Programi za djecu

Ovdje doznajte koji se posebni programi za djecu događaju u gradu. Događanja za djecu uključuju razne radionice, igraonice, festivalske programe, a odvijaju se na raznim prikladnim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznajte više o programu.

 

RADIONICE U CENTRU TEHNIČKE KULTURE OSIJEK ZA OSNOVNOŠKOLCE

9./2018.-6./2019., Programi radionica čine široku lepezu različitih tehničkih aktivnosti čime se omogućuje učenicima Grada Osijeka da mogu izabrati svoje područje interesa i zadovoljiti osobnu potrebu bavljenja tehnikom. Radionice su namijenjene zainteresiranim i darovitim učenicima koji se žele pripremati za natjecanje u predmetu Tehnička kultura u osnovnoj školi i učenike koji se žele u slobodno vrijeme hobistički baviti različitim tehničkim aktivnostima. Programi svih radionica izvode se kroz 70 sati, subotom, tijekom cijele nastavne godine. Više informacija: Zajednica tehničke kulture grada Osijeka.

 

GRADSKA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA, DJEČJI ODJEL / IGRAONICA

01.01.-31.21., sve programe tijekom godine prema rasporedu pregledajte ovdje

 

9. DANI AUSTRIJSKE KULTURE U OSIJEKU

09.-16.11., studeni je mjesec kada već tradicionalno, 9. godinu za redom, sudjelujemo u organizaciji Dana austrijske kulture u Osijeku u organizaciji Austrijski kulturni forum Zagreb / Österreichisches Kulturforum Zagreb, koji se obilježavaju u nekoliko osječkih kulturnih institucija, uključujući Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Muzej likovnih umjetnosti, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Glazbena škola Franje Kuhača Osijek i naše Kino Urania & Kinematografi Osijek. Program i ove godine donosi novu izložbu, dječje programe i radionice, filmske projekcije i koncert. Klikom na naslov doznajte više o programu.

 

KUĆICA DJEDA MRAZA

15.11.-06.01., darujte ove godine najljepši božićni poklon cijeloj svojoj obitelji, zajedništvo i doživljaj prave čarolije! Veselo i opušteno obiteljsko druženje s najdražim Djedicom uz pucketavu vatricu iz kamina, kuhano vino i čašicu toplog razgovora, usta punih domaćih kolačića Bake Mraz. Dijete dobije slatki paketić, a osobno se dogovara s Djedom Mrazom o svojim željama za pod bor... Više informacija o terminima posjeta i rezervacijama potražite na službenoj web stranici privatnog botaničkog vrta Vrtna Bajka ili na Facebook stranici događaja.

 

ADVENT U MUZEJU SLAVONIJE

29.11.-20.12., s nama su ove godine brojni prijatelji, raznolik program i ono najbitnije, kuća u kojoj ima mjesta za sve, a to je Muzej Slavonije. U našu kuću želimo ugostit dječicu i roditelje, bake i djedove, prijatelje i poznanike. Stoga smo se trudili da svi muzejski programi doista budu zabavni, i za velike i za male. Ukoliko nas poželi ranije upitati što smo za vas pripremili slobodno se obratite u privremeni ured adventske ekipe na broj telefona 031 232 126 ili porukom koju možete uputiti na info@mso.hr.

 

TEHNICOOLUM - SAJAM TEHNIČKE KULTURE NA OSJEČKOM SAJMU

07.-08.12., organizacija 1. TEHNICOOLUMA – sajma tehničke kulture, predstavlja krunu ovogodišnje uspješne suradnje Osječkog sajma d.o.o. i Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, a sve sa ciljem popularizacije tehničke kulture: od početnika koji se tek odvažuju za bavljenje tehnikom i ovladavanjem vještinama početne tehničko-tehnološke pismenosti, preko polaznika koji žele proširiti svoje znanje i ovladati vještinama naprednog korištenja pa do stručnih osoba i pedagoga kojima su STEM znanosti i tehnička kultura profesionalni izbor. Sajamska priredba održat će se na sajamskom prostoru Pampas, u Osijeku, Š. Petefija 204/a, 07. – 08. 12. 2018. u vremenu od 10 do 18 sati. Zatvoreni paviljonski prostor od 1200 m² i 300-tinjak m² otvorenog izložbenog prostora bit će mjesto održavanja sajamskih izložbi, kreativnih i edukativnih radionica (30-tak radionica na temu: robotika, modelarstvo, maketarstvo, informatika, elektronički i digitalni sklopovi, promet, fotografija, izrada predmeta od metala, plastike, papira, slame, 3D printanje, dronovi…itd) izložbi dostignuća iz djelokruga rada udruga proisteklih iz tehničke kulture, zajednica i centara tehničke kulture. Svoj pečat temeljenja sajamskog programa i stručno pratećih aktivnosti na znanstvenim osnovama, svojim aktivnim učešćem dat će znanstvene ustanove, škole i fakulteti. Više informacija: Osječki Sajam d.o.o.

 

MOTOMRAZOVI, BOŽIĆ

08.12., u 12 sati program darivanja djece na glavnom trgu. Organizator Moto Klub Osijek

 

ADVENT U OSIJEKU 2018.

Tijekom prosinca svakako posjetite Osijek i sudjelujte u brojnim blagdanskim događanjima. Adventska događanja u gradu započinju prvog adventskog vikenda, a kao i svake godine intenziviraju se nakon 2. prosinca, Dana grada. Tijekom blagdana očekuju vas prigodne izložbe, koncerti u galerijama, muzejima i crkvama, smotra dječjih lampiona sa svjetlucavom veselom povorkom do Adventskog sajma, a posebno je zabavan „Božićni tramvaj“ gdje najmlađe tijekom vožnje tijekom vesele predstave daruje Djed Božićnjak. Središnja su događanja tijekom Došašća ipak božićni sajmovi i koncerti na otvorenom. Tijekom tridesetak dana trajanja, grad djeluje romantično zahvaljujući maštovitom blagdanskom uređenju, a kućice s obrtničkim proizvodima i gastro ponudom jednostavno vas pozivaju da ih obiđete. Uz kuhano vino i punč te osječko božićno pivo i vina lokalnih vinara, koncerti znaju potrajati do kasnih večernjih sati. Advent u Osijeku je manifestacija u organizaciji Grada Osijeka, Turističke zajednice Grada Osijeka i partnerskih agencija za organizaciju događanja.