Hosteli

U Osijeku se nalazi nekoliko hostela od kojih je jedan smješten u središtu zabavnog i noćnog života, u staroj gradskoj jezgri Tvrđi dok se ostali nalaze nadomak kolodvorima.

Tijekom cijele godine osječki smještajni objekti pripremaju bogate „Osječke pakete“. Na jednom mjestu upoznajte njihovu ponudu, izvršite rezervaciju, a zatim provedite uzbudljiv tjedan ili opuštajući vikend u Osijeku i njegovoj podunavskoj okolici.

Naslovna fotografija: Hostel Tufna

Popis hostela po lokaciji:

 

Hostel Tufna, Tvrđa

Hostel Tufna nalazi se u baroknoj staroj gradskoj četvrti Tvrđi, nadomak romantičnom Trgu Svetog Trojstva i u blizini galerija, muzeja, rektorata Sveučilišta te velikog broja caffe barova i pubova. Sam hostel je dio poznatog osječkog noćnog kluba Tufna. U ponudi su uredne, komforne sobe s ukupno 24 kreveta, plahte, jastučnice i ručnici uključeni u cijenu. Ormarići za zaključavanje su besplatni kao i pristup internetu, TV u dnevnom boravku, samoposlužna čajna kuhinja, centralno grijanje, klima uređaji u spavaonicama. Nema vremenskog ograničenja ulaska u zgradu.

Rezervacije
Adresa: Franje Kuhača 10
Web: www.tufna.com.hr/hostel.html
E-mail: info@tufna.com.hr
Tel: 098/ 455 578 (Bruno)

 

Hostel Zrinjevac, Gornji grad

Hostel Zrinjevac nalazi se u blizini autobusnog i željezničkog kolodvora, u blizini sportske dvorane Zrinjevac i oko 10 minuta hoda do glavnog gradskog trga. U ponudi je 5 kreveta.

Rezervacije
Adresa: Ulica Adama Reisnera 46
Web: www.hostelzrinjevac.info
E-mail: hostelzrinjevac@yahoo.com
Tel: 031/ 274 166

 

Hostel Street Osijek, Gornji grad

Hostel Street Osijek se nalazi u centru grada u blizini autobusnog i željezničkog kolodvora, u blizini sportske dvorane Zrinjevac i glavne zelene tržnice te nekoliko fakulteta, 10 minuta hoda do glavnog gradskog trga, uz tramvajsku liniju br. 2. U ponudi je 7 trokrevetnih soba (21 krevet).

Rezervacije
Adresa: Ulica Ivana Gundulića 5
Web: www.hostel-street-osijek.com
E-mail: jelena.budimcic79@gmail.com
Mob: 092 3185 481

 

Hostel Osijek, Gornji grad

Hostel Osijek se nalazi u neposrednoj blizini Hostela Street (ista zgrada) u samom centru grada u blizini autobusnog i željezničkog kolodvora, sportske dvorane Zrinjevac, glavne zelene tržnice i nekoliko fakulteta, tek 10 minuta hoda do glavnog gradskog trga, uz tramvajsku linije br. 2 i 3.

Kontakt
Adresa: Ulica Ivana Gundulića 5
Mob: 00385 (0)95 5415 179

 

Hostel Sokol Centar, Gornji grad

Hostel “Sokol Centar” novootvoreni je smještajni objekt u sklopu istoimenog multifunkcionalnog sportsko - rekreacijskog centra i usmjeren je ponajprije smještaju gostiju iz sportskih udruženja. U sklopu objekta, osim moderno uređenih soba, nalaze se i dvorane za sportsku rekreaciju. Uz sportsku rekreaciju unutar objekta, postoji mogućnost rekreacije i na vanjskim sportskim terenima koji se nalaza u dvorištu objekta, a čine ih rukometno i košarkaško igralište te teren za odbojku na pijesku. U zimskim mjesecima, na istom terenu bit će postavljeno klizalište hokejaških dimenzija koje će svim posjetiteljima omogućiti uživanje u klizačkom sportu. Sam hostel nalazi se gotovo u samom centru grada (Ulica Kralja Zvonimira 5, uz Park kralja Petra Krešimira Četvrtog) i okružen je predivnim osječkim parkovima i zelenim površinama te je istovremeno nadomak i stare osječke jezgre Tvrđe. Hostel raspolaže sa 31 ležajem u 9 moderno uređenih soba. Svaka soba ima kupaonicu, klima uređaj, TV i pristup internetu. Tijekom boravka većih skupina gostiju, moguće je organizirati smještaj na bazi punog pansiona.

Kontakt
Adresa: Ulica kralja Zvonimira 5 (uz Park kralja Petra Krešimira IV.)
Web: www.sokolcamp.com
E-mail: booking@zito.hr
Tel./Mob.: 031 213 538, 095 862 55 81

 

Hostel „Bob Room“, Gornji grad

Jedinstveni dizajn interijera hostela „Bob Room“, opuštena i ugodna atmosfera te izvrsna lokacija u samom centru grada čine ovaj hostel posebnim mjestom za posjetiti. Hostel nudi dva tipa smještaja - 4 spavaonice i 5 dvokrevetnih soba u kojima su raspoređena 34 ležaja. Sve sobe imaju svoju kupaonicu, klimu, pristup internetu i ormariće na zaključavanje. Razgledavanje Osijeka je puno lakše uz bicikle i električne romobile koje ovaj hostel ima u ponudi, a ako ste gost hostela dobivate 50% popusta na najam bicikla i romobila. Bob Room je dio ugostiteljsko-turističkog kompleksa nazvanog District 5R. Osim u udobnosti hostela, gosti mogu uživati u craft pivima, kavi, osvježavajućim koktelima (Craft room) ili čašici kvalitetnog vina (Pod room), a ako ogladne tu je restoran-pivnica „American bar Dollar“ s najboljim burgerima u gradu.

Kontakt
Adresa: Županijska ulica 5
Tel.: 00385 (0)31 358 896
Facebook: BOB ROOM
E-mail: bob.room.osijek@gmail.com

 

Hostel Wanderlust, Novi grad (Divaltova ulica)

"Bike-friendly" hostel u Osijeku s 14 kreveta i 3 pomoćna ležaja. Sve sobe su klimatizirane i s besplatnim Wi-Fi internetom u cijelom smještaju. Imamo zajedničku prostoriju za druženje u kojoj možete steći nova poznanstva, te se opustiti uz televiziju i društvene igre. U sklopu objekta nalazi smještajna jedinica "Soba Ganopa" koja raspolaže bračnim krevetom i kupaonicom. Tramvajska stanica je tik ispred hostela, udaljenost od Tvrđe - starog dijela grada je 5 minuta tramvajem, a do centra grada svega 10 min vožnje tramvajem. Također imamo dvorište kojim se mogu koristiti svi gosti hostela. Stojimo iz svoje kvalitete i čekamo vas.

Kontakt
Adresa: Ulica Martina Divalta 182a
Web: www.wanderlust-ganopa.com
Facebook: Hostel Wanderlust & Soba Ganopa Osijek
E-mail: info@wanderlust-ganopa.com
Mob.: 00385 (0)91 5227 167