Osječka ljetna noć - treća od tri zabavne večeri u centru grada (24.08.)

Zadnjeg petka u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu održavaju se „Osječke ljetne noći“ s nizom događanja na gradskim ulicama i trgovima, glazbom, performansima, gastronomskom ponudom. U ovo vrijeme gradsko središte, posebice glavni trg i obala rijeke Drave, živnu po uzoru na poznata slična događanja na Jadranskoj obali.

Treća ljetna noć održat će se u petak 24. kolovoza 2018. (iznimno predzadnji petak u mjesecu). Službeno otvorenje manifestacije je u 17 sati, a koncertni program na glavnom gradskom trgu, Trg dr. Ante Starčevića, započinje oko 21 sat.

Ponuda na glavnom trgu uključuje kućice s gastronomskom ponudom osječkih restorana, pivnica, vinoteka i drugih ugostitelja. U središtu trga će se postaviti stolovi kao svojevrsna velika gradska terasa, a na okolnim štandovima se mogu pronaći proizvodi osječkih, slavonskih i baranjskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Gastronomsko-sajamski i koncertni program na Trgu dr. A. Starčevića provodi se u organizaciji Turističke zajednice i Grada Osijeka.

 

In Da Sofa

Uz program na trgu, tu je i pregršt ostalih događanja širom Gornjeg grada gdje se kao i do sada posebno ističe događaj In Da Sofa - zemlja funka, svojevrsni popularni "pop-up" lounge bar, u organizaciji kreativne agencije Adverta. Lokacija: Prolaz Matice Hrvatske (dvorišni prostor između Korza i Blok centra, ulaz s Korza od strane Hotela Central)

 

Plesnjak "Čagica" u vinskom baru Vinska Mušica (Korzo)

Špu Feniks vas poziva na plesnjak "Čagica" u petak, 24.08.2018.godine, s početkom u 20:00 sati, u vinskom baru Vinska Mušica na osječkom Korzu. Ulaz je naravno besplatan. Čagamo na tri floora (našem popularnom Korzu, u samome lokalu i u vrtu Vinske mušice). Pridružite nam se na plesnjaku gdje ćete od našeg DJ-a i brojne vesele plesne ekipe na poklon dobiti samo ljubav i gibajmo se vibru. Party koji će istovremeno pobuditi ugodu i energiju, razbacati vaše nogice i bokove vamo-tamo uz najnovije plesne hitove, vruće latino ritmove i nezaboravne osamdesete i devedesete idealan su izbor za ludi i otkačeni noćni provod. Bit će to najposebniji, najveseliji, najglasniji, najplesniji i najluđi plesni party koji se ne propušta! Zaboravimo da živimo u današnjem užurbanom i materijalnom svijetu - poklonimo jedni drugima najdragocjenije darove na svijetu - ljubav, osmijeh i ples. Gibajmo se i dobro nam došli! Dodatne informacije: Vinski bar Vinska Mušica

 

Programi tijekom druge ljetne noći, petak 24. kolovoza održavaju se na više lokacija u središtu grada (Gornji grad). Popis programa s vremenom početka:

 • 17:00 sati, početak rada kućica restorana, pivnica i vinoteka te obrtničkih štandova na glavnom trgu, uz veliku "gradsku terasu"
 • 17:00 sati, In Da Sofa, „pop-up“ lounge bar, zabavni program (prolaz Matice Hrvatske, od ulaza u Hotel Central na Korzu)
 • 20:00 sati, plesnjak "Čagica", vinski bar Vinska Mušica (Korzo)
 • 21:00 sat, večernji koncert zabavne glazbe, Lyra Band, na Trgu dr. A. Starčevića (glavni trg)
 • 00:00 sati, službeni završetak programa na glavnom trgu (vrijeme trajanja ostalih programa određuju organizatori)

Ponuda ugostiteljskih kućica na Trgu dr. Ante Starčevića:

 1. Regionalna vinoteka; ponuda vina Slavonije, Baranje, Podunavlja
 2. Vinarija Pinkert; obiteljska vinarija iz Suze, Baranja
 3. Pivovara Dvije Krigle; craft pivo Hepburn iz Županje
 4. Pivovara Legionar; craft pivo iz Osijeka
 5. Pivnica Podrumčić; craft piva iz Hrvatske
 6. Kuća peciva; domaća peciva i kolači
 7. Susi's Cakes; domaći kolači i sladoled, cake atelijer iz Aljmaša
 8. Steak and Wine House „Domin“; jela od mesa, steak odresci
 9. Boso, roštilj, Osječko pivo
 10. Bljesak; fast food, sokovi, Osječko pivo
 11. Bukić; fast food
 12. Trampolin; fast food, lepinje langošice

Ponuda obrtničkih štandova na Trgu dr. Ante Starčevića:

 1. BZ Donji grad, Vladimir Flatscher; dimljeni suhomesnati proizvodi, peciva, kolači
 2. BZ Donji grad, Vladimir Flatscher; dimljeni suhomesnati proizvodi, peciva, kolači
 3. Obrt Gitini kolači, Hargita Podravac; domaći kolači i peciva
 4. OPG Novaković; sok od aronije
 5. OPG Gašić; sirevi
 6. OPG Proizvodi od lavande
 7. OPG Dješka; med
 8. OPG Dubravka Gici; med
 9. OPG Završki, kupinovo vino
 10. Obrt Vedrana; suveniri
 11. Obrt Nada Poljak; nakit
 12. Obrt Šećerko; šećerna vuna, kokice
 13. Obrt Slavonska duša; langošice i fritule

Fotografije: Osječka ljetna noć, program na glavnom trgu. Autor: Ivica Benić