Radionice, promocije, predavanja

Ovdje doznajte koje će se radionice i predavanja za odrasle dogoditi u Osijeku. Doznajte informacije i o promocijama kulturnih i društvenih događanja, inicijativa, predstavljanjima knjiga i drugih publikacija koje će se uskoro dogoditi u gradu te njihovim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznate više o programu.

 

PREDAVANJA U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte predavanja u organizaciji GISKO-a tijekom godine

 

RADIONICE U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte radionice u organizaciji GISKO-a tijekom godine

DEMONSTRACIJA VR TEHNOLOGIJE U GISKO

15.04./29.04./06.05./13.05./20.05./27.05., ponedjeljkom, od 17 do 19 sati, American Corner u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici

KONVERZACIJSKI ENGLESKI

18.04./02.05./09.05./16.05./23.05. (četvrtkom), Lily Solomon: Tea with Lily, konverzacijski engleski od 17 do 18:30, American Corner u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici

NOĆ KNJIGE: 3D PRINATANJE I VR TEHNOLOGIJA U KNJIŽNICI

23.04., od 18 do 22 sata. American Corner u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici

RADIONICA KREATIVNOG PISANJA

25.04./30.05., od 17 do 18:30 sati, Lily Solomon: Creative writing workshop; American Corner u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici

RADIONICA: LEGO MINDSTORMS

02./09.05., od 14 do 15:30 sati u American Corneru.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE: BEBE VOLE PAPATI

16.05., u 15 sati, predstavljanje knjige uz praktičnu radionicu i predavanje o uvođenju čvrste hrane bebama (prostor ACOSA)

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U MUZEJU SLAVONIJE OSIJEK - MSO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji MSO tijekom godine

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI - ŽUPANIJSKOJ KOMORI OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji HGK ŽK Osijek

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U UDRUZI "NOVA AKROPOLA", OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji osječke podružnice udruge Nova Akropola.

 

RADIONICE U PUČKOM OTVORENOM UČILIŠTU

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji POU - Pučkog otvorenog učilišta u Osijeku.

 

RADIONICE U MUZEJU LIKOVNIH UMJETNOSTI

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji Muzeja likovnih umjetnosti. Subotom od 10 do 12 sati dječje radionice Mali prijatelji muzeja. Utorkom od 16 do 20 sati radionice za odrasle.

 

RADIONICE U CENTRU TEHNIČKE KULTURE OSIJEK ZA OSNOVNOŠKOLCE

do 6./2019., Programi radionica čine široku lepezu različitih tehničkih aktivnosti čime se omogućuje učenicima Grada Osijeka da mogu izabrati svoje područje interesa i zadovoljiti osobnu potrebu bavljenja tehnikom. Radionice su namijenjene zainteresiranim i darovitim učenicima koji se žele pripremati za natjecanje u predmetu Tehnička kultura u osnovnoj školi i učenike koji se žele u slobodno vrijeme hobistički baviti različitim tehničkim aktivnostima. Programi svih radionica izvode se kroz 70 sati, subotom, tijekom cijele nastavne godine. Više informacija: Zajednica tehničke kulture grada Osijeka.

 

RADIONICA: OSNOVE SLIKARSTVA KROZ IZLOŽBU KOLEKCIJE VUGRINEC U MUZEJU LIKOVNIH UMJETNOSTI

do 07.06., srijedom od 17 do 19:30 sati, Muzej likovnih umjetnosti - MUO. Kolekcija Vugrinec jedna je od najatraktivnijih privatnih zbirki hrvatskoga slikarstva i kiparstva 19. i 20. stoljeća, među kojima se nalaze i brojna remek-djela. Sadrži neka od najboljih djela Bele Čikoša Sesije, Celestina Medovića, Oskara Hermana, Miroslava Kraljevića, Vladimira Becića, Emanuela Vidovića, Marina Tartaglie, ali i skulpture Roberta Frangeša Mihanovića, Ivana Meštroviće, Frane Kršinića... Više o kolekciji Vugrinec u MUO.

 

VINSKA MUŠICA - DEGUSTACIJE VINA PETKOM

do 31.12., petkom od 20 sati. Očekuje vas dobro društvo, zanimljiva vinska priča, fina vina i malo meze da lakše klizi, a prije svega toga obavezno je rezervirati svoje mjesto putem facebook stranice ili kupnjom degustacije u Vinskoj mušici (Kapucinska 39) ili na broj 095 350 99 39. Rezervacija je obavezna zbog ograničenog broja mjesta. Cijena degustacije po osobi je 100 kuna. Vidimo se u vinskom baru Vinska mušica na osječkom Korzu, blizu Kapucinske crkve, na predstavljanju nove vinarije!

