Turistički obilazak Osijeka tramvajem - uz Tjedan filantropije (26.09.)

Treći Tjedan filantropije u Osijeku od 24. do 28. rujna 2018. godine

Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka i ove godine od 24. do 28. rujna sudjeluju u obilježavanju nacionalnog Tjedna filantropije te nizom događanja ističu pozitivne primjere iz osječke filantropske povijesti i promoviraju važnost rada za zajedničko dobro.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Osijeka i GPP - Gradskim prijevozom putnika, naši sugrađani i njihovi gosti se mogu upoznati s bogatom osječkom filantropskom poviješću u jedinstvenoj Filantropskoj vožnji osječkim tramvajem koja je na programu u srijedu, 26. rujna u 18 sati.

Jednosatni obilazak tramvajem (Treskom, kako su ga od milja zvali stariji Osječani) započet će na Trgu Ante Starčevića (glavni trg) uz stručno vodstvo turističke vodičke i poznate osječke povjesničarke, autorice popularne serije knjiga o zanimljivostima iz svakodnevice našeg grada kroz povijest, "Svaštice iz starog Osijeka", prof. Zlate Živaković Kerže. 

Novina u ovogodišnjem programu je Amazing Race Osijek, natjecateljska hodačka avantura širim središtem Osijeka. Prijavljene ekipe će učiti o našem gradu tražeći i rješavajući zagonetke ostavljene na zanimljivim lokacijama, a prijaviti se mogu ekipe od tri člana/ice.

Za glazbeni program na FilnatroPIJI pobrinut će se Dinko Pleša, WHITE acoustic cover band i Chordonblue, a posjetitelje će zabavljati i žongleri s vatrom i poi žongleri.

Više detalja o programu možete pronaći na stranicama zaklada, www.zaklada-slagalica.hr i www.srcegradaosijeka.hr, a raspored turističkog razgleda grada tramvajem pogledajte ispod:

  • 26.09.2018.
  • 18-19 sati: Filantropska vožnja osječkim tramvajem
  • polazak s Trga Ante Starčevića (glavni trg)