Kino projekcije

Ovdje doznajte koje filmove možete pogledati u gradu. Kino projekcije događaju se u Kinu Urania te u Cinestar Multiplex kinu u TC Portanova. Povremeno se filmske projekcije priređuju i u Kinu Europa te u javnim institucijama kao i na otvorenom.

Klikom na mjesto događanja doznajte više o programu.

 

KINO CINESTAR, PORTANOVA CENTAR          

01.-30.11., kino projekcije prema rasporedu pregledajte ovdje

 

KINO URANIA, KINEMATOGRAFI OSIJEK

01.-30.11., kino projekcije prema rasporedu pregledajte ovdje

 

„FILMOVI NA PUTU“ – IZBOR IZ FILMSKOG PROGRAMA GOETHE-INSTITUTA 2017.

30.10.-30.11., Kino Urania. Od jeseni 2017. godine Goethe-Institut Kroatien šalje po prvi put na putovanje po hrvatskim gradovima izbor najznačajnijih i najboljih njemačkih filmova i koprodukcija. Pod nazivom „Filmovi na putu” obuhvaćeni su filmovi prikazani na Berlinaleu i dobitnici prestižne Njemačke filmske nagrade. Osim u Čakovcu, filmovi će gostovati u Splitu, Osijeku, Koprivinici i Rijeci. Termini naknadno. „Filmovi na putu” su projekt Goethe-Instituta Kroatien u suradnji s Odjelom za film Goethe-Instituta u Münchenu, kao i Goethe-Institutima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Raspored projekcija filmova: 30.10. Who am I – Nijedan sustav nije siguran Who Am I – Kein System ist sicher; 06.11. Otac; 20.11. Veliko finale HIN UND WEG; 27.11. Država protiv Fritza Bauera Der Staat gegen Fritz Bauer; 30.11. Četiri kralja 4 Könige

 

PROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA "KRVAVA BERBA GROŽĐA"

06.11., Kino Urania u 18 sati. Dokumentarni film Krvava berba grožđa prikazuje stradanje mještana Lovasa u vrijeme Domovinskog rata. Nakon projekcije održat će se kraći razgovor s autorom Silvijom Mirošničenkom i producentom Antunom Ivankovićem.

 

DAN NEOVISNIH KINA

07.11., Kino Urania, prigodne filmske projekcije u 18:30 (crtani film Mali leteći medvjedići) i 20 sati (film Odisej). povodom rođendana Kino mreže čiji smo član od njenog osnutka, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom održat ćemo manifestaciju Dan neovisnih kina. Manifestacija je usmjerena na promoviranje kina, kinematografske djelatnosti i filmske kulture, s naglaskom na jačanje i razvoj neovisnih kina te pokretanje nove kulturno-umjetničke i obrazovne ponude u lokalnim sredinama diljem Hrvatske, a održat će se u ukupno 34 kina diljem Hrvatske. Projekcije će biti namijenjene svim uzrastima, a gledat ćemo 2 epizode popularne animirane serije Mali leteći medvjedi s početkom u 18:30 h i film Odisej s početkom u 20 h. Ulaz na obje projekcije je besplatan.

 

SAMI BLOOD, BESPLATNA PROJEKCIJA FILMA

10.11., Kino Urania u 19 sati. Sigurno već svi znate da je naše kino u centru grada ponosan član nekoliko europskih filmskih i kino udruženja, kao što su Europa Cinemas, CICAE, Europe Loves Cinema Network i hrvatske udruge neovisnih kinoprikazivača Kino mreža. Povodom ovogodišnje dodijele LUX Prize nagrade, projekcija će se održati simultano u svim državama članicama Europa Cinemas mreže, pa tako i u našem kinu. Nakon projekcije, putem video konferencije održat će se intervju s redateljicom filma Amandom Kernell, kada ćemo moći saznati nešto više o pozadini priče u filmu, a pridružiti će nam se i jedan od hrvatskih ambasadora LUX Prize edukacije "28 Times Cinema" koja se održava svake godine u u Veneciji- Edi Ćelić, naš dragi kolega i suradnik, zaposlenih Dječjeg kazališta Branko Mihaljević u Osijeku, koji će iznijeti svoje iskustvo sudjelovanja u ovome programu.

