Radionice, promocije i predavanja

Ovdje doznajte koje će se radionice i predavanja za odrasle dogoditi u Osijeku. Doznajte informacije i o promocijama kulturnih i društvenih događanja, inicijativa, predstavljanjima knjiga i drugih publikacija koje će se uskoro dogoditi u gradu te njihovim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznate više o programu.

 

PREDAVANJA U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte predavanja u organizaciji GISKO-a tijekom 2017. godine

 

 

RADIONICE U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte radionice u organizaciji GISKO-a tijekom 2017. godine

 

DAN OTVORENIH VRATA UMJETNIČKE AKADEMIJE U OSIJEKU

18.10., dođite na Dan otvorenih vrata Umjetničke akademije u Osijeku koji će se održati u srijedu 18. listopada 2017. godine u vremenu od 10 do 18 sati. Za tu prigodu, pripremljen je bogat umjetnički i stručni program kojim će se  svoj zainteresiranoj javnosti predstaviti sveučilišni preddiplomski, diplomski i specijalistički poslijediplomski studiji Umjetničke akademije, programi cjeloživotnoga učenja, umjetnički i znanstveni projekti nastavnika i studenata Akademije te rad Knjižnice. Program je primarno namijenjen potencijalnim budućim studentima, ali i svima onima koje zanima kako izgleda svakodnevni rad ove značajne umjetničke visokoškolske ustanove.

 

DIGITALNA KARIJERA OSIJEK

18.10., Ekonomski fakultet Osijek, od 17 do 20 sati. "Ne studiraš na nekom tehničkom fakultetu, a želiš karijeru u digitalnom sektoru, no ne znaš kako, gdje ni s kim bi započeo? Netokracija u suradnji s Bonbonom ti može pomoći. Prije dvije godine doveli smo #DigitalnaKarijera u Osijek. Zbog velikog interesa, poslije Osijeka održali smo i konferenciju u Zadru da bismo se nakon dvije godine vratili u grad u kojem je sve počelo. Koliko se Osijek promijenio u dvije godine; koliko je novih lica u gradu; novih agencija; novih mogućnosti? Odgovore na ta, ali i brojna druga pitanja, dobit ćete 18. listopada na EFOS u 17 sati.

 

PUTUJUĆA IZLOŽBA I PUTOPISNO PREDAVANJE: TANZANIJA I ZANZIBAR

19.10., caffe bar Trica u 19 sati. Povodom pet godina Jungle Tribe agencije u Hrvatskoj, odlučili smo organizirati putujuću izložbu najboljih fotografija s naših putovanja, zabilježenih upravo od strane Vas, naših putnika, koje smo kroz 5 godina djelovanja odveli u sve bliže i dalje kutove svijeta. Putujuću izložbu započinjemo u Osijeku, u caffe bar Trica, gdje ćemo uz izložbu koja će biti izložena tjedan dana, na otvorenju imati i putopisno predavanje o Tanzaniji i Zanzibaru. Dođite, podružite se s nama, saznajte tajnu Hakuna Matete, a za najsretnije, na samom otvaranju izložbe imamo i poneku nagradu! Naime, sve fotografije koje se nađu na izložbi mogu postati upravo vaše, a za najbrže i najspretnije u jednoj zabavnoj igrici dijelit ćemo i Jungle ruksak!

 

VIKEND PRIRODNOG ŽIVLJENJA NA JANKOVCU (PARK PRIRODE PAPUK)

20.-22.10., Vikend prirodnog življenja" u organizaciji Organicos – centra prirodnog zdravlja i Instituta za sreću. Vikend prirodnog življenja održava se  u park šumi izletištu Jankovac - Park prirode Papuk, a sudionike očekuju brojne radionice i predavanja te potreban odmor i odmak od svakodnevnice. Vikend je inicijativa Organicos – centra prirodnog zdravlja i Instituta za sreću, a održati će se od 20. do 22.10.2017. na Jankovcu, jednoj od najljepših gorskih dolina smještenoj na sjevernim obroncima Papuka na visini od 475 m. Zbog izuzetnih prirodnih ljepota, Jankovac je 1955. godine proglašen zaštićenom park-šumom. Informacije: agencija za organizaciju dogđaja Adverta, Osijek. Za više informacija o Vikendu prirodnog življenja kontaktirati nas možete na e-mail: greenorganicos@gmail.com, na kontakt broj 099/193-4364, Silvija ili osobnim dolaskom u Organicos – centar prirodnog zdravlja koji se nalazi u Kapucinskoj ulici, br. 44 u Osijeku. Stranica događaja na Facebooku: Vikend prirodnog življenja

 

DRAMSKI STUDIO GLUME I LUTKARSTVA, UMJETNIČKA AKADEMIJA U OSIJEKU

21.10., ovim Vas putem obavještavamo da će na Umjetničkoj akademiji u Osijeku u sklopu programa Cjeloživotnog učenja u subotu, 21. listopada 2017. godine u 11, sati početi nastava iz programa Dramski studio glume i lutkarstva. Dramski studio glume i lutkarstva - Kreativno izražavanje u glumi i lutkarstvu omogućava brzu i preciznu spoznaju kazališnog promišljanja, koja, u konačnici, omogućuje kontinuirano svjesno praćenje dramskog sadržaja. Završetkom programa polaznici stječu znanja, vještine i sposobnosti iz područja glume i lutkarstva. Program Dramskog studija glume i lutkarstva, traje jednu akademsku godinu (60 sati). Voditelji Dramskog studija su Katica Šubarić i Nenad Pavlović, profesori na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Dodatna objašnjenja kao i prijavnice mogu se naći na web stranici Umjetničke akademije u Osijeku www.uaos.unios.hr poveznica Cjeloživotno učenje ili kod Dražene Stanković, Voditeljice Odsjeka za studente poslijediplomskog studija i cjeloživotno učenje, telefon (031) 253 334 u vremenu od 7 do 15 sati ili na mail drazena.stankovic@uaos.hr.

 

INSPIRACIJA I INTUICIJA, PREDAVANJE

27.10., Kulturna udruga Nova Akropola u 19:30 sati. Koliko god puta se susreli s ova dva pojma oni i dalje nose u sebi prizvuk tajanstvenosti. Čudesna je moć inspiracije. Pokreće najuzvišenija stanja, budi nemoguće snove, otvara nove horizonte, stvara najljepša djela, čini boljim sve što dotakne, daje poticaj za nova stvaranja… Svi znamo prepoznati djela inspiracije. Djela su to velikih umjetnika, znanstvenika, filozofa, ali i svih onih ljudi s kojima dijelimo svakodnevicu, a čija životna ostvarenja nas nadahnjuju. Podvizi su to koji u sebi ujedinjuju običnom razumu nespojive stvari, donoseći nam mirise i obrise cjelovitije Stvarnosti. Prema starim filozofskim učenjima, inspiracija je moć kojoj intuicija otvara put ostvarenja. Intuicija je način na koji naša duša i srce komuniciraju s našom sviješću. Ona je integralna kvaliteta ponad logike i zdravog razuma koja u čovjeku još nije do kraja razvijena. Einstein je rekao: “Intuicija je sveti poklon, dok je razum vjerni sluga. Stvorili smo društvo koje veliča slugu i zaboravilo je na poklon.” Kako taj poklon ne bi ostao zaboravljen, pokušat ćemo odgovoriti na pitanja gdje i kako nastaje inspiracija, što je intuicija, zašto je važna i kako je razvijati? Ulaz je besplatan. Više informacija: Nova Akropola