Programi za djecu

Ovdje doznajte koji se posebni programi za djecu događaju u gradu. Događanja za djecu uključuju razne radionice, igraonice, festivalske programe, a odvijaju se na raznim prikladnim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznajte više o programu.

 

KLIZALIŠTE "NA SOKOLU"

do 28.02.2019., Park kralja Petra Krešimira IV., Ulica kralja Zvonimira br. 5. Najmodernije klizalište u ovom dijelu Hrvatske od ove godine ima dimenzije 60 x 25 metara i u jednoj smjeni može primiti čak do 400 klizača. Klizalište s radom kreće u nedjelju, 2. prosinca, a predviđeno trajanje klizačke sezone planira se do 28. veljače 2019. godine. Cijena ulaznice iznosi 15,00 HRK, a u istom iznosu plaća se i najam klizaljki (ukoliko klizači nemaju svoje). Karnet od 10 ulaznica imat će cijenu od 120,00 HRK. Radno vrijeme klizališta je od ponedjeljka do nedjelje (smjene traju 75 minuta). Radno vrijeme klizališta od ponedjeljka do petka: od 17:00 do 22:15; subotom i nedjeljom: od 11:00 do 22:15.

 

RADIONICE U CENTRU TEHNIČKE KULTURE OSIJEK ZA OSNOVNOŠKOLCE

9./2018.-6./2019., Programi radionica čine široku lepezu različitih tehničkih aktivnosti čime se omogućuje učenicima Grada Osijeka da mogu izabrati svoje područje interesa i zadovoljiti osobnu potrebu bavljenja tehnikom. Radionice su namijenjene zainteresiranim i darovitim učenicima koji se žele pripremati za natjecanje u predmetu Tehnička kultura u osnovnoj školi i učenike koji se žele u slobodno vrijeme hobistički baviti različitim tehničkim aktivnostima. Programi svih radionica izvode se kroz 70 sati, subotom, tijekom cijele nastavne godine. Više informacija: Zajednica tehničke kulture grada Osijeka.

 

GRADSKA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA, DJEČJI ODJEL / IGRAONICA

01.01.-31.21., sve programe tijekom godine prema rasporedu pregledajte ovdje

 

KUĆICA DJEDA MRAZA

15.11.-06.01., darujte ove godine najljepši božićni poklon cijeloj svojoj obitelji, zajedništvo i doživljaj prave čarolije! Veselo i opušteno obiteljsko druženje s najdražim Djedicom uz pucketavu vatricu iz kamina, kuhano vino i čašicu toplog razgovora, usta punih domaćih kolačića Bake Mraz. Dijete dobije slatki paketić, a osobno se dogovara s Djedom Mrazom o svojim željama za pod bor... Više informacija o terminima posjeta i rezervacijama potražite na službenoj web stranici privatnog botaničkog vrta Vrtna Bajka ili na Facebook stranici događaja.

 

DJEČJI ADVENT U TC PORTANOVA

30.11.-31.12., petkom, subotom i nedjeljom od 16 do 21 sat na 2. katu Portanove vas očekuje prava božićna čarolija za djecu i obitelj!

 

SVETI NIKOLA I KRAMPUS U TC PORTANOVA

06.12., Sveti Nikola baš kao i svake godine dolazi u Portanovu razveseliti mališane i podijeliti bombone dobroj djeci. U četvrtak vas očekuje u Portanovi od 17 do 19 sati. Gdje je Sveti Nikola uvijek se nađe i zločesti Krampus, no uvjeravamo vas, posve je bezazlen.

 

ADVENT U MUZEJU SLAVONIJE

29.11.-20.12., s nama su ove godine brojni prijatelji, raznolik program i ono najbitnije, kuća u kojoj ima mjesta za sve, a to je Muzej Slavonije. U našu kuću želimo ugostit dječicu i roditelje, bake i djedove, prijatelje i poznanike. Stoga smo se trudili da svi muzejski programi doista budu zabavni, i za velike i za male. Ukoliko nas poželi ranije upitati što smo za vas pripremili slobodno se obratite u privremeni ured adventske ekipe na broj telefona 031 232 126 ili porukom koju možete uputiti na info@mso.hr.

 

TEHNICOOLUM - SAJAM TEHNIČKE KULTURE NA OSJEČKOM SAJMU

07.-08.12., organizacija 1. TEHNICOOLUMA – sajma tehničke kulture, predstavlja krunu ovogodišnje uspješne suradnje Osječkog sajma d.o.o. i Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, a sve sa ciljem popularizacije tehničke kulture: od početnika koji se tek odvažuju za bavljenje tehnikom i ovladavanjem vještinama početne tehničko-tehnološke pismenosti, preko polaznika koji žele proširiti svoje znanje i ovladati vještinama naprednog korištenja pa do stručnih osoba i pedagoga kojima su STEM znanosti i tehnička kultura profesionalni izbor. Sajamska priredba održat će se na sajamskom prostoru Pampas, u Osijeku, Š. Petefija 204/a, 07. – 08. 12. 2018. u vremenu od 10 do 18 sati. Zatvoreni paviljonski prostor od 1200 m² i 300-tinjak m² otvorenog izložbenog prostora bit će mjesto održavanja sajamskih izložbi, kreativnih i edukativnih radionica (30-tak radionica na temu: robotika, modelarstvo, maketarstvo, informatika, elektronički i digitalni sklopovi, promet, fotografija, izrada predmeta od metala, plastike, papira, slame, 3D printanje, dronovi…itd) izložbi dostignuća iz djelokruga rada udruga proisteklih iz tehničke kulture, zajednica i centara tehničke kulture. Svoj pečat temeljenja sajamskog programa i stručno pratećih aktivnosti na znanstvenim osnovama, svojim aktivnim učešćem dat će znanstvene ustanove, škole i fakulteti. Više informacija: Osječki Sajam d.o.o.

 

MOTOMRAZOVI, BOŽIĆ

08.12., u 12 sati program darivanja djece na glavnom trgu. Organizator Moto Klub Osijek

 

ADVENT U OSIJEKU 2018.

Tijekom prosinca svakako posjetite Osijek i sudjelujte u brojnim blagdanskim događanjima. Adventska događanja u gradu započinju prvog adventskog vikenda, a kao i svake godine intenziviraju se nakon 2. prosinca, Dana grada. Tijekom blagdana očekuju vas prigodne izložbe, koncerti u galerijama, muzejima i crkvama, smotra dječjih lampiona sa svjetlucavom veselom povorkom do Adventskog sajma, a posebno je zabavan „Božićni tramvaj“ gdje najmlađe tijekom vožnje tijekom vesele predstave daruje Djed Božićnjak. Središnja su događanja tijekom Došašća ipak božićni sajmovi i koncerti na otvorenom. Tijekom tridesetak dana trajanja, grad djeluje romantično zahvaljujući maštovitom blagdanskom uređenju, a kućice s obrtničkim proizvodima i gastro ponudom jednostavno vas pozivaju da ih obiđete. Uz kuhano vino i punč te osječko božićno pivo i vina lokalnih vinara, koncerti znaju potrajati do kasnih večernjih sati. Advent u Osijeku je manifestacija u organizaciji Grada Osijeka, Turističke zajednice Grada Osijeka i partnerskih agencija za organizaciju događanja.