U znaku Dana žena: Sajam antikviteta i domaćih proizvoda (07.03.)

Cijele godine, svake prve subote u mjesecu, pa tako i naredne 07. ožujka 2020., posjetite osječki stari grad Tvrđu i Trg Svetog Trojstva te na mnoštvu štandova pronađite poneku simpatičnu antiknu sitnicu savršenu kao poklon dragoj osobi ili se počastite kakvim lijepim komadom starinskog namještaja.

Radno vrijeme sajma je od 9 do 14 sati.

Na sajmu antikviteta uz starine možete pronaći i razne obrtničke proizvode i proizvode seoskih gospodarstava poput drvenih igračaka, sireve, dimljene mesne delicije, vino, zimnicu, džemove i druge domaće proizvode.

Zainteresirani za izlaganje antikviteta i proizvoda na sajmu, mogu se obratiti tvrtki Osječki Sajam d.o.o. na broj telefona 031 303 108, a više informacija potražite na www.os-sajam.hr.

Turistički obilazak grada svake prve subote u mjesecu (07.03.)

U subotu 7. ožujka 2020. od 11 sati započet će redoviti besplatni turistički razgled grada uz okupljanje ispred Turističkog info-centra TZ Osijek u Tvrđi, na adresi Trg Svetog Trojstva 5.

Tema ture 7. ožujka, uoči Međunarodnog dana žena: "Legice o Essekerkama", turistički razgled grada uz priče o poznatim Osječankama i Slavonkama; Vodičke: Tena Magdić i Svjetlana Rožić

Koja od njih je dotakla nebo? Koja od njih je slagala najljepše rečenice? Koja od njih je mazila tigra? Koju od njih spominju u Japanu?

Svejedno jesu li bile dame iz visokog društva ili pučanke, one su naše Essekerke. Žene koje su ostavile trag u našem Osijeku. Žene koje zaslužuju biti nezaboravljene. Njima u čast, krenimo njihovim putovima. Pridružite nam se 7. ožujka 2020. od 11 sati ispred ureda TZ Osijek na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi na besplatnoj turističkoj šetnju s našim legicama/vodičkama Svjetlanom Rožić i Tenom Magdić i saznajte sve o našim, više ili manje poznatim, Essekerkama.

Najavu sljedeće besplatne ture gradom pogledajte na linku Zabavna događanja.

Prve subote u mjesecu, od 9 do 13 sati otvoren je i turistički info centar Tvrđa u kojem možete dobiti informacije o turističkoj ponudi grada i okolice.