Radionice, promocije, predavanja

Ovdje doznajte koje će se radionice i predavanja dogoditi u Osijeku.

Doznajte i informacije o promocijama kulturnih i društvenih događanja, inicijativa, predstavljanjima knjiga i drugih publikacija koje će se uskoro dogoditi u gradu te njihovim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznate više o programu.

 

TJEDAN REFORMACIJE U OSIJEKU: RIJEČ I REFORMACIJA

23.-30.10., u Donjem gradu, stara Sinagoga (crkva Evanđeoske pentakostalne crkve i Evanđeoski-teološki fakultet). Predavanja, radionice, promocije knjiga na temu Reformacije.

 

RADIONICE, PROMOCIJE, PREDAVANJA U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte predavanja u organizaciji GISKO-a tijekom godine

15.10.-15.11., MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2019. Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i ove godine nizom aktivnosti obilježava Mjesec hrvatske knjige koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenog. Moto je ovogodišnje manifestacije “U ritmu čitanja”.

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U MUZEJU SLAVONIJE OSIJEK (MSO)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji MSO tijekom godine

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI - ŽUPANIJSKOJ KOMORI OSIJEK (HGK)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji HGK ŽK Osijek

 

RADIONICE U PUČKOM OTVORENOM UČILIŠTU (POU)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji POU - Pučkog otvorenog učilišta u Osijeku.

 

PROGRAMI U MUZEJU LIKOVNIH UMJETNOSTI (MUO)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji Muzeja likovnih umjetnosti. Subotom od 10 do 12 sati dječje radionice Mali prijatelji muzeja. Utorkom od 16 do 20 sati radionice za odrasle.

 

PROGRAMI U DRŽAVNOM ARHIVU U OSIJEKU (DAOS)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji Državnog arhiva u Osijeku.

06.11., od 19 sati, TRIBINA – Što arhiv može ponuditi suvremenim istraživačima i široj zajednici gost tribine: dr. sc. Dražen Kušen, voditeljica tribine: Tena Vinković Tribina se održava četiri puta godišnje u Državnom arhiv u Osijeku u suradnji Državnog arhiva u Osijeku s Međunarodnom udrugom studenata ISHA Osijek, Odsjekom za povijest FFOS i Društvom za hrvatsku povjesnicu Osijeku.

07.11., od 19 sati, PREDSTAVLJANJE KNJIGE: „Cvelferija i Drenovci u prošlosti - Prilog povijesti jugozapadnoga Srijema", zbog niza nesretnih okolnosti. Priređivači knjige su Vinko Juzbašić i Ivan Karaula

21.11., od 19 sati, PREDSTAVLJANJE KNJIGE: „Konj i njegov gospodar (husari, konjogojci, baštinici)“, autora Ivice Ćosića-Bukvinog iz Vrbanje, pučkog pisca i istraživača zavičajne povijesti

28.11. od 12 sati, PREDSTAVLJANJE KNJIGE: „Popis katoličkog stanovništva u istočnoj Slavoniji 1767. godine/ A kelet-szlavóniai katolikus lakosság 1767. eví összeírása“, priredio Denis Njari, tiskana u suradnji Državnog arhiva u Osijeku i Pečuške biskupije.

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U UDRUZI "NOVA AKROPOLA", OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji osječke podružnice udruge Nova Akropola.

 

VINSKA MUŠICA - DEGUSTACIJE VINA PETKOM

do 31.12., petkom od 20 sati. Očekuje vas dobro društvo, zanimljiva vinska priča, fina vina i malo meze da lakše klizi, a prije svega toga obavezno je rezervirati svoje mjesto putem facebook stranice ili kupnjom degustacije u Vinskoj mušici (Kapucinska 39) ili na broj 095 350 99 39. Rezervacija je obavezna zbog ograničenog broja mjesta. Cijena degustacije po osobi je 100 kuna. Vidimo se u vinskom baru Vinska mušica na osječkom Korzu, blizu Kapucinske crkve, na predstavljanju nove vinarije.