Zabavna događanja

Ovdje doznajte koja vas zabavna događanja očekuju u gradu. Programi uključuju sadržaje namijenjene odraslima, obiteljima s djecom te drugim posjetiteljima, a odvijaju se na raznim prikladnim lokacijama.

 

BESPLATNI TURISTIČKI OBILASCI OSIJEKA (2019.)

01.01.-31.12., svake druge subote u mjesecu upoznajte Osijek s licenciranim turističkim vodičem u organiziaciji TZ grada Osijeka. Ture su besplatne. Obilazak je pješačkog tipa, osim ako je drukčije navedeno.

PLANIRANI TURISTIČKI OBILASCI TIJEKOM 2019.:

  • 10.08., subota, od 20 sati, tura Tvrđa, večernja šetnja
  • 14.09., subota, od 11 sati, tura Gornji grad
  • 12.10., subota, od 11 sati, tura Donji grad (polazak s Trga bana J. Jelačića)
  • 09.11., subota, od 11 sati, tura Tvrđa
  • 14.12., subota, od 11 sati, tura Advent u Osijeku - Put Jaslica

 

PORTASTIČNA SRIJEDA - SHOPPING S POPUSTIMA

01.01.-31.12., svake prve srijede u mjesecu kupujte s popustima u trgovinama TC Portanova

 

POSTANI LICE JESEN/ZIMA KOLEKCIJE U TC PORTANOVA

15.7. - 30.8., sudjeluj u natječaju, postani lice nove kampanje i osvoji 2.000 kuna za shopping u Portanovi

 

OSJEČKE LJETNE NOĆI 2019.

31.08., zadnjeg petka ili subote u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu u Osijeku se održavaju „ljetne noći“ s nizom događanja na gradskim ulicama i trgovima, glazbom, performansima, gastronomskom ponudom. Ponuda na glavnom trgu uključuje kućice s gastronomskom ponudom osječkih restorana, pivnica, vinoteka i drugih ugostitelja. U središtu trga nalazi se svojevrsna velika gradska terasa, a na okolnim štandovima se mogu pronaći proizvodi osječkih, slavonskih i baranjskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Uz program na trgu, tu je i pregršt ostalih događanja širom Gornjeg grada gdje se kao i do sada posebno ističe događaj In Da Sofa, svojevrsni popularni "pop-up" lounge bar, u organizaciji kreativne agencije Adverta.

 

PIKNIK POD ZVIJEZDAMA - SUZE SVETOG LOVRE

11.08., već tradicionalno uoči dana Sv.Lovre Vrtna bajka organizira najromantičniju večer pod zvijezdama padalicama. Ponesite svoje dekice i u čarobnom večernjem ozračju najljepšeg vrta u Hrvatskoj, izolirani od suvišnih izvora svjetlosti, uputite svoje poglede k noćnom nebu zamišljajući svoje želje... Na noćnom pikniku grickat će se slavonski finger foods i slatki zalogaji, a piti vino, domaći likeri i sokovi. Ulaznice (uključuju konzumaciju): - odrasli 50 kn, - djeca 25 kn. Čarobna Vrtna bajka vas čeka, prijavite svoj dolazak. Više informacija: www.vrtnabajka.com

 

BIKEOS - FESTIVAL BICIKLIZMA, OPREME I ZDRAVE PREHRANE

24.08., nekoliko puta tijekom proljeća i ljeta, na Trgu Slobode u Gornjem gradu održava se zabavni BikeOs festival biciklizma, biciklističke opreme, servisa i pratećih usluga te zdrave prehrane. Program uključuje i turistički obilazak Osijeka na biciklima s početkom kod info-kućice u obliku starog osječkog tramvaja s obzirom da je Osijek jednako poznat po biciklističkim stazama koliko i po najstarijoj tramvajskoj mreži u jugoistočnoj Europi. Dio zabave na sajmu je i kviz znanja o Osijeku te prometnim pravilima, a glavna nagrada za najbolje je atraktivan muški ili ženski bicikl. Više informacija: http://bikeos.eu/

 

