Programi za djecu

Ovdje doznajte koji se posebni programi za djecu događaju u gradu. Događanja za djecu uključuju razne radionice, igraonice, festivalske programe, a odvijaju se na raznim prikladnim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznajte više o programu.

 

GRADSKA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA, DJEČJI ODJEL / IGRAONICA

01.-30.11., sve programe prema rasporedu pregledajte ovdje


ADVENT NA OSJEČKOJ VODENICI - U SUSRET ADVENTU: RADIONICA UKRASA

17.-27.11., svaki dan od 17 do 20 sati na Osječkoj vodenici usidrenoj blizu kompe uz Gornjodravsku obalu (Solarski trg). I ove godine na Vodenici su organizirali niz prigodnih programa u susret zimi i Adventu. Zajedno s prijateljima Vodenice u petak 17. studenog 2017. godine pripremaju radionicu izrade novogodišnjih ukrasa od prirodnih materijala za djecu i njihove velike. Bojit ćemo češere, praviti vijence, a sve to od 17h do 19h sa sestrama Marijanom i Darinkom Kovačko, gošćama iz Đakova i Nikolinom Baškarad, dipl. glumicom. I ove godine imat ćemo plutajuće božićno drvce na Dravi zahvaljujući našim prijateljima iz Lions cluba Gea Osijek. Pomozite nam da napravimo ukrase kojim ćemo zajedno ukrasiti naš bor te svečano upaliti lampice u nadolazećim danima. Informacije za posjetitelje: mob. 092/226 29 10; 091/783 95 36; 092/196 53 42. Pratite nas i dalje jer smo za vas pripremili još iznenađenja!

 

LAMPIONI ZA DAN GRADA OSIJEKA: BESPLATNE RADIONICE

25.11., u Centru tehničke kulture Osijek, u Domu tehnike 11., 18. i 25 studenog u vremenu od 10:00 do 11:30 sati u Kabinetu 6 održati će se besplatne radionice izrade lampiona. Teme za ovogodišnju aktivnost Lampioni za dan grada Osijeka su: 1. grad Osijek, 2. otvorena kategorija. Svi izrađeni lampioni bit će izloženi u Domu tehnike. Deset najbolje ocijenjenih lampiona sudjelovati će na 24. izložbi lampiona povodom proslave Dana grada Osijeka. Svečano otvaranje izložbe, te proglašenje najboljih radova bit će 1.12.2017. u Muzeju Slavonije (zgrada Gradske straže), Trg Sv. Trojstva 2. Za najbolje ocijenjene radove predviđene su vrijedne nagrade.

 

ADVENT U MUZEJU: POKLANJAM TI SVOJU PJESMU, RADIONICA

02.12., u 10:00 prigodna radionica Dječjeg zbora Osječki zumbići, zgrada Glavne straže.

 

16. FESTIVAL IZVIĐAČKIH PJESAMA: MOSTOVI PRIJATELJSTVA

02.12., u 16 sati koncert u Domu Hrvatske Vojske u Osijeku. Izviđački klub Javor i ove godine organizira Festival izviđačkih pjesama u Osijeku. Budući da se FIPO uvijek održavao uoči Dana grada Osijeka (2. prosinca), ove je godine termin od 1. do 3. prosinca. Ovogodišnja je tema Mostovi prijateljstva. Osnovni je cilj projekta jačanje javnog nastupa, upoznavanje kulturnih znamenitosti grada Osijeka i Osječko-baranjske županije te razvoj tolerancije i međusobnog uvažavanja, odnosno prihvaćanje razlika. Planirani je broj sudionika između 200 i 300, a lokacije su Osijek i Kneževi Vinogradi. U kreativnim će radionicama sudionici izrađivati maketu osječkog pješačkog mosta, a tijekom aktivnosti Grad na Dravi obići će novu šetnicu uz Dravu, dravske mostove, Tvrđu, Gornji grad i ostale znamenitosti. Nakon nastupa izviđača, u večernjim satima bit će organiziran prikaz izviđačkog mjuzikla s temom Mostovi prijateljstva, tijekom čega će svi predstaviti svoju udrugu.

 

ADVENT U MUZEJU SLAVONIJE: "ZA NAJLJEPŠI KRISPAN IKAD", RADIONICA

09.12., u 18:00 zgrada Glavne straže, radionica za cijelu obitelj u organizaciji Udruge Šokačka grana

 

ADVENT U MUZEJU SLAVONIJE: "ZIMSKA ŠKOLA KULTURE", RADIONICA

16.12., u 10:00, zgrada Glavne straže, radionica za djecu u organizaciji Udruge KultAkt

 

ADVENT U MUZEJU SLAVONIJE: "UKRASI BOŽIĆNI LICITAR", RADIONICA

16.12., u 18 sati, radionica izrade licitara u organizaciji medičara i voskara Blažeković, Muzej Slavonije - zgrada Glavne straže

 

ADVENT U MUZEJU SLAVONIJE: "BOŽIĆ S KUHAČEVCIMA", KONCERT

21.12., u 18 sati, Muzej Slavonije, zgrada Glavne straže, svečani koncert učenika Glazbene škole Franjo Kuhač Osijek