Turistički aranžmani

Ovdje pronađite aktualnu ponudu osječkih turističkih agencija koje vas vode na odmor ili izlet u Osijek i Hrvatsko Podunavlje (istočnu Slavoniju i Baranju).

Turističke agencije tijekom godine u ponudi imaju višednevne turističke aranžmane kao i izlete u Slavoniju i Baranju uz obilazak Osijeka koji često uključuju posjet Đakovu s Katedralom i Državnom ergelom Lipicanaca, Baranji s Parkom prirode Kopački rit, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i nepreglednim vinogradima na Banskom brdu, Erdutu s ušćem Drave i Dunava kod Aljmaša i najvećom vinskom bačvom u Europi, Vukovaru s povijesnim lokalitetom Vučedol, spomenicima u sjećanje na Domovinski rat, dvorcem Eltz te Iloku s degustacijom vina mirisni traminac i srednjovjekovnom utvrdom nad Dunavom.

Slične turističke aranžmane prema Osijeku potražite i uz manifestacije i proslave kao što su Valentinovo, Uskrs i Advent te uz manifestacije poput Dana vina i turizma, Državno prvenstvo u kuhanju fiš-paprikaša, UFO-Urban fest Osijek, Osječko ljeto kulture, Osječke ljetne noći, Pannonian Challenge i Dane prvog hrvatskog piva.

Na jednom mjestu upoznajte ponudu, izvršite rezervaciju, a zatim provedite lijep uzbudljiv tjedan ili opuštajući vikend u Osijeku i njegovoj podunavskoj okolici.

 

TRENUTNO SU U PONUDI SLJEDEĆI TURISTIČKI ARANŽMANI:

Dani hrvatskog turizma 2019 - HeadOnEast festivalski izlet iz Osijeka u Baranju.pdf za 99,- KN (05.10.2019.)

Dani hrvatskog turizma 2019 - HeadOnEast festivalski izlet iz Osjeka u Đakovo.pdf za 99,- KN (05.10.2019.)

U okviru Dana hrvatskog turizma i programa HeadOnEast Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i putničkom agencijom Maksi tours organiziraju u subotu 5. listopada 2019. izlete u Baranju i Đakovo.

Koliko ste puta htjeli otići na putovanje, a da ne znate što ćete sve vidjeti? Upravo ovaj osjećaj može vam pružiti jedinstvena vožnja - Baranja Secret Tour. Obećajemo da ćete doživjeti sve ono što Baranja nudi, od prostranih ravnica, dunavskih šuma i ritova, do baranjskih surduka, gatora i nepreglednih vinograda te fantastičnih vidikovaca. Kušat ćete to fino baranjsko vino, okusiti zaboravljena tradicionalna jela spravljena u starim keramičkim ćupovima i doživjeti iznenađenja za sva osjetila. Prepustite se domaćinu, neka vas Baranjci osvoje toplinom i širinom svoje panonske duše.

Ako više preferirate siguran program, k tome još s kraljevskim tretmanom prijavite se na izlet „Kraljevskim stopama u Đakovo“.  U obilasku ćete moći posjetiti najljepšu katedralu od Venecije do Istanbula, degustirati misna vina u vinskom podrumu Đakovačko-osječke nadbiskupije te provozati fijakerom na Državnoj ergeli Đakovo i na jednak način doživjeti lipicance kao i britanska kraljevska obitelj. Izlet završava obilaskom showroom-a Ancona grupe te ručkom. Dok je baranjski izlet tajanstven, đakovački nudi vrijednu nagradu! Jedan od sretnih putnika dobit će all inclusive aranžman za 2x2 osobe na jednom od najvećih festivala u Hrvatskoj – Đakovačkim vezovima 2020.

Općina Bilje također organizira autobus u subotu 5. listopada koji će obići manifestaciju Paprikafest u Lugu, eko centar Zlatnu Gredu (s mogućnosti sudjelovanja u ekoturističkim programima) te besplatnom vožnjom brodom u PP Kopački rit. Mjesta su isključivo ograničena za sudionika Dana hrvatskog turizma.