UTRKA: SUNSET RUN

24.08., od 19:47 sati, kupalište Copacabana. Utrka: kratka staza - 7 km - 1 krug, duga staza - 14 km - 2 kruga, ruta (1 krug): Kopika - Zoo - pješački most - cestovni most - željeznički most - pješački most - Kopika. Doživjet ćete jedan od najljepših sutona koje priroda može ponuditi. Osijek je grad sporta. Mnogi veliki sportaši svoje prve sportske korake odradili su upravo na obalama rijeke Drave, najčišće nizinske rijeke u Europi. Rekreacija uz vodu posebno smiruje tijelo i um. To zna i veliki broj trkača koji svakodnevno okupiraju osječku šetnicu. Pozivamo vas da nam se pridružite u ovoj jedinstvenoj utrci. Vjerujemo i truditi ćemo se da vam ostane dugo u sjećanju.

 

GUMIRANJE - DRAVA RIVER FEST: BICIKLIRANJE I SPUST LUFTMADRACIMA NIZ DRAVU

24.08., pozivamo vas na 1. Gumiranje, zabavno-rekreativnu manifestaciju na rijeci Dravi! Zašto Gumiranje? Zato što će nam dvije gume na biciklu i jedna na vodi pomoći da sjedinimo šumu, rijeku, pješčane plaže i glazbu u jedno! Djelomično podsjeća i na glupiranje, a glupirati se svakako želimo! OKUPLJANJE: 24. kolovoza 2019, 13:30, Promenada, Osijek.

 

IGRE NAŠEG DJETINSTVA U TC PORTANOVA

24.8. od 11 sati, Dječja igraonica sa igrama gumi-gumi, školica, Crni Petar i druge

 

KUKURUZNI LABIRINT: UTRKA

25.08., od 10 sati. Dragi ljubitelji trčanja, a pogotovo trčanja u prirodi donosimo vam obavijest za Kukuruzni labirint trail. Zezancija i utrkivanje po manje-više poznatim terenima oko Tvrđavice. Druženje nakon utrke. Start: Kukuruzni labirint na lijevoj obali Drave u blizini prilaza visećem pješačkom mostu u 10 h. Staze: Sprint trail 6 km – šumom i bentom, Kratka 14, - šumom, bentom, pokraj Drave, Duga 21 km – šumom, bentom, kroz mrtvu šumu, pokraj Drave.

 

OSJEČKO LJETO MLADIH 2019.

28.08.-08.09., Studentski zbor Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku ti svake godine donosi Osječko Ljeto Mladih na kojem ćete ti i tvoji prijatelji proživjeti lijepe trenutke, konzumirati kvalitetne sadržaje i stvoriti mnoge uspomene uz sportski, umjetnički i glazbeni dio. Dođi i zabavi se. Više informacija na Facebook stranici događaja ili Facebook stranici OLJM - Osječko ljeto mladih.

 

19. MOTOSUSRETI I 45. GODINA MK OSIJEK (2020.)

06./2020., Moto klub Osijek i ove godine ponosno najavljuje 19. po redu moto susret i 45. obljetnicu postojanja kluba. Na lijevoj obali Drave u osječkim katakombama, kao i prošlih godina, očekuju vas rock svirka, hrpa motocikala te dobra zabava. Ove godine u posjet nam dolaze mnogi gosti koji su obilježili dugu povijest Moto kluba Osijek. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Očekuju vas: koncerti, natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, moto defile ulicama grada, moto igre, besplatan kamp, erotski ples, vatromet i još puno toga.

 

CITY GAMES - IGRE NA VODI (2020.)

07./2020., kupalište Copacabana - bazeni Kopika. Igre su osmišljene tako da uključuju spoj plivanja, veslanja, penjanja i spretnosti. Prema iskustvu organizatora na natjecanju su se najbolje snalazili sportaši koji su dolazili iz vaterpola, plivanja, juda, penjanja, kajaka i rukometa. Budući da je grad Osijek domaćin regionalnog finala City Games naša ekipa iz Osijeka ima pozivnicu za nastup na natjecanju u Osijeku. Ostale ekipe koje će nastupati u Osijeku biti će pobjednici challenger natjecanja u kontinentalnoj Hrvatskoj i Sjevernom Jadranu. Prve dvije ekipe na regionalnom finalu u Osijeku natjecanje nastavljaju na Hrvatskom finalu koje će se održati 20.8.2019. godina na otoku Viru.