Predstave i programi za djecu

Tijekom cijele godine ovdje doznajte koje dječje kazalište predstave možete pogledati u Osijeku. Dječje predstave održavaju se u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, ali i na drugim lokacijama poput Kina Urania, Kina Europa, u javnim institucijama, trgovačkim centrima, na gradskim trgovima…

Ovdje doznajte i koji se posebni programi za djecu događaju u gradu. Događanja za djecu uključuju razne radionice, igraonice, festivalske programe, a odvijaju se na raznim prikladnim lokacijama.

Klikom na mjesto ili naziv događanja doznajte više o programu.

 

BOŽIĆNA PRIČA U ZOO VRTU

do 24.12., Dragi roditelji, dragi mališani, pozivamo vas da sudjelujete u kreativnoj i edukativnoj blagdanskoj radionici kojoj se možete pridružiti svakoga dana, sve do 24. prosinca, između 10 i 18 sati u edukacijskoj učionici Zooa. Ulaznice za Zoo vrt i dječju radionicu prodajemo po popularnoj cijeni od 10 kn za sve posjetitelje i to sve do 24. prosinca! P.S. slobodno prijeđite Dravu s našom kompom koja i dalje redovno vozi. Kliknite ovdje za više informacija.

 

BOŽIĆNA BAJKA U OSJEČKOM TRAMVAJU (BOŽIĆNI TRAMVAJ)

do 30.12., GPP - Gradski prijevoz putnika od 25. studenog do 31. prosinca 2019., devetu godinu za redom uz potporu Turističke zajednice grada Osijeka i sponzora, otvara vrata svoje "Božićne bajke u Osječkom tramvaju". Riječ je o iznimno posjećenoj manifestaciji koja tradicionalno razveseljava veliki broj djece u gradu i cijeloj regiji, a ove se godine već tijekom mjeseca listopada za vožnje prijavilo preko 2500 putnika! Dječicu u pratnji roditalja, baka, djedova i prijatelja će tijekom vesele vožnje gradom zabavljati kostimirani glumci Umjetničke akademije u Osijeku, a svaki mali putnik od Djeda Mraza će dobiti prigodni slatki poklon! Prijepodnevne vožnje rezervirane su za organizirane skupine djece iz dječjih vrtića i škola, dok su popodnevne vožnje u vremenu od 16:00 do 19:00 slobodne za sve koji samostalno dolaze na vožnju božićnim tramvajem. Polazno/završno stajalište božićnog tramvaja je na glavnom trgu u Gornjem gradu, Trgu dr. A. Starčevića, a karte se mogu kupiti u GPP-ovoj Čarobnoj kućici, koja je smještena uz samo stajalište. Obzirom da je broj mjesta u tramvaju ograničen, rezervacije su i ove godine obavezne. Svoje mjesto u tramvaju možete rezervirati telefonom na 031/228 351 i 031/228 303 ili osobno u čarobnoj kućici uz stajalište Božićnog tramvaja. Dodatne informacije: služba marketinga Gradskog prijevoza putnika, www.gpp-osijek.com

 

BOŽIĆ S DJEDICOM U VAŠEM DOMU

do 31.12., od 10 do 20 sati. Djed Božićnjak u Vašem domu uz blagdansku jelku za radost obitelji i za najljepše dječje osmjehe. Rezervirajte termin u prosincu 2019. god. Mogući su posjeti i u okolici Osijeka. Usluga uključuje podjela vaših paketića i vožnju rikšom. Info mobitel: 097 731 2020.

 

BOŽIĆNE JASLICE, BETLEHEMSKO SVJETLO I PLUTAJUĆE BOŽIĆNO DRVCE NA VODENICI

06.12.-07.01., mlin-vodenica na rijeci Dravi, Solarski trg (Promenada između broda Galija i skele Kompe). Na blagdan Sv. Nikole od 17 sati kod vodenice će se uz prigodni program. sijanje božićne pšenice i degustaciju domaćih proizvoda porinuti plutajuće okićeno božićno drvce u suradnji s Lions Clubom Gea iz Osijeka. Po prvoj nedjelji došašća, na Dan grada 2. prosinca od 10 do 12 sati upalit će se prva svijeća na adventskom vijencu uz prikaz rada vodenice i degustaciju domaćih proizvoda i slastica. Također 2. prosinca od 10 do 12 sati svakih pola sata, građani će moći ukrcati na turistički gliser te u 20-minutnim turama upoznati Osijek s rijeke Drave (obavezna rezervacija termina na tel.: 031 203 755).

 

KLIZALIŠTE U SOKOL CENTRU (SOKOLSKI DOM) SEZONA 2019./2020.

