Strukovni sajmovi, skupovi, kongresi

Ovdje doznajte više o specijaliziranim sajmovaima, stručnim skupovima, kongresima i sličnim društvenim, gospodarskim i znanstvenim događanjima koji predstoje u Osijeku.

Klikom na naziv događanja doznate više o programu.

 

10. MEĐUNARODNI ZNANSTVENO STRUČNI SKUP "HRANOM DO ZDRAVLJA"

12.-13.10., stručni skup organizira Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u suradnji s Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, HiST University of Trondheim, Norveška, Poljoprivredni fakultet Sveučilišta u Osijeku, Medicinski fakultet Sveučilišta u Osijeku, Kemijsko-tehnološki fakultet Split, Veleučilište u Požegi, Tehnološki fakultet u Tuzli, Udruženje za nutricionizam i dijetetiku BiH, Veterinarski zavod Vinkovci, Farmaceutska komora Tuzlanskog kantona (BiH), Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar, Hrvatska agencija za hranu, Društvo kemičara i tehnologa Osijek, Europsko udruženje higijenskog inženjerstva i dizajna (European Hygienic Engineering & Design Group) – EHEDG i The International Union of Food Science and Technology (IUFoST). Skup će okupiti eminentne stručnjake iz akademske zajednice, stručnjake iz industrije, farmaceute, liječnike i sve druge kojima su u fokusu interesa hrana i utjecaj hrane na zdravlje, u bilo kojem aspektu.

 

7. MEĐUNARODNI KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA DENTALNU IMPLANTOLOGIJU

12.-14.10., kongresni centar Vikarijata Đakovačko-osječke nadbiskupije i Hotel Osijek. Kontakt organizatora potražite ovdje.

 

FESTIVAL TEHNIČKE KULTURE 2017.

13.-14.10., dvorana Gradski vrt. Festival tehničke kulture je jedinstvena manifestacija tehničke kulture u Republici Hrvatskoj na kojoj se istovremeno i na jednom mjestu predstavlja cjelokupna djelatnost nacionalnih udruga tehničke kulture u Republici Hrvatskoj (HZTK i nacionalni savezi tehničke kulture). Cjelokupna aktivnost Festivala tehničke kulture koji se svake godine održava u drugoj županiji doprinosi povećanju broja korisnika programa tehničke kulture, razvitku djelatnosti tehničke kulture u cjelini te privlačenju budućih sponzora i donatora. Ove nas godine očekuje rekordan broj izlagača - uz Hrvatsku zajednicu tehničke kulture i nacionalne saveze, na Festivalu će se predstaviti domaćini - ZTK Osječko-baranjske županije i ZTK Grada Osijeka te brojne udruge s područja Osječko-baranjske županije, a kao gosti će se predstaviti CARNet, FabLab Hrvatska, STEMI d.o.o i domaćini Festivala tehničke kulture 2018. - ZTK Križevci i ZTK Koprivničko-križevačke županije. Ulaz slobodan. Više informacija: Zajednica Tehničke Kulture Osječko-baranjske Županije i Hrvatska Zajednica Tehničke Kulture.

 

UMJETNIČKO-KULTURNI KOLOKVIJ: GLAZBENA SCENA OSIJEKA 2012.-2017.

17.10., povodom 5. obljetnice Osječke glazbene srijede 17. listopada 2017. u 17 sati u Svečanoj dvorani Umjetničke akademije u Osijeku održati će se Umjetničko-kulturni kolokvij Glazbena scena Osijeka 2012.-2017. U stankama predavanja održat će se kratki glazbeni programi Osječke Glazbene Srijede

 

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA: RASPAD CARSTAVA - TOTALITARNI PORETCI - DRUGI SVJETSKI RAT - STVARANJE EUROPSKE UNIJE I SCHENGENSKE EUROPE

20.-22.10., Hrvatska paneuropska unija, u suradnji s Međunarodnom paneuropskom unijom i Ministarstvom vanjskih i europskih poslova priređuje od 20. do 22. listopada 2017. u Osijeku međunarodnu konferenciju „Raspad carstava – totalitarni poretci – Drugi svjetski rat – stvaranje Europske unije i schengenske Europe“. Više doznajte ovdje.

                                         

INOVA - BUDI UZOR 2017.

09.-11.11., INOVA je prigoda za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika sa inozemnim kolegama i plasman inovacija na hrvatsko tržište. INOVA je predstavljena na nizu velikih međunarodnih smotri inovacija diljem svijeta, pa su najavljeni dolasci inovatora iz Taiwana, Malezije, Poljske, Rumunjske, Thailanda, Koreje, Irana, Indonezije, Turske, Velike Britanije, Rusije i brojnih drugih država iz cijelog svijeta. INOVA je izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih s brojnim pratećim sadržajima i osobito atraktivnim programom nagrađivanja. Brojna odličja organizatori pripremaju na temelju odluka međunarodnog žirija. Najavljujemo nagrade izlagača iz inozemstva, medalje, posebna odličja, već tradicionalnu Nagradu Nikola Tesla najboljem hrvatskom inovatoru. Dodatne informacije potražite ovdje.