIOLIN)

20.04., u 20 sati, vrhunski koncert poznatih mađarskih violinistica u HNK u Osijeku, dar Grada Budimpešte (XIII. okrug) Osijeku, gradu prijatelju. Ulaz je besplatan. Princeze će izvesti poznate skladbe Brahmsa, Bacha, Montija, Offenbacha te glazbu iz popularnih filmova. Violinistice pratite na Facebooku ili službenoj web stranici.

 

„VODA BUJA S VJETROM PROLJEĆA“ - „TAVASZI SZÉL VIZET ÁRASZT”, REGIONALNI SUSRET MAĐARSKIH ZBOROVA

22.04., u 17 sati, u Mađarskom Prosvjetnom Kulturnom Centru, nastupaju gosti iz gradova Mađarske: Barcs, Kozármisleny, Szajk, Székesfehérvár; iz Vojvodine: Čoka; iz istočne Slavonije i Baranje: Korođ, Lug i Osijek.

 

BREVISICE U OPERI

22.04., u 20 sati, Vokalni ansambl Brevis u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Osijeku. Čast da zapjevaju na pozornici svjetski poznate operne kuće pripada tek rijetko sretnim pjevačima. Osječkim Brevisicama je pripala! 12. srpnja 2017. godine zapjevat će u australskom i svjetskom hramu glazbene umjetnosti, u poznatoj operi u Sydneyu! Prije nego li se upute u Australiju, članice Vokalnog ansambla Brevis, predvođene dirigenticom Antoanetom Radočaj – Jerković i klavirskim suradnikom Davorom Dedićem, zapjevat će u osječkoj operi – Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

 

OSJEČKO LJETO KULTURE

29.06.-12.07., najveća kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj, programi uključuju kazalište, glazbu, likovnu umjetnost, glazbu, film, nove medije, književnost, plesnu umjetnost... Lokacije na kojima se održava su otvoreni prostori u starom gradu Tvrđi te slični prostori u drugim dijelovima grada. U slučaju lošeg vremena programi se održavaju u matičnim kulturnim institucijama ili drugim prikladnim prostorima. Vrijeme održavanja programa: poslijepodnevni i večernji sati. Informacije na službenoj web stranici: http://ljetokulture.osijek.hr/