Krstarenje Dunavom od Osijeka do Beča i Željeznih vrata!

Vjerojatno ste bar jednom u životu maštali o krstarenju jednom od velikih svjetskih rijeka poput Drave i Dunava, ako ne češće onda sigurno slušajući poznatu melodiju valcera Na lijepom plavom Dunavu.

Sigurno već znate i da u Osijek, Ilok i Vukovar tijekom godine pristižu brojni putnički brodovi, cruiseri, s posjetiteljima iz svih krajeva svijeta, a sada taj neopisivo lijep doživljaj putovanja moćnim Dunavom možete iskusiti i vi, s polascima iz Osijeka!

Obratite se turističkoj agenciji Arriva Travel, dio Deutsche Bahn grupe (nekadašnje agencije Panturist, APP i Autotrans) te sebe i svoje najdraže počastite nezaboravnim putovanjem Dunavom od Osijeka uzvodno prema Budimpešti, Bratislavi i Beču ili nizvodno prema Vukovaru, Iloku, Novom Sadu, Beogradu i dalje do Đerdapske klisure (Željezna vrata) i bugarskog grada Vidina u smjeru Crnog mora. U jednom smjeru vozit će vas veliki putnički brod, a u drugom udobni turistički autobus Arriva Travela.

Tijekom sezone plovidbe 2019. Arriva Travel i Turistička zajednica grada Osijeka za vas su pripremile dodatne pogodnosti u velikoj Akciji: Krstarite Dunavom uz dodatne pogodnosti! Za više informacija kliknite link ili ovaj članak pročitajte do kraja.

Sva kružna putovanja Dunavom koja prolaze kroz Osijek pogledajte ovdje. Cijene turističkih aranžmana koji su redovito "all inclusive", s obrocima na brodu u obliku "švedskog stola" te s uključenim većim dijelom izleta na destinacijama u koje putnički brod pristaje, u 2019. godini kreću se od 2390,00 KN do 2990,00 KN.

Red polazaka cruisera iz Osijeka potražite na web stranici turističke agencije Arriva Travel: www.panturist-turizam.hr.

Trenutno oglašena putovanja s polaskom brodova iz Osijeka, jednim polaskom iz Vukovara te dolascima u Osijek u proljetnoj sezoni 2019. su:

 • Vukovar - Budimpešta - Bratislava - Beč (Austrija), 02.-08.04.
 • Vidin (Bugarska) - Beograd - Osijek, 03.-07.05.
 • Osijek - Budimpešta - Bratislava - Beč (Austrija), 07.-12.05.
 • Vidin (Bugarska) - Željezna vrata - Beograd - Novi Sad - Osijek, 23.-27.05.
 • Osijek -Budimpešta - Bratislava - Beč (Austrija), 27.05.-01.06.
 • Beč (Austrija) - Bratislava - Budimpešta - Osijek, 01.-06.06.
 • Osijek - Novi Sad - Beograd - Željezna vrata - Vidin (Bugarska), 06.-10.06.
 • Vidin (Bugarska) - Željezna vrata - Beograd - Novi Sad - Osijek, 12.-16.06.
 • Osijek - Budimpešta - Bratislava - Beč (Austrija), 16.-21.06.
 • Vidin (Bugarska) - Željezna vrata - Beograd - Novi Sad - Osijek, 02.-06.07.
 • Osijek - Budimpešta - Bratislava - Beč (Austrija), 06.-11.07.
 • Beč - Bratislava - Budimpešta - Mohacs (Pečuh) - Novi Sad - Beograd - Željezna vrata - Beograd, 22.-29.10.
 • Vukovar - Novi Sad - Đerdapska klisura - Turnu Severin - Beograd - Vukovar, 30.10.-04.11.

Za točan red polazaka u 2019. godini i dodatne informacije o putovanju predlažemo vam da se obratite turističkoj agenciji Arriva Travel i napravite svojevrsnu predrezervaciju pozivom na broj njihovog info-telefona u poslovnici turističke agencije u Osijeku 00385 (0)31 214 388 (adresa: Kapucinska ulica 19 - nekadašnji ured turističke agencije Panturist).

Prije polaska broda, pOsjeti Osijek!

Po rezervaciji, a prije početka putovanja, predlažemo vam da Osijek posjetite već dan ranije i tako na pun način doživite jednu od najpopularnijih destinacija Srednjeg Podunavlja! Grad ćete najbolje upoznati turističkim obilaskom, a zatim se počastite ručkom u jednom od gradskih restorana od kojih pojedini nose prestižnu Michelin preporuku, te prenoćite u jednom od odličnih hotela, pansiona, hostela ili apartmana.

AKCIJA: Krstarite Dunavom uz dodatne pogodnosti! (2019.)

Ukoliko ste odlučili krenuti na uzbudljivo i nezaboravno putovanje cruiserom, sigurni smo da će vas zanimati sve o Akciji koju je za vas osmislila Turistička zajednica grada Osijeka u suradnji s organizatorom vašeg putovanja, domaćom turističkom agencijom Arriva Travel, ranije poznatom pod imenom Panturist.

U ovoj Akciji, vaša karta odnosno Ugovor o putovanju, postaje Vaučerom i vrijedi više jer vam donosi brojne pogodnosti!

Zato se nadamo da ćete nas posjetiti dan ili dva prije isplovljavanja cruisera ili se pak u Osijeku i okolici zadržati po završetku putovanja i iskrcavanja s broda te kod naših partnera na najbolji mogući način iskoristiti vaš Vaučer.

Želimo vam ugodno putovanje lijepim plavim Dunavom i još više lijepih trenutaka u našem Gradu na Dravi!