 

8. DANI AUSTRIJSKE KULTURE U OSIJEKU: KINO PROGRAM

13.11. u 19:15 sati u Kinu Urania film "Stefan Zweig: Zbogom Europi", režija: Maria Schrader, 2016.; Od 10. do 14. studenog 2017. Austrijski kulturni forum Zagreb u suradnji s Austrijskom čitaonicom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i ostalim ustanovama u kulturi grada Osijeka u studenom organizira osme za redom Dane austrijske kulture u Osijeku. Austrijski kulturni forum Zagreb u suradnji s Austrijskom čitaonicom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i ostalim ustanovama u kulturi grada Osijeka u studenom organizira osme za redom Dane austrijske kulture u Osijeku. Ostala događanja uključuju: 10.11. u 19 sati u Hrvatskom Narodnom Kazalištu svečano otvorenje uz Austrian Ballet Gala – Europaballet iz St. Pöltena; 11.11. u 20 sati u Galeriji Waldinger izložba Re-Stageings Marka Lulića i kustosice Branke Benčić; 13.11. u 17 sati u Austrijskoj čitaonici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek čitanje i scenska izvedba Die Kaiserin als Privatmensch – ein Geburtstagsfest für "unsere Maria Theresia", Dr. Hannes Etzlstorfer; 14.11. u 17 sati u Austrijskoj čitaonici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek izložba Kalliope Austria "Žene u društvu, kulturi i znanosti", predavanje "O ženama koje su pisale povijest" doc. dr. sc. Stephanie Jug; 14.11. u 19:15 sati u Kinu Urania film "Egon Schiele: Smrt i djevojka" režija: Dieter Berner, 2016. Na ovim linkovima potražite više informacija: Austrijski Kulturni Forum, Savez Nijemaca i Austrijanaca Osijek.

 

8. DANI AUSTRIJSKE KULTURE U OSIJEKU: KINO PROGRAM

14.11. u 19:15 sati u Kinu Urania film "Egon Schiele: Smrt i djevojka" režija: Dieter Berner, 2016. Od 10. do 14. studenog 2017. Austrijski kulturni forum Zagreb u suradnji s Austrijskom čitaonicom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i ostalim ustanovama u kulturi grada Osijeka u studenom organizira osme za redom Dane austrijske kulture u Osijeku. Austrijski kulturni forum Zagreb u suradnji s Austrijskom čitaonicom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i ostalim ustanovama u kulturi grada Osijeka u studenom organizira osme za redom Dane austrijske kulture u Osijeku. Ostala događanja uključuju: 10.11. u 19 sati u Hrvatskom Narodnom Kazalištu svečano otvorenje uz Austrian Ballet Gala – Europaballet iz St. Pöltena; 11.11. u 20 sati u Galeriji Waldinger izložba Re-Stageings Marka Lulića i kustosice Branke Benčić; 13.11. u 17 sati u Austrijskoj čitaonici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek čitanje i scenska izvedba Die Kaiserin als Privatmensch – ein Geburtstagsfest für "unsere Maria Theresia", Dr. Hannes Etzlstorfer; 13.11. u 19:15 sati u Kinu Urania film "Stefan Zweig: Zbogom Europi", režija: Maria Schrader, 2016.; 14.11. u 17 sati u Austrijskoj čitaonici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek izložba Kalliope Austria "Žene u društvu, kulturi i znanosti", predavanje "O ženama koje su pisale povijest" doc. dr. sc. Stephanie Jug. Na ovim linkovima potražite više informacija: Austrijski Kulturni Forum, Savez Nijemaca i Austrijanaca Osijek.