Programi za djecu

Ovdje doznajte koji se posebni programi za djecu događaju u gradu. Događanja za djecu uključuju razne radionice, igraonice, festivalske programe, a odvijaju se na raznim prikladnim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznajte više o programu.

 

GRADSKA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA, DJEČJI ODJEL / IGRAONICA

01.-31.03., sve programe prema rasporedu pregledajte ovdje

 

USKRS U OSIJEKU: ŠARANA JAJA BOJAMA GRADA

24.03., vikend pred Cvjetnu nedjelju (Cvijetnicu), tjedan dana prije Uskrsa, u središtu grada na glavnom trgu posjetite uskrsni sajam „Šarana Jaja Bojama Grada“.Program uključuje i festival koji slavi različitost uskrsnih narodnih običaja stanovnika Osijeka pa se tako može upoznati kako Uskrs slave Hrvati, Mađari, Srbi, Nijemci, Rusini, Slovaci, Česi, Ukrajinci i druge nacionalne manjine uz bogat glazbeni i kulturno-umjetnički program te sajam obrtničkih i proizvoda seoskih domaćinstava. Organizator događanja je Grad Osijek, Ured Gradonačelnika. Dodatne informacije potražite na linku.

 

USKRS U OSIJEKU: "ZEKIN GRAD", SAJAM

29.03.-02.04., tradicijski i obrtnički sajam s velikim uskrsnim gnijezdom i zabavnim sadržajima za djecu na glavnom gradskom trgu, Trg dr. Ante Starčevića. Više informacija na Facebook stranici Zekin Grad ili kod organizatora, agencije Osijek Danas.

 

MOTOZEKE, USKRS

31.03., u 12 sati program darivanja djece na glavnom trgu. Organizator Moto Klub Osijek

 

RADIONICE: PROLJEĆE U DOMU TEHNIKE

03.-06.04., pozivaju se učenici osnovnih i srednjih škola grada Osijeka da se uključe u radionice tehničkih aktivnosti koje će biti organizirane za vrijeme proljetnih školskih praznika, u Domu tehnike u osječkoj Tvrđi, u okviru projekta "Proljeće u Domu tehnike". Organizator je Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, suorganizatori su Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije i udruge tehničke kulture. Cilj programa je kreativno korištenje slobodnog vremena za trajanja proljetnih praznika. Programi su osmišljeni tako da učenike upozna s osnovama nekih tehnika koje bi kasnije mogao samostalno usavršavati kroz programe Centru tehničke kulture ili udruga tehničke kulture. Programi se odvijaju u vremenu od 9 do 12 sati. Cijena: 60,00 kuna. Informacije na web stranici Zajednice tehničke kulture grada Osijeka.

 

MOTOMRAZOVI, BOŽIĆ

01.12., u 12 sati program darivanja djece na glavnom trgu. Organizator Moto Klub Osijek

 

ADVENT U OSIJEKU 2018.

01.-31.12., tijekom prosinca svakako posjetite Osijek i sudjelujte u brojnim blagdanskim događanjima. Adventska događanja u gradu započinju prvog adventskog vikenda, a kao i svake godine intenziviraju se nakon 2. prosinca, Dana grada. Tijekom blagdana očekuju vas prigodne izložbe, koncerti u galerijama, muzejima i crkvama, a posebno je zabavan „Božićni tramvaj“ gdje najmlađe tijekom vožnje tijekom vesele predstave daruje Djed Božićnjak. Središnja su događanja tijekom Došašća ipak božićni sajmovi i koncerti na otvorenom. Tijekom tridesetak dana trajanja, središte grada, glavni trg i prostor oko Osječke katedrale djeluju romantično zahvaljujući maštovitom blagdanskom uređenju, a kućice s obrtničkim proizvodima i gastro ponudom jednostavno vas pozivaju da ih obiđete. Uz kuhano vino i punč te osječko božićno pivo i vina lokalnih vinara, koncerti na trgu znaju potrajati do kasnih večernjih sati. Program na središnjem božićnom sajmu pratite na www.adventosijek.hr. Advent u Osijeku je manifestacija u organizaciji Grada Osijeka, Turističke zajednice Grada Osijeka i partnerskih agencija za organizaciju događanja.