Corona? Ostani doma, ali uživaj u finoj kuhinji i domaćim proizvodima!

ZBOG PANDEMIJE BOLESTI COVID19, OGRANIČENJA RADA UGOSTITELJA I SMANJENJA KRETANJA OSOBA PREMA UPUTAMA HRVATSKE VLADE DO DALJNJEGA - OSTANI DOMA, ALI I DALJE UŽIVAJ U FINOJ HRANI!

U ovome izvanrednom vremenu ostanite kod kuće ili dok radite, u vašem uredu. Čuvajte svoje i zdravlje vaših najbližih, a fini domaći ili pak tradicijski ručak potražite u jednom od osječkih restorana, pivnica, pizzeria ili fast fooda - sad bar imate dobar izgovor za hambi ili extra veliku porciju pommesa!

Popis svih restorana u Osijeku, među kojima većina i u redovnim uvjetima rada vrši dostavu pripremljene, naručene hrane, pogledajte na našoj web stranici: https://tzosijek.hr/restorani-i-pivnice-87

Podrži lokalne restorane!

Udruga kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije pokrenula je inicijativu kojom promovira zatvorene restorane koji vrše pripremu i dostavu hrane u strogo kontroliranim uvjetima.

Popis restorana koji sudjeluju u akciji Podrži lokalne restorane potražite na linku objavljenom na news portalu Osijek031: Naruči dostavu - ostani doma!

Ivan Đukić, predsjednik Udruge kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije i chef restorana Lipov hlad, ujedno i pokretač inicijative #podrzilokalnerestorane: „Smatramo da je izuzetno važno da građani podrže ovaj oblik prehrane, što zbog svojeg zdravlja jer svako naručeno jelo slijedi HACCP protokol od pripreme do dostave, ali i širenjem same ideje #podrzilokalnerestorane promoviramo rad restorana koji su zadržali radna mjesta te nude dostavu hrane po svim sigurnosnim kriterijima. Izuzetno je važno striktno se držati HACCP mjera i osigurati što bolje uvjete za pripremu i dostavu hrane. Ovi restorani vode računa o dostavnom vozilu, dostavljaču i načinu dostave, stoga hrana stiže na vrata higijenski besprijekorna.

Obavijestite tržište ukoliko radite dostavu iz vašeg restorana

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije počela je prikupljati informacije o restoranima koji vrše pripremu i dostavu hrane na području Slavonije i Baranje. Cilj je uključiti što veći broj restorana u ovu akciju, ne samo u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji već i šire. Molimo restoratere koji vrše pripremu i dostavu hrane s HACCP certifikatom da se jave na mail info@tzosbarzup.hr ili putem facebook društvene stranice Visit Slavonija Baranja.

Još više restorana iz Osijeka i okolice, OPG-ovi, Zelena tržnica i eko proizvodi - dostava hrane

Popis ugostitelja, OPG-a, prodavača namirnica i drugih serisa za dostavu hrane u Osijeku i okolici možete pronaći na internetskim stranicama:

Nakon dobre hrane valja nazdraviti uz vino ili pivo!

U Osijeku kojemu volimo tepati da je grad piva, okružen vinogorijima, donosimo vam i popis vinoteka, vinara, pivovara, pivnica i trgovina koje do daljnjega ne primaju goste ali rade prodaju i/ili vrše dostavu omiljenog nam pića!

Dobar tek, živjeli i udravlje!