Kleines „mali“ Oktoberfest – velika zabava pivskih šmekera! (06.10.)

Mislite da ćete propustiti Oktoberfest? Ne brinite, jer „Mali Oktoberfest“ tek stiže i to u Osijek, u subotu 6. listopada, u Sunčanu ulicu i kušaonicu piva Gajba.

Kod kušaonice piva Gajba u Sunčanoj ulici u osječkom Gornjem gradu (centar), u subotu 6.10.2018, od 15:00 do 23:00 sata čeka vas jedna od najvećih pučkih zabava ove godine! Izvrsno pivo koje je ponos Bavarske, uz domaća osječka craft piva, zvuci, mirisi i okusi prošarat će Sunčanu ulicu na manifestaciji Kleines Oktoberfest (Mali Oktoberfest).

U ponudi će ponajprije biti piva pivovara koje su osnovale najpoznatiji svjetski Oktoberfest, onaj u Münchenu: Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschorr te bavarskih pivovara Schneider i Maxlrainer dok će se u pivnici Gajba na šest točionika ponuditi hrvatska craft piva: osječka Legionar i Beckers, te zagrebačka Zmajsko, Nova Runda i Garden.

Kako nam se na ovoj manifestaciji ponovno predstavlja jedna od povijesno najaktivnijih nacionalnih manjina u našoj regiji, Nijemci poznati i pod regionalnim nazivom Podunavski Švabe, zabavu na festivalu dodatno će začiniti tradicionalna švapska glazba osječkog benda M.G.M. i zbora Njemačke zajednice Podunavskih Švaba u Osijeku "Alte Kameraden". Uz domaće osječke ili na Njemačkom rečeno „essekerske“ glazbene snage, bit će tu i gosti iz mađarskog Pečuha (Njemački: Funfkirchen) s veselom tradicijskom limenom glazbom.

Pivo će po cijenama od 18 do 25 kuna za pola litre biti ponuđeno u sajamskim kućicama Turističke zajednice grada Osijeka, a u njima ćete moći kušati i specijalitete njemačke i slavonske tradicionalne kuhinje: bijele pivske kobasice, slavonske kobasice, buncek (koljenicu) s kiselim kupusom, pivska peciva, rebarca i pečenu piletinu.

Prošlogodišnji „mali Oktoberfest“ posjetilo je oko 2500 gostiju, a popijeno je preko 3000 litara piva, što i ne čudi ako znamo podatak da su Hrvati baš poput Nijemaca gotovo u svjetskom vrhu po ljubavi prema pivu te zauzimaju visoko 10. mjesto u Svijetu!

Više informacija o manifestaciji potražite na Facebook stranici organizatora Kušaonica piva Gajba i Osijek Craft Beer Festival

Za vikend u Osijek, grad prvog hrvatskog piva!

Pošto je ponedjeljak 8. listopada neradni dan (Dan neovisnosti), pozivamo vas da u Osijeku i okolici provedete jedan zaista veseli produljeni „pivski“ vikend! Više informacija o kušaonicama piva, pivnicama i pivovarama u Osijeku, gradu s najduljom službeno zabilježenom pivarskom tradicijom u Hrvatskoj još od 1664., potražite ovdje: pivovare i kušaonice, restorani i pivnice.

A ukoliko zaista ne stignete ovoga puta u Osijek na pivo, predlažemo vam da vaš sljedeći posjet planirate već sada i to najkasnije u vrijeme druga dva pivska festivala u Osijeku: proljetni Craft Beer Festival kušaonice piva Gajba i jesenske Dane piva Osječke pivovare!