Šoping u gradu

Ukoliko ste ljubitelj klasičnog shoppinga šetajući gradskim ulicama s usputnim pauzama za kavu i pokoji pogled na gradske znamenitosti, onda je središte grada mjesto koje trebate posjetiti. Trgovine, osim trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata, najčešće su otvorene od 8:00 do 20:00 sati, a zatvorene su nedjeljom i blagdanima.

 

Trg Slobode i Supermarket

Nadomak glavnom trgu, na Trgu Slobode nalazi se, među Osječanima gotovo legendarni, trgovački centar Supermarket izgrađen 60-ih godina 20. stoljeća. Popularni "Super" nudi sadržaje poput T-Centra (Hrvatski Telekom, T-Mobile), trgovinu poznatih marki odjeće, trgovinu dnevnim namirnicama, trgovinu higijenskim i proizvodima za kućanstvo, trgovinu namještajem, moderni fitness centar, kavanu te niz poslovnih prostora.

Na trgu ispred, nalazi se niz ugostiteljskih objekata, kavana i kafića, slastičarnica, trgovine s poznatim svjetskim i domaćim markama obuće i odjeće, banke, knjižare, antikvarnica i kasino.

Lokacija: Trg Slobode

 

Trg Ante Starčevića i Pothodnik

Ispod glavnog gradskog trga, Trga dr. Ante Starčevića nalazi se splet hodnika s manjim trgovačkim radnjama, popularni Pothodnik. Od početka 80-ih godina do danas, a posebice zbog uloge u ratu za Hrvatsku neovisnost 1991. kada je služio i kao sklonište, i ovaj je trgovački centar postao jedno od „legendarnih“ mjesta u Osijeku.

U trgovačkom centru nalaze se poslovnica Pošte, poslovnica Hrvatske lutrije, poslovnica GPP – Gradskog prijevoza putnika, kafić, obućar, krojač, suvenirnica, zlatarnica, srebrnarnica, cvjećarnica, trgovina kožnom galanterijom, poslovnica tele operatera, trgovina igračkama, a hodnikom je moguće izravno prići trgovačkom centru Nama na trgu. U Nami na prvom katu možete pronaći turističku agenciju, mjenjačnicu, trgovine zdravom hranom i sportskom odjećom, tatoo i trgovinu intimnim igračkama i druge, dok se u prizemlju nalazi velika trgovina dnevnim namirnicama - Konzum.

Na samome trgu nalaze se razne trgovačke radnje s obućom i odjećom, banke, mjenjačnice, kafići, kavane, ljekarna, knjižara i suvenirnica.

Lokacija: Trg dr. Ante Starčevića

 

Ulice uokolo glavnog trga

Ulice koje se granaju od glavnog trga, Kapucinska ulica (Korzo), Županijska i Strossmayerova ulica te Ulica Hrvatske Republike čine trgovački centar Osijeka u kojima ćete pronaći sve što biste pronašli i u jednome od velikih trgovačkih centara: trgovine odjećom i obućom, specijalizirane i uslužne obrtničke radnje, trgovine tehničkom robom, zlatarnice, cvjećarnice, ljekarne, knjižare, pekarnice, restorane, slastičarnice i kavane, suvenirnice, poštanske urede, banke, poslovnice tele operatera i druge. Ponudu „trgovačkog centra na otvorenom“ upotpunjuju i obližnji povijesni kinematografi Europa i Urania.

U blizini se nalazi i omiljena promenada uz Dravu s ugostiteljskim objektima i pripadajućim terasama s pogledom na Zimsku luku i zelene šume na lijevoj obali rijeke, kao stvorene za opuštanje nakon obavljenog „shoppinga“.