12./2019.-03.2020. Klizalište "kod Sokola" nalazi se na pola puta između adventskih sajmova u Gornjem gradu i Tvrđi, u parku Kralja Petra Krešimira I., a svoja vrata će otvoriti čim vremenski uvjeti dozvole, s obzirom da su krajem studenog kada je trebala započeti sezona klizanja temperature neuobičajeno visoke. Klizanje u Osijeku omiljena je zimska rekreacije sve većeg broja djece, ali i odraslih pa će tako vjerujemo biti i ove godine. Klizalište Sokol Centar najveća je ledena površina u ovom dijelu Hrvatske (dimenzija 25 x 60 metara), a čari klizanja nadamo se da ste isprobali već u prošloj klizačkoj sezoni. Što od sadržaja i programa pripremamo za ovu zimu, pogledajte u nastavku i već sada rezervirajte svoje mjesto! Raspored klizanja: ponedjeljak, utorak i srijeda od 17 do 20:15 sati; četvrtak i petak od 17 do 22:15 sati; subota i nedjelja od 11 do 22:15 sati. Novosti i informacije o popratnoj zabavnoj ponudi uz klizalište (koncerti, ugostiteljska ponuda) potražite na službenoj web stranici Sokol Centra ili Kliknite ovdje za više informacija.

 

DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA (naslovna fotografija)

01.01.-31.12., sve kazališne predstave u Dječjem kazalištu prema rasporedu pregledajte ovdje.

08.01., ZIMSKE RADOSTI: VITEZ BEZ KONJA, 18 sati

09.01., ZIMSKE RADOSTI: USPAVANKA ZA MIŠIĆA, 18 sati

10.01., LAV KOJI NIJE ZNAO PISATI, 10 sati

10.01., ZIMSKE RADOSTI: LAV KOJI NIJE ZNAO PISATI, 18 sati

11.01., ZIMSKE RADOSTI: PATKICA BLATKICA, 18 sati

12.01., ZIMSKE RADOSTI: CRVENKAPICA, 11 sati

19.01., NEZABORAVAK, 10:30 sati

25.01., TROJICA U TRNJU, 18 sati

 

GRADSKA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA OSIJEK, DJEČJI ODJEL / IGRAONICA (GISKO)

01.01.-31.21., sve dječje programe u GISKO-u tijekom godine prema rasporedu pregledajte ovdje.

 

ZMAJADA - 49. ZMAJEVI NAD GRADOM 2020.

06./2020., od 9 do 12 sati, Sportska zračna luka Osijek-Čepin. Svi učenici koji organizirano sa školom dođu na Zmajadu mogu osvojiti ljetovanje. Cijelo vrijeme održavanja Zmajade očekuje vas bogati popratni program, razne demonstracije, prezentacije i izložbe.

 

OSJEČKO LJETO KULTURE 2020.

06./2020., krajem lipnja, uobičajeno oko 29. lipnja - blagdana nebeskih zaštitnika grada Osijeka, Sv. Petra i Pavla i u prvoj polovini srpnja u staroj baroknoj Tvrđi održava se veliki kazališno-umjetnički festival. Na više otvorenih i zatvorenih lokacija može se pogledati kazališne i kino predstave, izložbe, performanse i druga zanimljiva kulturno-umjetnička događanja. Festival je najveći istočnoj Hrvatskoj, a kvalitetom parira poznatim sličnim kazališnim ljetnim festivalima u široj regiji. Ukoliko ste propustili kakvu zanimljivu predstavu diljem Hrvatske i šire regije, velika je vjerojatnost da ćete ju moći pogledati upravo na „Oljk-u“. U manifestaciji, čiji je organizator Grad Osijek, planirano je 55 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti, koji će biti izvedeni na 22 lokacije. Više informacija i program: Osječko Ljeto Kulture, www.ljetokulture.osijek.hr

 

LJETO U DOMU TEHNNIKE 2020.

07./.08./2020., za sve zainteresirane učenike osmislili i organizirali smo niz ljetnih radionica. Dođite i izrazite svoju kreativnost u Domu tehnike.
Kao što već dobro znate broj mjesta je ograničen. Ukoliko ste zainteresirani morate požuriti sa prijavama.

 

ZEMLJA BEZ GRANICA 2020.

08./2020., udruga za rad s mladima Breza od 2004. godine provodi međunarodni pedagoški i kulturni projekt „Zemlja bez granica“ kojem je cilj poticanje stvaralaštva, kreativnosti, neformalne edukacije djece putem umjetnosti, interkulturnog dijaloga, povezivanja i zajedništva. „Zemlja bez granica“ se održala već 14 puta obrađujući različite teme, a okupila je preko 400 umjetnika, pedagoških voditelja, 200 kreativaca raznih struka, 700 volontera i 30 000 djece i mladih te je postala poznati brand grada Osijek i Osječko-baranjske županije. Ovaj jedinstveni projekt najveća je volonterska inicijativa u našem gradu koja nastoji uključiti posebne, maštovite, inovativne sugrađane svih generacija. Informacije o festivalu: www.zemljabezgranica.com

 

LAMPIONI ZA DAN GRADA OSIJEKA - 26. LAMPIONIADA 2020.

02.12.2020., ova tradicionalna manifestacija kojom se uz Dan grada Osijeka u zimski pomalo uspavan grad već 26 godina donosi svjetlost u svakom smislu riječi, i ove godine će finale imati upravo 2. prosinca. U poslijepodnevnim satima u Arheološkom muzeju u starom gradu Tvrđi održat će se izložba lampiona od papira i drugih materijala koje izrađuju učenici osnovnih škola. Popularno zvana Lampioniada i ove će godine na ulice grada dovesti stotine djece koja će u zrak pustiti prigodne lampione te tako simboličnim svjetlom otvoriti adventske svečanosti u Gradu na Dravi.