Festival cvijeća

Sljedeći "Festival cvijeća" održat će se u subotu i nedjelju 11. i 12. svibnja 2019. na prostoru Parka kralja Stjepana Držislava u neposrednoj blizini južnog ulaza u stari grad Tvrđu i Doma hrvatske vojske. Lokacija: Google karte

Osječanima je ovaj park poznat i pod nazivom "trg kod Školjke" jer se u njemu nalazi zanimljiva građevina - pozornica u obliku školjke koja će na festivalu cvijeća poslužiti kao mjesto središnjih popratnih, stručnih i zabavnih događanja.

Neka od događanja uz sajam cvijeća su: turistički obilasci parkova, interaktivni turistički obilasci parkova s potragom za blagom, izložba o povijesti osječkih parkova, koncerti klasične i zabavne glazbe, revija cvjetnih frizura i mode, cvjetni kuharski show i još mnogo toga.

Redovan termin festivala cvijeća je drugog vikenda u mjesecu svibnju, a uključuće i sajam cvijeća, cvijetnih i povrtnih presadnica, vrtne opreme i drugih potrepština koje će zadovoljiti svakog vrtlara.

Uz sajam koji se održava uokolo osječkog starog grada Tvrđe, možete posjetiti razne druge sadržaje poput koncerata, izložbi i kazališno-plesnih izvedbi na temu cvijeća i biljaka.

Zbog termina održavanja uz omiljeni blagdan svih majki i njihove djece, Majčin dan, iz velike ponude živog i rezanog cvijeća sajam je prilika da pomno odaberete i najljepši poklon.