Radionice, promocije i predavanja

Ovdje doznajte koje će se radionice i predavanja za odrasle dogoditi u Osijeku. Doznajte informacije i o promocijama kulturnih i društvenih događanja, inicijativa, predstavljanjima knjiga i drugih publikacija koje će se uskoro dogoditi u gradu te njihovim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznate više o programu.

 

GRADSKA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA POSUDBENI ODJEL ZA ODRASLE

01.-31.03., programe prema rasporedu pregledajte ovdje

 

MUZEJ SLAVONIJE: DOKTORI ZA BAŠTINU: "ŠTO ARHEOLOG NOSI U RUKSAKU?"

04.03., u 10 sati, edukativno zabavna radionica za djecu, Muzej Slavonije - zgrada Glavne straže, Trg Sv. Trojstva 2

 

SVEČANA AKADEMIJA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA ŽENA

08.03., u 17 sati, u dvorani Gradske četvrti Osijek Gornji grad, Lava Mirskog 1. Udruga antifašističkih boraca i antifašista s kulturno-umjetničkim društvima Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije poziva vas na kulturno-umjetnički program kojim ćete iskazati podršku jačanju međusobne ljubavi, razvijanju sloge, solidarnosti i čovječnosti u unapređivanju životnoga općeg statusa naših žena, i života nas samih u zajednici s njima! Živio nam praznik, Međunarodni dan djelatnih žena u Osijeku, Hrvatskoj i Europskoj uniji. Program uključuje: pjesme hrvatskih pjesnika, tradicijske i zabavne popijevke, pjesme žalostinke, nastup Hrvatskog kulturno umjetničkog društva Osijek 1862. i Hrvatskoga pjevačkog društva Lipa.

 

RE-ART FESTIVAL, PRIČA BEZ KRAJA

02.-03.06., Tvrđa (stari grad). ReArt festival predstavlja mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca na kojem se može vidjeti stvaranje i razvoj urbane kulture. ReArt stvara platformu za umjetnost, približava publiku umjetnicima, kreativcima daje mogućnost predstavljanja, promiče kulturu recikliranja i stvara ugodno društveno ozračje. Festival povezuje kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju odgovarajući na temu određenog književnog djela i oživljavajući razna zaboravljena mjesta unutar grada Osijeka. Festival se održava na proljeće i unutar festivala se održava ReArt sajam koji predstavlja sajam kreativaca, te osim na proljeće ima i svoje božićno izdanje. Organizator ReArt festivala je udruga PLANTaža