 

Tko može koristiti Akciju i ostvariti pogodnosti?

Akcija vrijedi za putnike s riječnih putničkih brodova – cruisera na krstarenjima Dravom i Dunavom za putovanja koja započinju ili završavaju u Osijeku u organizaciji turističke agencije Arriva Travel iz Osijeka.

 

Koje pogodnosti uključuje Akcija?

Akcija omogućuje pogodnosti putnicima na način da Vaučer (Ugovor o putovanju, sklopljen s agencijom Arriva Travel) predoče u partnerskim subjektima poput smještajnih objekata, vinoteka, pivnica, restorana, za sportska događanja, kod kulturnih institucija poput muzeja te drugih partnerskih ponuđača usluga.

Pogodnosti najčešće uključuju razne oblike popusta na usluge.

 

Besplatan turistički razgled grada

Svi putnici dan prije isplovljavanja iz Osijeka i na dan uplovljavanja u Osijek, imaju mogućnost upoznati Grad na Dravi u pratnji licenciranog turističkog vodiča. Početak ture gradom je u 16 sati, ispred ureda Turističke zajednice grada Osijeka, na adresi Županijska ulica 2 (Gornji grad, nalijevo od Osječke katedrale).

Turistički obilasci su garantirani pa nije potrebno izvršiti posebnu rezervaciju kao za ostale usluge i prateće pogodnosti. Tura gradom je na Hrvatskom jeziku, ali ukoliko je potrebno vodiči će vam sve zanimljivosti o našem gradu predstaviti i na Engleskom jeziku.

Važno je jedino da u 16 sati budete na dogovorenom mjestu te, u narednih sat i pol do dva u laganoj šetnji začinjenoj brojnim zanimljivim povijesnim crticama, upoznate naš grad!

 

Trajanje Akcije (2019.)

Akcija traje tijekom plovidbene sezone 2019. godine, prema rasporedu turističke agencije Arriva Travel.

 

Preporuka prije dolaska u Osijek

Pozivajući se na Vaučer (Ugovor o putovanju, sklopljen s agencijom Arriva Travel) dobro je unaprijed izvršiti rezervaciju kako biste bili sigurni u najvišu kvalitetu usluge kod partnera ove Akcije, poput hotela, pansiona, apartmana, hostela ili restorana.

 

Popis partnera Akcije s istaknutim popustima na usluge

Park prirode Kopački rit - 20% popusta na vožnju brodom. Potrebna je prethodna najava uz napomenu da ćete koristiti popust na osnovu Ugovora o putovanju cruiserom iz ove Akcije. Rezervaciju izvršite telefonom s datumom, terminom dolaska i brojem putnika, uz napomenu jezika na kojem biste htjeli turistički obilazak (Hrvatski, Engleski, Njemački, Mađarski).

 

Hotel Osijek ****- 20% popusta na uslugu noćenja s doručkom. Prije dolaska potrebno je izvršiti rezervaciju uz napomenu da ćete koristiti popust na osnovu Ugovora o putovanju cruiserom iz ove Akcije.

 

Hotel Central **- 20% popusta na uslugu noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi (za cijelu sobu) i na uslugu noćenja s doručkom u jednokrevetnoj sobi (po osobi). Prije dolaska potrebno je izvršiti rezervaciju uz napomenu da ćete koristiti popust na osnovu Ugovora o putovanju cruiserom iz ove Akcije.

 

Hostel Tufna - 20% popusta na uslugu noćenja. Prije dolaska potrebno je izvršiti rezervaciju uz napomenu da ćete koristiti popust na osnovu Ugovora o putovanju cruiserom iz ove Akcije.

 

Hostel Wanderlust i Soba Ganopa - 20% popusta na uslugu noćenja. Prije dolaska potrebno je izvršiti rezervaciju uz napomenu da ćete koristiti popust na osnovu Ugovora o putovanju cruiserom iz ove Akcije.

 

Sobe Lišnić - 20% popusta na uslugu noćenja s doručkom. Prije dolaska potrebno je izvršiti rezervaciju uz napomenu da ćete koristiti popust na osnovu Ugovora o putovanju cruiserom iz ove Akcije.

 

Apartman Butterfly - 20% popusta na uslugu noćenja. Prije dolaska potrebno je izvršiti rezervaciju uz napomenu da ćete koristiti popust na osnovu Ugovora o putovanju cruiserom iz ove Akcije.

 

Apartman Konzul - 20% popusta na uslugu noćenja s doručkom. Prije dolaska potrebno je izvršiti rezervaciju uz napomenu da ćete koristiti popust na osnovu Ugovora o putovanju cruiserom iz ove Akcije.

 

Apartman Osijek – Sjenjak - 20% popusta na uslugu noćenja. Prije dolaska potrebno je izvršiti rezervaciju uz napomenu da ćete koristiti popust na osnovu Ugovora o putovanju cruiserom iz ove Akcije.

 

Apartman Osijek – Tvrđa - 20% popusta na uslugu noćenja. Prije dolaska potrebno je izvršiti rezervaciju uz napomenu da ćete koristiti popust na osnovu Ugovora o putovanju cruiserom iz ove Akcije.

 

Apartman Vbk - 20% popusta na uslugu noćenja. Prije dolaska potrebno je izvršiti rezervaciju uz napomenu da ćete koristiti popust na osnovu Ugovora o putovanju cruiserom iz ove Akcije.

 

Vinita, vinoteka i vinski bar - 10% popusta na kupovinu vina uz napomenu da koristite popust na osnovu Ugovora o putovanju cruiserom iz ove Akcije.