Kino projekcije

Ovdje doznajte koje filmove možete pogledati u gradu. Kino projekcije događaju se u Kinu Urania te u Cinestar Multiplex kinu u TC Portanova. Povremeno se filmske projekcije priređuju i u Kinu Europa te u javnim institucijama kao i na otvorenom.

Klikom na mjesto događanja doznajte više o programu.

 

KINO URANIA, KINEMATOGRAFI OSIJEK (naslovna fotografija)

01.01-31.12., kino projekcije prema rasporedu pregledajte klikom ovdje, a koji filmovi vas očekuju tijekom mjeseca pročitajte ispod:

09.01.-15.01. FILMOVI U KINU URANIA U SIJEČNJU

Savršena laž - The Good Liar PREMIJERA
Jojo Rabbit - Jojo Rabbit PREMIJERA
Frka – Trouble SINK
Kletva - The Grudge
Špijunaža i kamuflaža - Spies in Disguise SINK
Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera - Star Wars: The Rise of Skywalker
Kino klub: Parazit - Parasite/ Gisaengchung PREMIJERA

15.01., Glas, u 19:30 sati, filmskoj pretpremijeri nazočit će i filmska ekipa: redatelj Ognjen Sviličić (Oprosti za Kung Fu, Armin), glavni protagonisti Franko Jakovčević i Igor Kovač i producent filma Damir Terešak. Film Glas svjetsku je premijeru imao u listopadu na Međunarodnom filmskom festivalu u Busanu u Južnoj Koreji, a u redovitoj distribuciji prikazivat će se od 23. siječnja. U središtu priče je Goran (Franko Jakovčević) koji se u internatu u kojem boravi nađe pod pritiskom religije, u koju sam- ne vjeruje. Čvrsta stava da vjera ne smije biti prisilna, on pruža otpor svojoj okolini, čak i kad se svi okrenu protiv njega.

16.01., Najveći dar, u 19:30 sati, dokumentarno-igrani film redatelja Juana Manuela koji je u proteklu godinu dana igrao u 26 zemalja, trenutno se prikazuje u Njemačkoj (u 200 kinodvorana), u Švicarskoj i u Hrvatskoj. Film svjedoči o istinitim, konkretnim iskustvima osoba koje su činom opraštanja uspjele pronaći istinski mir i povratiti izgubljeno dostojanstvo te potvrđuje da oprost nije utopija, nego realna mogućnost za duhovnu preobrazbu pojedinca i društva.

16.01.-22.01. FILMOVI U KINU URANIA U SIJEČNJU
Zločesti dečki zauvijek - Bad Boys For Life PREMIJERA
Dolittle – Dolittle PREMIJERA
Savršena laž - The Good Liar
Jojo Rabbit - Jojo Rabbit
Frka – Trouble SINK
Špijunaža i kamuflaža - Spies in Disguise SINK PREMIJERA
Kino klub: Parazit - Parasite/ Gisaengchung

23.01.-29.01. FILMOVI U KINU URANIA U SIJEČNJU
Male žene - Little Women PREMIJERA
Glas – Glas PREMIJERA
Zločesti dečki zauvijek - Bad Boys For Life
Dolittle – Dolittle
Frka – Trouble SINK
Kino klub: Diego Maradona - Diego Maradona PREMIJERA

30.01.-05.02. FILMOVI U KINU URANIA U SIJEČNJU
Arctic Justice - Arctic Dogs SINK PREMIJERA
Male žene - Little Women
Glas – Glas
Dolittle – Dolittle
Kino klub: Diego Maradona - Diego Maradona

 

KINO CINESTAR, PORTANOVA CENTAR          

01.01.-31.12., kino projekcije prema rasporedu pregledajte ovdje

 

FILMSKA RUNDA - REVIJA HRVATSKOG KRATKOMETRAŽNOG FILMA 2020.

06./2020., Filmska RUNDA godišnji je audiovizualni program umjetničke organizacije Teatar to go, s općim ciljem razvoja osječke kulturne scene. Program donosi audiovizualnu edukaciju, produkciju i distribuciju preko revijskih i van revijskih aktivnosti na području grada Osijeka. Revija hrvatskog kratkometražnog filma Filmska RUNDA osječkoj publici donosi najbolje recentne hrvatske kratkometražne igrane, dokumentarne, animirane i eksperimentalne filmove. U popratnom programu tu su filmovi studenata i osječkih autora. RUNDA u svom sadržaju nudi i panel koji okuplja profesionalne filmaše i amatere te Q&A s prisutnim autorima i gostima na ovogodišnju temu profesije u fokusu – montažu. Više o Filmskoj RUNDI potražite na www.filmskarunda.com

 

OSJEČKO LJETO KULTURE 2020.

06./2020., krajem lipnja, uobičajeno oko 29. lipnja - blagdana nebeskih zaštitnika grada Osijeka, Sv. Petra i Pavla i u prvoj polovini srpnja u staroj baroknoj Tvrđi održava se veliki kazališno-umjetnički festival. Na više otvorenih i zatvorenih lokacija može se pogledati kazališne i kino predstave, izložbe, performanse i druga zanimljiva kulturno-umjetnička događanja. Festival je najveći istočnoj Hrvatskoj, a kvalitetom parira poznatim sličnim kazališnim ljetnim festivalima u široj regiji. Ukoliko ste propustili kakvu zanimljivu predstavu diljem Hrvatske i šire regije, velika je vjerojatnost da ćete ju moći pogledati upravo na „Oljk-u“. U manifestaciji, čiji je organizator Grad Osijek, planirano je 55 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti, koji će biti izvedeni na 22 lokacije. Više informacija i program: Osječko Ljeto Kulture, www.ljetokulture.osijek.hr

 

GASTRO FILM FESTIVAL 2020.

07./2020., Gastro film fest je festival filmova povezanih sa hranom i pićem. Festival ima međunarodni karakter i na njemu mogu sudjelovati svi autori čiji su filmovi u skladu sa propozicijama. Filmovi moraju zadovoljiti samo dva osnovna kriterija kako bi bili razmatrani za natjecateljski program festivala. Svaki film mora biti kraći od 15 minuta i mora biti temom ili vizualnošću povezan sa hranom i/ili pićem. Pri tome filmovi mogu, ali ne moraju prikazati recept za pripremu nekog jela ili napitka. Lokacija: Tvrđa, ljetno kino Doma tehnike (ko crkve Sv. Mihaela Arkanđela). Vrijeme: od 19 do 23 sata. Ulaz besplatan. Dodatne informacije: Video klub Mursa.