Zdravstveni turizam: „Pannonian Health“

Klaster zdravstvenog turizma Pannonian Health javno je predstavljen 27. veljače 2018. godine. Riječ je o Udruzi za razvoj zdravstvenog turizma koja u ovome trenutku okuplja 12 članova različitoga zdravstvenog, turističkog i gospodarskog profila, a čiji je osnovni cilj razvoj i promocija grada Osijeka i regije istočne Hrvatske kao nove destinacije medicinskoga turizma.

Klaster zdravstvenog turizma Pannonian Health - udruge za razvoj zdravstvenog turizma, u ovome trenutku okuplja 12 članica i članova koji pokrivaju različit spektar zdravstvenih i turističkih usluga s jasnim ciljem razvoja i promocije grada Osijeka i regije istočne Hrvatske kao nove destinacije medicinskoga turizma.

Zaokružen i cjelovit zdravstveno-turistički proizvod čini niz medicinskih usluga, od dentalne medicine, oftalmologije do kirurških i anestezioloških zahvata (Poliklinika za kirurgiju i anesteziologiju Lege Artis, Oftalmološka poliklinika dr. Balog, Dentalni centar Čes, Ordinacija dentalne medicine Saša Đukić, dr. dent. med), kao i medicinskoga zračnoga prijevoza (tvrtka Air Pannonia) te rehabilitacije (Lječilište Bizovačke toplice).

Neizostavan dio prateće turističke komponente čine smještajni kapaciteti (Guesthouse Maksimilian), kao i enološka ponuda vinarija i kušaonica (Vinarija Svijetli dvori, Vinarija Szabo) dok će promotivne aktivnosti klastera imati tehničku i IT podršku koje će im pružati članovi EDukOS centar instrukcija, Web studio Ofir i tvrtka Betaware. Sve članice klastera, odnosno ponudu u turizmu i zdravstvenim uslugama pogledajte ovdje.

Aktivnosti Klastera zdravstvenog turizma bit će unaprjeđenje zdravstvene zaštite ljudi i kvalitete života te unaprjeđenje ukupne ponude i usluga u turizmu regije, brendiranju regije i promicanju tradicionalnih vrijednosti. U ponudi je jeftinija, ali kvalitetnija medicinska usluga, uz turistički doživljaj istočne Hrvatske i njezinih popratnih sadržaja. Pri tome je naglasak na maksimalnom iskorištavanju potencijala niza zanimljivih i atraktivnih destinacija i sadržaja na ovom području, kao što su rijeke Drava, Dunav i Sava, Vučedol, Ergela lipicanaca u Đakovu, osječka Tvrđa, parkovi prirode Kopački rit i Papuk, Bizovačke toplice, obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva, biciklističke staze kroz Baranju i mnogo toga drugoga, kao i manifestacije poput Đakovačkih vezova, Vinkovačkih jeseni, Slama Land art festivala, Pannonian Challengea i drugih.


Kontakt
Pannonian Health - udruga za razvoj zdravstvenog turizma
predsjednica klastera Zrinka Vlašić
Mob: +385 098 18 29 163
Facebook: Klaster zdravstvenog turizma Pannonian Health
Email: zrinka.vlasic@air-pannonia.hr
Web: www.pannonian-health.eu

Fotografije preuzete s web stranice Klastara Pannonian Health