Osječka ljetna noć (28.07.)

Zadnjeg vikenda u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu održavaju se „Osječke ljetne noći“ (OLJN) s nizom događanja na gradskim ulicama i trgovima, glazbom, performansima, gastronomskom ponudom. U ovo vrijeme gradsko središte, posebice obala rijeke Drave, živne po uzoru na poznata slična događanja na Jadranskoj obali.

U petak 28. srpnja te ponovno 25. kolovoza u centru Osijeka (Gornji grad) očekuje vas pregršt zanimljivih događanja, od sajma tradicijskih proizvoda i podravsko-podunavske gastronomije s naglaskom na jela od riječne ribe koja pripremaju osječki restorani, preko događanja u ugostiteljskim objektima i na njihovim terasama do velikog koncerta na glavnom gradskom trgu.

U petak 28. srpnja Ljetna Noć bit će tematski vezana uz ljetni odmor na plaži, našoj popularnoj Copacabani i drugim skrovitim mjestima na rijeci Dravi dok će nas zadnja Ljetna Noć 25. kolovoza tematski uvesti u jesen i rujan, u Osijeku poznat po popularnim Danima Prvog Hrvatskog Piva i velikom pivskom festivalu sredinom mjeseca.

Program prve Osječke Ljetne Noći u 2017. godini (28. srpnja): puni program bit će poznat do tjedan dana prije početka događanja

19:00 - 00:00, raznovrsna ponuda osječkih ugostitelja smještenih u drvenim kućicama. U kućici restorana Bischof kušajte i odličnu Originalnu Osječku Knedlu!

20:00 - 23:00, koncerti na glavnom trgu, Trg dr. Ante Starčevića

20:00 – 24:00, „IN DA SOFA“ Sakuntala park, glazbeno-ugostiteljski program u organizaciji agencije Adverta

Program Osječkih Ljetnih Noći organizira Grad Osijek, Turistička zajednica Grada Osijeka i partnerski ugostitelji

Fotografije uz najavu Osječke ljetne noći: dio programa pod nazivom In Da Sofa u Sakuntala parku, u organizaciji Kreativne agencija Adverta