Zabavni programi

Ovdje doznajte koji se posebni zabavni programi događaju u gradu. Događanja uključuju razne programe namjenjene odraslima i obiteljima s djecom, a odvijaju se na raznim prikladnim lokacijama.

 

OSIJEK CRAFT BEER FESTIVAL - FESTIVAL ZANATSKOG PIVARSTVA

06.05., drugu godinu za redom u Sunčanoj ulici u Gornjem gradu (središte grada) održat će se sajam craft piva (zanatskog piva) u organizaciji prve kušaonice piva Gajba. U ponudi će biti piva iz Osijeka, Slavonije, drugih dijelova Hrvatske te susjednih zemalja

 

FILMSKA RUNDA

26.-28.05., Filmska Runda, revija hrvatskih kratkih filmova, u produkciji neprofitne umjetničke organizacije Teatar To Go ove godine održava se po drugi puta. Tijekom tri revijalna dana očekuje vas pregršt kratkih filmova nastalih u profesionalnim, nezavisnim i studentskim produkcijama. Uz glavni i popratni filmski program, radionice i DJ-e nakon projekcija, ove godine predstavljamo i Fokus program u kojem ćemo kroz radionice, panel i analizu predstaviti ovogodišnju filmsku profesiju u fokusu - scenaristiku. Rundajte s nama!

 

DANS LE SOFA / IN DA SOFA KOD ŠKOLJKE

27.05., od 14 do 22 sata kod "školjke" u Parku kralja Držislava, koncerti, radionice, program za djecu i odrasle u sklopu Tjedna Frankofonije u organizaciji Francuske Alijanse Osijek i kreativne agencije Adverta. Lokacija: park između Doma HV-a i Tvrđe.

 

FESTIVAL CVIJEĆA KOD VODENIH VRATA

27.05., od 9 sati do večeri. Vodena vrata i novi dio Promenade uz Dravu prema Donjem gradu.

 

POVRATAK OTPISANIH - ZABAVA UDRUGE POBJEDE I AZILA ZA NAPUŠTENE PSE

28.05., od 10 do 17 sati, na lijevoj obali Drave, kod Amfiteatra na Krunskoj Utvrdi (Katakombe)

 

RE-ART FESTIVAL, PRIČA BEZ KRAJA

02.-03.06., Tvrđa (stari grad). ReArt festival predstavlja mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca na kojem se može vidjeti stvaranje i razvoj urbane kulture. ReArt stvara platformu za umjetnost, približava publiku umjetnicima, kreativcima daje mogućnost predstavljanja, promiče kulturu recikliranja i stvara ugodno društveno ozračje. Festival povezuje kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju odgovarajući na temu određenog književnog djela i oživljavajući razna zaboravljena mjesta unutar grada Osijeka. Festival se održava na proljeće i unutar festivala se održava ReArt sajam koji predstavlja sajam kreativaca, te osim na proljeće ima i svoje božićno izdanje. Organizator ReArt festivala je udruga PLANTaža

 

KARAŠIČKA ČOBANIJADA

03.06., u 15 sati, natjecanje u kuhanju čobanca u vikend naselju Karašica na rijeci Dravi kod Osijeka. Organizator Udičarski dom Osijek.

 

PANNONIAN CHALLENGE XVIII

07.-11.06., najveći regionalni festival ekstremnog sporta ove godine postaje punoljetan i slavi 18 godina letova, okreta, padova, plesa, smijeha – ukratko, vrhunske zabave, a tu će obljetnicu proslaviti spektakularno! Pannonian Challenge održat će se od 7. do 11. lipnja u Osijeku, u već svima dobro poznatom parku Copacabana. Sportski dio pratit će duge rasplesane noći, a svoj dolazak već je potvrdila i grupa S.A.R.S., koja će svoj štih ovom osječkom festivalu dati u petak 9. lipnja.

 

GATOR FEST UZ WINE & WALK

09.-10.06., poznati vinski festival u Baranji, u selu Zmajevac, Kneževi Vinogradi i Batina, od 20 do 30 km sjeverno od Osijeka u Baranjskom vinogorju, dijelu vinogorja Podunavlje. Više informacija na Turistička zajednica Baranje.

 

OSJEČKO LJETO MLADIH - OLJM

11.-18.06., po 37. put "Osječko ljeto mladih" obogaćuje edukacijski, sportski, umjetnički i glazbeni program u Osijeku. Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku ponovno organizira program koje će ove godine trajati od 11. do 18. lipnja. Kao i proteklih godina, očekuje nas 4 vrste programa - edukacijski, umjetnički, sportski i naravno, glazbeni. Ulaz na sva događanja je besplatan, a program će se održavati na više različitih lokacija u gradu. Informacije na službenoj web stranici ili na Facebook stranici OLJM

 

16. MOTOSUSRETI MK OSIJEK

22.-25.06., na prostoru "Katakombi" u Krunskoj utvrdi u Osijeku (lijeva obala rijeke Drave blizu kupališta Copacabana), održat će se tradicionalni motosusreti u organizaciji Moto kluba Osijek. Posjetite jedan od najvećih i popratnim događanjima najbogatijih moto susreta u Hrvatskoj. Jedno od događanja je priprema odličnog fiš-paprikaša za sve posjetitelje.

 

OSJEČKO LJETO KULTURE

29.06.-12.07., najveća kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj, programi uključuju kazalište, glazbu, likovnu umjetnost, glazbu, film, nove medije, književnost, plesnu umjetnost... Lokacije na kojima se održava su otvoreni prostori u starom gradu Tvrđi te slični prostori u drugim dijelovima grada. U slučaju lošeg vremena programi se održavaju u matičnim kulturnim institucijama ili drugim prikladnim prostorima. Vrijeme održavanja programa: poslijepodnevni i večernji sati. Informacije na službenoj web stranici: http://ljetokulture.osijek.hr/