Radionice, promocije i predavanja

Ovdje doznajte koje će se radionice i predavanja za odrasle dogoditi u Osijeku. Doznajte informacije i o promocijama kulturnih i društvenih događanja, inicijativa, predstavljanjima knjiga i drugih publikacija koje će se uskoro dogoditi u gradu te njihovim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznate više o programu.

 

GRADSKA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA POSUDBENI ODJEL ZA ODRASLE

01.-30.04., programe prema rasporedu pregledajte ovdje

 

NOĆ KNJIGE 2017.: KULTURA I HRANA

21.04., od 18 do 23 sata u Gradskoj i Sveučilišnoj Kjižnici Osijek (GISKO). Manifestacija je to kojom obilježavamo Svjetski dan knjige i autorskih prava, kojoj je cilj afirmirati kulturu čitanja, potaknuti razgovor o literaturi, podići svijest o važnosti knjige u svakom društvu i svakom vremenu. Ovogodišnja Noć knjige kojoj je tema "Kultura i hrana" nudi bogat program u koji će biti uključeni svi odjeli središnje knjižnice. Neka vam niz predavanja, radionica, rasprava, igraonica i mnoštvo drugih aktivnosti koje ćemo postupno predstavljati budu motivacija za posjet Knjižnici i kvalitetno korištenje slobodnoga vremena. Cjelokupni je program dostupan na mrežnim stranicama, kao i na društvenim mrežama Knjižnice.

 

DANI JULIJA KNIFERA NA UMJETNIČKOJ AKADAMIJI U OSIJEKU

22.-24.04., Umjetnička akademija u Osijeku i Građevinski fakultet u Osijeku organiziraju niz predavanja i radionica na temu poznatog osječkog slikara Julija Knifera poznatom po ciklusu slika Meandar iz 1960-ih godina.

 

FESTIVAL ZNANOSTI: SVE U SVOJE VRIJEME

24.-29.04., ovogodišnji 15. po redu Festival znanosti s temom "Vrijeme" održat će se od 24. do 29. travnja 2017. diljem Hrvatske. Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, tijekom koje znanstvenici i studenti popularnim predavanjima, radionicama, tribinama, izložbama i drugim događanjima daju doprinos popularizaciji znanosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja. Glavna tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je Vrijeme. Sastavnice Sveučilišta u Osijeku u suradnji s osnovnim i srednjim školama u Osijeku i okolici održat će aktivnosti na više lokacija. Tim je povodom ostvarena suradnja između Osnovne škole Retfala i Muzeja Slavonije, a rezultat suradnje je otvorenje učeničke izložbe tehničkih pomagala u nastavi fizike, biologije, kemije i matematike koja su služile prethodne generacije učenika i nastavnika.

 

MEĐUNARODNI DAN MUZEJA: TAJNE MOĆI MUZEJA

25.04.-18.05., Muzej Slavonije Osijek. Dragi roditelji prijavite svoju djecu na edukativno kreativnu radionicu pod nazivom „Tajne moći Muzeja“.
Muzej Slavonije se, i ove godine, uključuje u 22. Edukativno-muzejsku akcija povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja pod nazivom Tajne, čija je tema nastala na temelju ICOM-ove teme za Međunarodni dan Muzeja: Muzeji i sporne povijesti: govoreći neizrecivo u muzejima.

 

RE-ART FESTIVAL, PRIČA BEZ KRAJA

02.-03.06., Tvrđa (stari grad). ReArt festival predstavlja mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca na kojem se može vidjeti stvaranje i razvoj urbane kulture. ReArt stvara platformu za umjetnost, približava publiku umjetnicima, kreativcima daje mogućnost predstavljanja, promiče kulturu recikliranja i stvara ugodno društveno ozračje. Festival povezuje kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju odgovarajući na temu određenog književnog djela i oživljavajući razna zaboravljena mjesta unutar grada Osijeka. Festival se održava na proljeće i unutar festivala se održava ReArt sajam koji predstavlja sajam kreativaca, te osim na proljeće ima i svoje božićno izdanje. Organizator ReArt festivala je udruga PLANTaža

 

OSJEČKO LJETO MLADIH - OLJM

11.-18.06., po 37. put "Osječko ljeto mladih" obogaćuje edukacijski, sportski, umjetnički i glazbeni program u Osijeku. Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku ponovno organizira program koje će ove godine trajati od 11. do 18. lipnja. Kao i proteklih godina, očekuje nas 4 vrste programa - edukacijski, umjetnički, sportski i naravno, glazbeni. Ulaz na sva događanja je besplatan, a program će se održavati na više različitih lokacija u gradu. Informacije na službenoj web stranici ili na Facebook stranici OLJM