Manifestacije i festivali

Tijekom cijele godine u Osijeku se događa nekoliko velikih manifestacija koje možete popratiti u kategoriji Top Događanja. Uz manifestacije koje u grad privlače najveći broj posjetitelja, svakoga se tjedna u Osijeku može posjetiti i manje festivale te slična događanja posvećena kazalištu, kinematografiji, zdravlju, društvenim i drugim temama.

Više doznajte klikom na naziv događanja.

 

DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA (FESTIVAL OSJEČKE PIVOVARE)

05.-09.09., Dani Prvog Hrvatskog Piva 2018. trajat će od srijede 5. do nedjelje 9. rujna. Veliki pivarski šator otvara se u 20 sati, koncertima glavnih izvođača prethodit će uvijek vesele tamburaške predgrupe, a zabava traje sve do 2 ujutro. Cijena ulaznice je 30 KN, a cijena piva je 10 KN. Na prostoru Katakombi u Krunskoj utvrdi uz lijevu obalu rijeke Drave (tik uz kupalište Copacabana) ove godine ćemo po 10. put uživati u okusu originalnog i neodoljivog piva iz najstarije hrvatske pivovare. U ponudi piva i ove godine naći će se svijetlo pivo, crno pivo i nefiltrirano pivo kao i super popularni Crni Radler. Inače, pivo se u Osijeku, na moderan obrtnički te kasnije tvornički način, proizvodi od davne 1664., a odlična zabava uz vrhunsko pivo održava se svakoga rujna. Tada Grad na Dravi postaje centrom najboljeg pivskog provoda uz zabavnu glazbu za veselo i šaroliko društvo. Više informacija na Facebook stranici događaja.

 

20. DAN MAĐARA U OSIJEKU

08.-09.09., u subotu 8. rujna od 15 do 20 sati posjetite glavni trg u Osijeku (Trg dr. Ante Starčevića) i zabavite se uz kulturno-umjetnički program mađarskih folklornih i glazbenih skupina iz Hrvatske, Mađarske i Vojvodine (Srbije), te na prigodnom sajmu potražite suvenir ili kušajte domaća jela iz mađarske gastronomske tradicije. Oko 20 sati nasred trga pridružite se u plesu velikog mađarskog čardaša! U nedjelju 9. rujna od 17 do 19 sati u Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u Osijeku (Drinska ulica 12a) posjetite izložbu umjetničkih slika i kazališnu predstavu. Dodatne informacije na broj telefona: 031304770. Organizator: Mađarsko kulturno društvo Népkör, Osijek (Eszek).

 

UFO - URBAN FEST OSIJEK

14.-15.09., "Krunska utvrda" ili popularno "Katakombe" na lijevoj obali rijeke Drave, početkom lipnja svake godine postaju mjestom gdje odabrani neafirmirani bendovi, kao i poznatiji headlineri festivala izvode sve glazbene stilove, od pop-rocka, punka pa do metala, kao i svih ostalih inačica urbane glazbe. Više informacija: UFO - Urban Fest Osijek, www.ufo.com.hr

 

ADVENT U OSIJEKU 2018.

01.-31.12., tijekom prosinca svakako posjetite Osijek i sudjelujte u brojnim blagdanskim događanjima. Adventska događanja u gradu započinju prvog adventskog vikenda, a kao i svake godine intenziviraju se nakon 2. prosinca, Dana grada. Tijekom blagdana očekuju vas prigodne izložbe, koncerti u galerijama, muzejima i crkvama, a posebno je zabavan „Božićni tramvaj“ gdje najmlađe tijekom vožnje tijekom vesele predstave daruje Djed Božićnjak. Središnja su događanja tijekom Došašća ipak božićni sajmovi i koncerti na otvorenom. Tijekom tridesetak dana trajanja, središte grada, glavni trg i prostor oko Osječke katedrale djeluju romantično zahvaljujući maštovitom blagdanskom uređenju, a kućice s obrtničkim proizvodima i gastro ponudom jednostavno vas pozivaju da ih obiđete. Uz kuhano vino i punč te osječko božićno pivo i vina lokalnih vinara, koncerti na trgu znaju potrajati do kasnih večernjih sati. Program na središnjem božićnom sajmu pratite na www.adventosijek.hr. Advent u Osijeku je manifestacija u organizaciji Grada Osijeka, Turističke zajednice Grada Osijeka i partnerskih agencija za organizaciju događanja.

 

WINE OS, FESTIVAL VINA DELICIJA I UGODNOG ŽIVLJENJA (2019.)

11.-12.01.2019., na ovome vinskom sajmu veliki broj vodećih proizvođača vina i delicija iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja svim posjetiteljima pruža priliku da se upuste u otkrivanje novih eno-gastro doživljaja. Na festivalu će se prezentirati i kušati vina, razne delicije, održati seminari i edukativne radionice za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i sve ljubitelje vina i gastronomije. Više informacija na Facebook stranici: WineOS, na službenoj stranici festivala www.wineos.biz te u vinoteci Vinita.

 

KULTURNE MANIFESTACIJE U ORGANIZACIJI GRADA OSIJEKA

01.01.-31.12., klikom na naslov doznajte više o manifestacijama kulturnog karaktera koje organizira ili podupire Grad Osijek