Radionice, promocije i predavanja

Ovdje doznajte koje će se radionice i predavanja za odrasle dogoditi u Osijeku. Doznajte informacije i o promocijama kulturnih i društvenih događanja, inicijativa, predstavljanjima knjiga i drugih publikacija koje će se uskoro dogoditi u gradu te njihovim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznate više o programu.

 

PREDAVANJA U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte predavanja u organizaciji GISKO-a tijekom 2017. godine

 

RADIONICE U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte radionice u organizaciji GISKO-a tijekom 2017. godine

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U UDRUZI "NOVA AKROPOLA", OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji osječke podružnice udruge Nova Akropola.

 

ADVENT U MUZEJU: POKLANJAM TI SVOJU PJESMU, RADIONICA

02.12., u 10:00 prigodana radionica Dječjeg zbora Osječki zumbići, zgrada Glavne straže.

 

ADVENT NA VODENICI

06.-19.12., "Advent na vodenici" svaki dan od 15:30 prigodni programi na mlinu - vodenici na Dravi u Osijeku. U srijedu, 6. prosinca povodom blagdana Sv. Nikole, zaštitnika mlinara, Eko udruga vodenica organizira ukrašavanje vodenice i svečano paljenje lampica na plutajućem božićnom drvcu na Dravi. Lampice će upaliti "osječke lavice" iz Lions club "Gea" koje su i donirale šesttmetarsko drvce. Istom će se prilikom obilježiti i jedna vrijedna i okrugla obljetnica, a to je 200 godina Ceha Mlinara u Osijeku. Druženje sa sugrađanima i prijateljima vodenice predviđeno je od 16h, a svečano paljenje lampica planira se u 16:30 sati uz vatru, tople napitke, kruha-masti-paprike i još pokoje iznenađenje. Vodeničari se ovime ujedno žele odužiti svima koji su kroz godinu bili uz njih, ali i svom gradu zaželjeti još mnogo sretnih rođendana. Više informacija na Facebook stranici događaja

 

ADVENT U MUZEJU SLAVONIJE: "ZA NAJLJEPŠI KRISPAN IKAD", RADIONICA

09.12., u 18:00 zgrada Glavne straže, radionica za cijelu obitelj u organizaciji Udruge Šokačka grana

 

"PRIČE UZ MLINSKO KOLO" NA OSJEČKOJ VODENICI

09.12., u 19 sati, za dugih zimskih večeri uz petrolejku i zidani šporet djedovi su pričali priče, a slušala ih je brojna obitelj; sinovi, snahe, kćerke, zetovi i naravno unuci! E pa vi ste moja velika obitelj! Dođite na Vodenicu! Kao i nekada naći će se čašica rakije, topao čaj i šnita domaćeg kruha s domaćom masti. Pričat će se priče o Slavoniji i Osijeku, povest će vas u šetnju sokacima, lenijama i atarima!