Kino projekcije

Ovdje doznajte koje filmove možete pogledati u gradu. Kino projekcije događaju se u Kinu Urania te u Cinestar Multiplex kinu u TC Portanova. Povremeno se filmske projekcije priređuju i u Kinu Europa te u javnim institucijama kao i na otvorenom.

Klikom na mjesto događanja doznajte više o programu.

 

KINO CINESTAR, PORTANOVA CENTAR          

01.01.-31.12., kino projekcije prema rasporedu pregledajte ovdje

 

KINO URANIA, KINEMATOGRAFI OSIJEK

01.01-31.12., kino projekcije prema rasporedu pregledajte ovdje

 

OFF - OSJEČKI FILMSKI FESTIVAL

01.-07.10., prostor na Osječkom sajmu, streljana Pampas

 

DANI LUX FILMA - SIMULTANA PROJEKCIJA: HELLA IDE U RAT, DRUGA STRANA SVEGA, STYX

08.11., od 19 sati. Dani LUX filma podrazumijevaju simultane projekcije 3 glavna kandidata za ovogodišnju LUX nagradu: srpski film „Druga strana svega“, islandski „Halla ide u rat“ te njemački „STYX“, koji ćemo u četvrtak 8. studenog s početkom u 19 h imati priliku besplatno pogledati u našem kinu Urania. Posebnost je ovog programa to što će se nakon projekcije uživo prenositi razgovor s redateljem filma Wolfgangom Fischerom, kada ćemo imati priliku saznati nešto više o pozadini priče u filmu.

 

9. DANI AUSTRIJSKE KULTURE U OSIJEKU

09.-16.11., studeni je mjesec kada već tradicionalno, 9. godinu za redom, sudjelujemo u organizaciji Dana austrijske kulture u Osijeku u organizaciji Austrijski kulturni forum Zagreb / Österreichisches Kulturforum Zagreb, koji se obilježavaju u nekoliko osječkih kulturnih institucija, uključujući Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Muzej likovnih umjetnosti, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Glazbena škola Franje Kuhača Osijek i naše Kino Urania & Kinematografi Osijek. Program i ove godine donosi novu izložbu, dječje programe i radionice, filmske projekcije i koncert. Klikom na naslov doznajte više o programu.