Osim izleta, Turistička zajednica grada Đakova, Turistička zajednica Baranje i Turistička zajednica općine Bilje priredile su dodatni program za sudionike Dana hrvatskog turizma, ostale posjetitelje, ali i građane u razdoblju od 2.-6. listopada. Đakovački dodatni program odnosi se na promotivne obilaske državne ergele Đakovo, katedrale, vinskog podruma, spomen muzeja J.J. Strossmayera te Muzeja Đakovštine. Program Otkrijte Baranju uključuje posjet Kopačkom ritu, obilazak vinskih podruma i degustacije po promotivnim cijenama, vođenje surducima u Zmajevcu, Dane fiša i dunavske ribe u baranjskim restoranima, Paprika fest u Lugu, Baranjski doručak i Bakin špajz, turističku berbu grožda u vinogradima Belja, posjet kući u prirodi Zlatna Greda te Ulaznicu 2u1 Kopački rit i Vina Belje. Popis vinarija i restorana koji su uključeni u dodatne programe, kao i detaljnije o svakom programu saznajte na https://visitslavoniabaranja.com.

Polazak oba busa je u subotu 5. listopada u 9:00 kod Tvrđe (GPP-a). Više informacija o izletima možete pronaći na https://visitslavoniabaranja.com, dok se prijaviti možete do petka 4. listopada na mail v.poznic1975@gmail.com (molimo navesti ime i prezime, mail, broj mobitela te naziv izleta). Cijena izleta je 99,00 kn.

 

Krstarenje Dravom i Dunavom od Osijeka do Beča ili do delte Dunava u Rumunjskoj

Vjerojatno ste bar jednom u životu maštali o krstarenju jednom od velikih svjetskih rijeka poput Drave i Dunava, ako ne češće onda sigurno slušajući poznatu melodiju valcera Na lijepom plavom Dunavu.

Sigurno već znate i da u Osijek, Ilok i Vukovar tijekom godine pristižu brojni putnički brodovi, cruiseri, s posjetiteljima iz svih krajeva svijeta, a sada taj neopisivo lijep doživljaj putovanja moćnim Dunavom možete iskusiti i vi, s polascima iz Osijeka!

Obratite se turističkoj agenciji Arriva Panturist, dio Deutsche Bahn grupe te sebe i svoje najdraže počastite nezaboravnim putovanjem Dunavom od Osijeka uzvodno prema Budimpešti, Bratislavi i Beču ili nizvodno prema Vukovaru, Iloku, Novom Sadu, Beogradu i dalje prema veličanstvenoj delti Dunava. U jednom smjeru vozit će vas veliki putnički brod, a u drugom udobni turistički autobus Panturista.

Kontakt
Arriva - Panturist, turistička agencija
Adresa: Kapucinska 19 (Sakuntala park), 31000 Osijek
Tel: 00 385 (0)31 214 388
Web: www.panturist-turizam.hr

 

Baranja i Osijek s turističkom agencijom Kuna Putovanja

Turistička agencija Kuna Putovanja iz Osijeka odnedavno vam nudi atraktivnu kombinaciju dvodnevnog putovanja - izleta u Baranju uz posjet Osijeku već od 597,00 KN!

Ponuda uključuje dolazak u Osijek vlastitim automobilom, smještaj u središtu grada u novootvorenom objektu Centrum – apartmani i sobe te zatim organizirani izlet kombijem/minibusom u Baranju u pratnji vodiča.

Putovanja se realiziraju radnim danom i vikendom, a na upit je moguće osigurati autobusni prijevoz za grupe iz svih krajeva Hrvatske. Uz to, osnovni program putovanja moguće je obogatiti dodatnim sadržajima poput obilaska dodatnih lokacija i adrenalinskih aktivnosti.

Kontakt
Kuna putovanja, turistička agencija
Adresa: Trg dr. Ante Starčevića 10/1, 31000 Osijek, 1. kat TC Nama (glavni trg)
Tel: 00 385 (0)31 328 093
Web: www.kuna.hr

 

Osijek, Slavonija i Baranja s turističkom agencijom Boho Travel Art

Upoznajte Osijek, Slavoniju i Baranju s turističkom agencijom Boho Travel Art iz Omiša, koju vodi naša draga kolegica i rođena Osječanka Senka Vlahović. Pratite ih na web stranici te na Facebooku. Trenutno vam nude sljedeće turističke aranžmane kao stvorene za vas!