5. Memorijalna fišijada „Geza Gudlin“ (14.01.)

Najpopularnije i najveselije osječko natjecanje u kuhanju omiljenog domaćeg jela, fiš-paprikaša, održat će se u starom gradu Tvrđi, Ulica Kamila Firingera (ispred kultnog tradicijskog restorana "Slavonska Kuća"), u nedjelju 14. siječnja 2018. s početkom u 11 sati.

Ove godine se očekuje približno 120 do 150 ekipa za kuhanje. Sudionici dosadašnjih fišijada bili su mahom viđeniji predstavnici svijeta glazbe, estrade, športa, prosvjete, gospodarstva, politike...

U sjećanje na tragično i prerano preminulog legendarnog osječkog ugostitelja Geze Gudlina, učitelja svim kuharima iz Slavonske Kuće, a po uzoru na njegov način života „svima svega i sve naopako“, nastavlja se tradicija.

Restoran „Slavonska kuća“ svim natjecateljima poklanja ribu, začine, tijesto, kruh, drva i vino, a natječu se za titulu „Najgori fiš“. „Časni sud“ za ocjenjivanje najgoreg fiša u sastavu Željko Širić - Širkan, Zdenko Tadić, Nikola Matijević, Blaženka Marić, te ministrant Ivan Đurić pobrinut će se da sve bude regularno, kao i inače.

Ove godine fišijadi se pridružuju i udruge koje se inače profesionalno bave organizacijama fišijada i kuhanjima, tako da ćemo usporedno ocijeniti i najbolji fiš pomoću njihovog žirija.

Lanjska manifestacija je okupila 86 ekipa i približno 2000 posjetitelja, ove godine očekuje se oko 3000 posjetitelja kojima će kuhari rado podijeliti porcije skuhanih delicija.

Uz miris dima, paprike i ribe zabavljat će nas nekoliko tamburaških sastava u grijanim prostorima.

Više informacija možete dobiti od organizatora Tomislava Barića, vlasnika restorana „Slavonska Kuća“, na info telefon: 091 192 57 40.

Informacije o ovoj te s prethodnih fišijada potražite i na Facebook stranici restorana Slavonska Kuća.

Fotografije uz članak: preuzete s Facebook stranice restorana Slavonska Kuća