Programi za djecu

Ovdje doznajte koji se posebni programi za djecu događaju u gradu. Događanja za djecu uključuju razne radionice, igraonice, festivalske programe, a odvijaju se na raznim prikladnim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznajte više o programu.

 

GRADSKA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA, DJEČJI ODJEL / IGRAONICA

01.-30.09., sve programe prema rasporedu pregledajte ovdje

 

ZOO VRT OSIJEK - SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA

04.10., u 9 sati prezentacija o zaštiti životinja i okoliša u edukacijskoj učionici ZOO vrta Osijek. Zatim će učenici 7. razreda O.Š. A. Mihanovića iz Osijeka održati Power point prezentaciju o svojim kućnim ljubimcima, kako brinu o njima, čime ih hrane, kako ih njeguju, koliko često ih vode veterinaru, te koliko im ljubimci znače u životu, odnosno kakav bi im život bio bez ljubimaca. Nakon prezentacije, članovi Udruge ISKRA waldorfska inicijativa iz Osijeka organizirat će za njih debatu na temu "ZOO: DA ILI NE", u kojoj će učenici moći iznijeti svoja razmišljanja, s ciljem da u sukobu/konfliktu svojih mišljenja i stavova pokušaju odgovoriti na pitanje. U nastavku programa posjetitelji će prijeći u sjenicu na zanimljivu likovnu radionicu s članicom Udruge ISKRA waldorfska inicijativa, a na temu životinja.

 

HALLOWEEN - NOĆ VJEŠTICA U ZOO VRTU OSIJEK

31.10., tijekom cijelog dana posjetitelji će imati priliku vidjeti kako se i naše životinje vole poigrati bundevama, ali i jesti njihovo ukusno meso. U poslijepodnevnim satima, pozivamo sve mališane i one koji se tako osjećaju na kreativnu radionicu rezbarenja bundeva. Cijena ulaza bit će 20 kuna za sve, osim za mališane koji će donijeti svoju bundevu, jedino će oni imati besplatan ulaz u ZOO. Dijete može svoju bundevu izrezbariti s nama i ponijeti kući ili ostaviti ZOO vrtu za životinje. Kreativna će se radionica održati u vremenu od 16 do 18 sati. Naravno, svi sudionici kreativne radionice smiju doći prerušeni u vještice ili nekakva strašna bića, a ako žele, mi ćemo se pobrinuti za njihov styling (facepainting i crni plašt).