Osječka Ljetna Noć

Osječka ljetna noć, tradicionalna manifestacija koja se do sada održavala zadnjeg petka ili subote u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu ove će godine preskočiti svoje lipanjsko izdanje.

U izazovnoj situaciji u kojoj se nalazimo, a svjesni velike zainteresiranosti kako građana tako i ugostitelja želimo poručiti da nam je u ovom trenutku najbitnija sigurnost i zdravlje svih naših dragih posjetitelja.

Stoga smo u dogovoru s Gradom Osijekom donijeli promišljenu odluku o odgađanju lipanjske Ljetne noći.

Racionalnim upravljanjem ograničenih resursa marljivo pripremamo srpanjsko izdanje, te molimo sve ljubitelje Osječke ljetne noći za strpljenje i razumijevanje.

Uobičajeno, zadnjeg petka i subote, u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu u Osijeku se održavaju „ljetne noći“ s nizom događanja na gradskim ulicama i trgovima, glazbom, performansima, gastronomskom ponudom.

Ponuda na glavnom trgu uključuje kućice s gastronomskom ponudom osječkih restorana, pivnica, vinoteka i drugih ugostitelja. U središtu trga nalazi se svojevrsna velika gradska terasa, a na okolnim štandovima se mogu pronaći proizvodi osječkih, slavonskih i baranjskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Uz program na trgu, tu je i pregršt ostalih događanja širom Gornjeg grada gdje se kao i do sada posebno ističe događaj In Da Sofa, svojevrsni popularni "pop-up" lounge bar, u organizaciji kreativne agencije Adverta.

Naslovna fotografija, autor: Ivica Benić