Kalendar kongresa

Informacije o kongresima, sastancima i sličnim stručnim događanjima koja slijede u Osijeku doznajte na stranici najave događanja: Strukovni sajmovi, skupovi, kongresi.

 

STRUKOVNI SKUPOVI I KONGRESI U HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI - ŽUPANIJSKOJ KOMORI OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji HGK ŽK Osijek

 

SIMPOZIJ: KREATIVNA RIZNICA - KRUŽNA KREATIVNOST

10.-13.04., Kreativna riznica – popularizacijski je simpozij znanstvenika i praktičara okupljenih oko milenijske uloge kreativne industrije. Javno otvoren izlagačima i posjetiteljima u službi je društveno odgovornog udruživanja kulturnih i gospodarskih učinaka. Održava se jednom godišnje na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u suradnji većeg broja javnih ustanova. Lokacija: Ekonomski fakultet u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja 7.

 

6. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ GLAZBENIH PEDAGOGA

11.-13.04., šesti međunarodni simpozij glazbenih pedagoga organizira Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku u suradnji s Odsjekom za glazbenu pedagogiju Muzičke akademije u Puli, Odsjekom za novu glazbu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Odsjekom za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Osijeku. Glavna tema simpozija je „Glazba u školi – stanje i perspektive“. Jedinstven program Šestog simpozija obuhvaća prezentacije najnovijih stručnih i znanstvenih dostignuća iz područja odgoja i obrazovanja i glazbene pedagogije, radionice, koncerte te druge oblike međusobne razmjene iskustava. Na Simpoziju će se okupiti 140 glazbenih pedagoga iz 15 različitih zemalja - Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Engleske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Makedonije, Meksika, Poljske, Portugala, SAD-a, Slovenije i Srbije. Posebni su gosti na simpoziju prof. dr. Tim Cain s Edge Hill University, Faculty of Education (United Kingdom) i prof. Christine C. Bass s Temple University, Boyer College of Music and Dance (Philadelphia, PA, SAD). Simpozij će se  održavati u dvorani Javor u hotelu Osijek (11. travnja 2019.) i u prostorima Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti (12. i 13. travnja 2019.). Više informacija o Šestom međunarodnom simpoziju glazbenih pedagoga moguće je pronaći na službenoj web stranici simpozija: http://simpozij-glazba.pedagogija.net/

 

2. MEĐUNARODNI FORUM ICT-DRUŠTVO - "ROBOTI DOLAZE"

10.05., Kappa centar, uredi tvrtke Ericsson Nikola Tesla, Ulica Hrvatske republike 29. Umjetna inteligencija i roboti do 2030. preuzet će čak 30% (800 milijuna) poslova na globalnoj razini, predviđa McKinsey Global Institute u iznimno citiranoj studiji. Hrvatska i zemlje regije nisu izuzetak: svaki četvrti poslodavac u našem okruženju planira do 2022. godine uvesti humanoidne robote, a gotovo polovica njih ulagat će u automatizaciju poslovanja. Radnici diljem svijeta već su u panici - iako niz istraživača i znanstvenika tvrdi upravo suprotno: da će se zbog smanjenja troškova i rasta potrošnje otvoriti više radnih mjesta za ljude nego će se izgubiti napretkom automatizacije i robotizacije. No, i jedni i drugi priznaju slabosti svojih predviđanja, upozoravajući da zbog iznimne disruptivnosti novih tehnologija mi zapravo ne možemo znati kako će izgledati ni bliža, a kamoli dalja budućnost. Svoja predviđanja na tu temu ponudit će niz inozemnih i domaćih stručnjaka na 2. Forumu ICTdruštvo, koji se i ove godine održava u Osijeku, a bavi se utjecajem robotizacije na gospodarstvo i društvene promjene – pod sloganom #RobotiDolaze. Više informacija: https://ictsocietyforum.com/

 

KONFERENCIJA ZDRAVSTVENOG TURIZMA - PANNONIAN HEALTH

31.05., 1. Konferencija zdravstvenog turizma Klastera Pannonian Health i Osječko-baranjske županije će se održati u petak 31.svibnja 2019. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama Osječko-baranjske županije - Županijska vijećnica (Županijska ulica 4). Informacije: www.pannonian-health.eu

 

10. MEĐUNARODNI KONGRES "BRAŠNO - KRUH '19."

11.-14.06., kongres se zajedno s 12. Hrvatskim kongresom tehnologa u radu sa žitaricama održava u Hotelu Osijek, u organizaciji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku. Informacije i prijave (na engleskom jeziku): http://www.ptfos.unios.hr/flour-bread/. Dodatne informacije: Odjel biokemije i toksikologije.

 

IT KONFERENCIJA: KULEN DAYZ

09./2019., najveća konferencija o IT inovacijama u istočnoj Hrvatskoj. We like to think of Kulendayz as one of a kind conference. It's all about meeting cool people from IT community, and also technology and business insiders. Enhance your skills with real-life projects, workflows and more. Our style is different; this is a community conference so we are trying to keep talks out of standard conference rooms and speakers out of suits and skirts. With a lot of chalk and talk sessions, networking and open sessions it’s easy for everyone to make this into a useful experience. Concept is simple: 3 conference days, trainings, 6 tracks with 8 sessions, and finally a team building event to sum it all up. Tracks are based on popular IT groups: Developers, Database guys, ITPros, Web developers and Project managers. All sessions are chosen to meet this year hot themes. Our continuing mission: to explore best new techniques, to seek out new tools and new ideas; to boldly go ... oh, just register and see by yourself.

 

DANI HRVATSKOG TURIZMA 2019.

02.-05.10., Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj, koji okuplja između 1500 i 2000 sudionika. U višednevnom radnom djelu – stručna predavanja, prezentacije i radni sastanci, planiran je tradicionalni susret turističkih djelatnika s članovima Vlade RH te javna dodjela turističkih nagrada pojedincima, predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja i nagrade. Kako se radi o najznačajnijem godišnjem događaju takvog tipa u Hrvatskoj, svečana dodjela turističkih nagrada predviđena je uz televizijsko praćenje iste. Organizatori skupa su Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora. Skraćeno poznati kao Dani turizma 2019., održat će se u Osijeku i drugim dijelovima Slavonije i Baranje od 2. do 5. listopada. Više informacija potražite uskoro na web stranici TZ Osijek te na stranici Hrvatske turističke zajednice.