Drava i Dunav iz čamca! Izleti turističkim gliserom obrta Old Town

OLD TOWN IZLETI ČAMCEM je obrt čija se osnovna djelatnost odnosi na pomorski i obalni prijevoz turista. Pružanje usluge u vidu jednodnevnih rekreativno – edukacijskih izleta namijenjenih svim građanima i turistima grada Osijeka, te njegove okolice.

Cilj im je svima omogućiti dostupnim obilazak Slavonije i Baranje, putem njezinih rijeka Drave i Dunava. Ponuditi građanima grada Osijeka i okolice, te njezinim turistima jednu novu uslugu, koje do sada nije bilo - dočarati ljepotu našeg prekrasnog grada Osijeka, Slavonije i Baranje, te rijeka Drave i Dunava.

Vlasnik obrta, mladi Osječanin Igor Živković je putem poticaja za samozapošljavanje u proljeće 2019. otvorio je obrt Old Town i registrirao ga za pomorski i obalni prijevoz putnika. Brodicu dužine 570 cm, kapaciteta 7 putnika, je nabavio odnosno registrirao u srpnju te se po završetku ljetne sezone rada na Jadranu vratio u Osijek s ciljem nastavka stalnog obavljanja iste djelatnosti u rodnom gradu.

U ponudi su uz polusatne i jednosatne ture Dravom u gradu i okolici također i višesatne ture, poludnevni i dnevni izleti uz zaustavljanja na dravskim sprudovima i uvalama. Redovne ture vikendom planirane su sve dok vrijeme posluži, odnosno do pojave velikih hladnoća ili leda na Dravi, te ponovno od proljeća.

PONUDA TURISTIČKIH VOŽNJI DRAVOM I DUNAVOM TIJEKOM GODINE:

1. Vožnje 1 sat na rijekama Dravi i Dunavu s pritocima - OSIJEK I OKOLICA
Cijena 45,00 KN kn po osobi (max 7 osoba = 300 KN/čamac)

 • Skiper i gorivo uključeni u cijenu,
 • Mogućnost kombiniranja više sati,
 • Popust na uzimanje 4 sata i više,
 • Mogućnost stajanja na kupanje ili odlazak u restoran (u slučaju stajanja na neko odredište, cijena od 300 kn/sat navedena za vožnju se ne naplaćuje, nego vrijedi 1 sat čekanja 100 kn).

Polazak od Vodenice - mlina (Solarski trg), vožnja rijekama Dravom i Dunavom, mogućnost stajanja na određenim dijelovima rijeke, slobodno vrijeme za kupanje na riječnim adama, odlazak u restoran, te vožnja riječnim pritocima.

2. Cjelodnevni izlet OSIJEK – ALJMAŠ – ERDUT
Cijena 1050 kn (max. 7 osoba, 150 kn/osobi),

 • Trajanje izleta 7 sati,
 • Skiper i gorivo uključeni u cijenu,
 • Mogućnost nošenja hrane i pića,
 • Povratak i polazak po dogovoru.

Polazak od Vodenice - mlina (Solarski trg), vožnja Dravom i Dunavom uz povremeno stajanje na riječne ade (omogućeno kupanje s broda ili na riječnim adama), posjet Aljmašu (slobodno vrijeme za obilazak svetišta, restorana, kafića), nastavak dalje prema dogovoru. Odlazak prema Erdutu, te posjet vinariji Brzica, obilazak vinarije i podruma, degustacija vina (mogućnost dogovaranja ručka), polazak prema Osijeku, u povratku stajanje na kupanje, ovisno o željama.

3. Cjelodnevni izlet OSIJEK – ALJMAŠ – ERDUT – VUKOVAR
Cijena 1400 kn (max. 7 osoba, 200 kn/osobi),

 • Trajanje izleta 8 sati,
 • Skiper i gorivo uključeni u cijenu,
 • Mogućnost nošenja hrane i pića,
 • Povratak i polazak prema dogovoru.

Polazak od Vodenice - mlina (Solarski trg), vožnja Dravom i Dunavom uz povremeno stajanje na riječne ade (omogućeno kupanje s broda ili na riječnim adama), posjet Aljmašu (slobodno vrijeme za obilazak svetišta, restorana, kafića), nastavak dalje prema dogovoru. Odlazak prema Erdutu, te posjet vinariji Brzica, obilazak vinarije i podruma, degustacija vina (mogućnost dogovaranja ručka). Polazak prema Vukovaru, dolazak ispred spomenika (Križ na Dunavu). Slobodno vrijeme za obilazak grada Vukovara, povratak prema Osijeku.

NAVEDENE USLUGE NISU FIKSNE, TE JE PLAN I ORGANIZACIJU PUTA MOGUĆE MIJENJATI, OVISNO O ŽELJAMA GOSTIJU

Kontakt obrta Old Town - izleti: