Događanja u blizini grada i ostali događaji

Ovdje doznajte informacije o događanjima izvan samog grada, ali dovoljno blizu da ukoliko boravite u Osijeku do njih možete i javnim gradskim prijevozom.

Na istom mjestu doznajte sve i o tematski nerazvrstanim događanjima u Osijeku te njihovim lokacijama.

Događanja u samom gradu Osijeku pratite prema temama:

 

CENTAR ZA KULTURU OPĆINE ČEPIN (ČEPIN)

01.01.-31.12. Čepin je najveća općina u Osječko-baranjskoj županiji te položajem gotovo dio grada Osijeka. Zato pozivamo da tijekom boravka u gradu, provjerite što trenutno nudi Centar za kulturu Čepin.

 

SREDNJOVJEKOVNI SAJAM: POVRATAK VITEZOVA NA UTVRDU KOROGYVAR 2020. (ANTUNOVAC, ČEPIN)

09./2020., Vitezovi stižu na utvrdu Kolođvar (Korođvar, Zidine) i ove godine dana. Vratite se u bajkovitu povijest zanimljivim scenskim prizorima i uz zabavno uprizorenje turbulentnih povijesnih zbivanja na ovim prostorima. Događaj se održava na povijesnom lokalitetu i kulturnom dobru, ostatcima utvrde Kolođvar čije zidine su postojane čak od 13. stoljeća i smještena je između Ivanovca i Čepina. Organizatori su Općina Antunovac i Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac - RODA d.o.o., Općina Čepin i Osječko-baranjska županija. Program počinje u 16:00 viteškim turinirma i igrama, školom mačevanja i streličarstva (igre za djecu), viteškim bitkama, srednjovjekovnim zabavljačima i lakrdijašima. U 20:00 sati se održava glavna noćna bitka vitezova i osvajača za utvrdu Kolođvar a nakon bitke nas čeka zabavan večernji program... Video: https://youtu.be/mRZoDH3WJhM. Više informacija kod organizatora: Agencija za održivi razvoj RODA Antunovac

 

19. ČEPINSKI SUNCOKRETI 2020. (ČEPIN)

09./2020. održavat će se tradicionalna manifestacija Čepinski suncokreti. Ovom prigodom pozivamo sve udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i poslovne subjekte da rezerviraju besplatne štandove za izlaganje u vremenu trajanja manifestacije. Više informacija: Općina Čepin

 

BOŽIĆNI SAJAM U ČEPINU 2020.

12./2020, Općina Čepin s veseljem najavljuje kako će se i ove godine u Čepinu održati Božićni sajam, sedmi po redu. Pozivaju zainteresirane izlagače da se prijave za izlaganje i/ili prodaju svojih proizvoda, radova i usluga na Božićnom sajmu u Čepinu koji će biti održan na javnoj površini ispred Centra za kulturu, K. Zvonimira 98, 20. i 21. prosinca 2019. godine. Zainteresirani izlagači/prodavači mogu dobiti dodatne informacije ili potvrditi sudjelovanje najkasnije do 16. prosinca 2019. godine na e-mail: ivana.zeravica@cepin.hr, telefon 031/381 232 ili osobno u Općini Čepin, Kralja Zvonimira 105. Sudjelovanje je besplatno, a izlagačima su osigurani štandovi i električna energija. Informacije potražite i na Facebook stranici Božićni sajam u Čepinu.