Radionice, promocije i predavanja

Ovdje doznajte koje će se radionice i predavanja za odrasle dogoditi u Osijeku. Doznajte informacije i o promocijama kulturnih i društvenih događanja, inicijativa, predstavljanjima knjiga i drugih publikacija koje će se uskoro dogoditi u gradu te njihovim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznate više o programu.

 

PREDAVANJA U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte predavanja u organizaciji GISKO-a tijekom 2017. godine

 

RADIONICE U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte radionice u organizaciji GISKO-a tijekom 2017. godine

 

HRVATSKA 365 GOURMET - GASTRO RADIONICA S MICHELINOVIM CHEFOVIMA

09.11., od 9 do 15 sati u restoranu Muzej Okusa (paviljion Gradski vrt). Nakon održanih radionica u Splitu i Opatiji u lipnju ove godine, Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, organizira nastavak „Hrvatska 365 Gourmet“ radionica. Radionice će se održati u Osijeku, 9. studenog te u Zagrebu, 10. studenog. Osnovni cilj radionica je prezentacija vrhunskih znanja s područja eno-gastronomije, istovremeno imajući i edukativnu ulogu. Govornici na radionici bit će vrhunski chefovi Michelina Lionel Levy i Filippo Saporito. Chef Levy je poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, a zanat je izučio od međunarodno priznatih kuhara poput Erica Fréchona i Alaina Ducassea, dok je chef Saporito glavni chef i suvlasnik restorana „La Leggenda dei Frati“ u blizini Firence. Na radionici će sudjelovati i chef slastičar Yoan Dessarzin, koji radi kao glavni slastičar u hotelu Intercontinental Marseille- Hotel Dieu, ugledna sommelierka Mira Šemić, te Sandi Paris, četverostruki pobjednik nacionalnih prvenstava najboljih sommeliera koji je predstavljao Hrvatsku na brojnim europskim i svjetskim nadmetanjima sommeliera.  O marketingu u gastronomiji i brendiranju restorana govorit će Gabriel Vasquez, koji je radio za brojne restorane diljem svijeta. Sudionici radionica dobit će detaljan uvid u svjetske kulinarske trendove, ali i u lokalnu kuhinju koja može biti dijelom visoke gastronomije. Govorit će se i o modernom slastičarstvu te o menadžmentu restorana, odnosno kako se promovirati i unaprijediti poslovanje. Tema su i Michelinove zvjezdice pa će tako sudionici saznati što one znače, kako doći do njih i kako ih sačuvati. U sklopu radionice održat će se i degustacija jela i slastica pripremljenih tijekom radionice. Prijave sudjelovanja na ovome linku.

 

LAMPIONI ZA DAN GRADA OSIJEKA: BESPLATNE RADIONICE

11.11.; 18.11.; 25.11., u Centru tehničke kulture Osijek, u Domu tehnike 11., 18. i 25 studenog u vremenu od 10:00 do 11:30 sati u Kabinetu 6 održati će se besplatne radionice izrade lampiona. Teme za ovogodišnju aktivnost Lampioni za dan grada Osijeka su: 1. grad Osijek, 2. otvorena kategorija. Svi izrađeni lampioni bit će izloženi u Domu tehnike. Deset najbolje ocijenjenih lampiona sudjelovati će na 24. izložbi lampiona povodom proslave Dana grada Osijeka. Svečano otvaranje izložbe, te proglašenje najboljih radova bit će 1.12.2017. u Muzeju Slavonije (zgrada Gradske straže), Trg Sv. Trojstva 2. Za najbolje ocijenjene radove predviđene su vrijedne nagrade.

 

PREDSTAVLJANJE STERIJINOG POZORJA

13.11., ponedjeljak u 17 sati u Svečanoj dvorani Umjetničke akademije u Osijeku (adresa: Ulica kralja Petra Svačića 1F) održat će se predstavljanje novosadskog Sterijino pozorje – festival, izdanja. Na predstavljanju će govoriti Goran Ibrajter, Miroslav Miki Radonjić, Miloš Latinović, predstavnici Sterijinog Pozorja i Bitfea (Beograd), te dekanica Umjetničke akademije u Osijeku Helena Sablić Tomić.

 

ADVENT NA OSJEČKOJ VODENICI - U SUSRET ADVENTU: RADIONICA UKRASA

17.-27.11., svaki dan od 17 do 20 sati na Osječkoj vodenici usidrenoj blizu kompe uz Gornjodravsku obalu (Solarski trg). I ove godine na Vodenici su organizirali niz prigodnih programa u susret zimi i Adventu. Zajedno s prijateljima Vodenice u petak 17. studenog 2017. godine pripremaju radionicu izrade novogodišnjih ukrasa od prirodnih materijala za djecu i njihove velike. Bojit ćemo češere, praviti vijence, a sve to od 17h do 19h sa sestrama Marijanom i Darinkom Kovačko, gošćama iz Đakova i Nikolinom Baškarad, dipl. glumicom. I ove godine imat ćemo plutajuće božićno drvce na Dravi zahvaljujući našim prijateljima iz Lions cluba Gea Osijek. Pomozite nam da napravimo ukrase kojim ćemo zajedno ukrasiti naš bor te svečano upaliti lampice u nadolazećim danima. Informacije za posjetitelje: mob. 092/226 29 10; 091/783 95 36; 092/196 53 42. Pratite nas i dalje jer smo za vas pripremili još iznenađenja!