 

RADIONICA ZA DJECU: 5. PROLJEĆE U DOMU TEHNIKE

23.-26.04., Prijave u Domu tehnike, prostorija 8 prvi kat, do popunjena skupina, Trg J. Križanića 1, telefon: 031/327-623, svaki dan od 8:00 – 12:00 ili e-mail: ctkosijek@gmail.com. Popis radionica: Mala škola ronjenja (1. – 8. razred, SREDNJA ŠKOLA); Škola letenja dronovima (1. – 8. razred); Likovna umjetnost u tehničkoj kulturi (1. – 8. razred, SREDNJA ŠKOLA); Sastavljanje i programiranje LEGO modela (3. – 8. razred); Rastavi sastavi računalo (3. – 8. razred); Quilling – izrada ukrasa od papira (1. – 8. razred); Izrada nakita i ukrasnih predmeta (3. – 8. razred); Crtanje 3D olovkama i ukrašavanje stakla (4. – 8. razred); Upoznajmo nebo (osnove astronomije) (3. – 8. razred); Electronics for fun (2. – 6. razred); Elektrotehnika je fora! (4. – 8. razred); Uvod u maketarstvo (3. – 8. razred). Dodatne informacija: Zajednica tehničke kulture grada Osijeka

 

OSNOVE GLUME I LUTKARSTVA

25.-27.04., budućim studentima Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku pripremili smo u sklopu cjeloživotnog učenja program ''Osnove glume i lutkarstva'', intenzivni program kojim ćemo mladim ljudima približiti osnovne principe glume i lutkarstva te njihove specifičnosti kakve se gaje na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Sve informacije kao i prijavnice možete naći na stranicama Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku www.uaos.unios.hr ili kod Dražene Stanković, Voditeljice ureda za studente poslijediplomskih studija i cjeloživotno učenje na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, na broj telefona 031 224 241 (uredovno vrijeme Akademije od 7 do 15 sati) ili na mail drazena.stankovic@uaos.hr

 

DEGUSTACIJA PROIZVODA IZ OMANA, PROGRAM MOBILNOSTI STUDENATA

06.05., u 18 sati, Muzej likovnih umjestnosti.

 

PRENESI SLIKU NA TANJUR

13.05., u 18 sati, Muzej likovnih umjetnosti.

 

MAKROBIOTIKA KAO NAČIN ŽIVOTA

16.05., u 18 sati, Muzej likovnih umjetnosti.

 

HRANA NA PRAPOVIJESNI NAČIN

26.07., u sklopu projekta "Svakodnevni život prapovijesnog čovjeka" TI Experimental Archaeology donosi Vam prezentaciju radionice na Boroviku sa temom "Hrana na prapovijesni način". Prezentacija će se održati u atriju Arheološkog muzeja u Osijeku.
Ovogodišnja radionica eksperimentalne arheologije na Boroviku donosi Vam potpuno nove stvari. Ove godine otkrit ćete kako je to čovjek u prapovijesti jeo. Koliko mu truda trebalo za nabavku i pripremu hrane, te koje je sve alate koristio za tu svrhu. Kakvu je keramiku pravio i pekao da bi mogao kuhati, te kakvo je oružje koristio za lov. Također ova godina Vam donosi festivalski sistem izlaganja radionice. Svaki dan imat ćemo nekoliko grupa koje će biti tematski obučene u neolitičku odjeću i koje će Vam prikazivati kako se izrađivao kremeni alat, kako se pravila keramika, te kako su se pravile koštane alatke. Kao šlag na torti uz sve to jedan od prezentatora pokazivat će Vam svaki dan kako je čovjek u prapovijesti izrađivao drveni luk, ali ovoga puta isključivo na prapovijesni način, sa kamenim glačanim i cijepanim oruđem. Pored svih radionica bit će i dva štanda, na jednom izrađevine od kremena, kosti, školjaka i drugih raznih materijala, a na drugom hrana koju je čovjek jeo.

 

DANI HRVATSKOG TURIZMA 2019.

02.-05.10., Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj, koji okuplja između 1500 i 2000 sudionika. U višednevnom radnom djelu – stručna predavanja, prezentacije i radni sastanci, planiran je tradicionalni susret turističkih djelatnika s članovima Vlade RH te javna dodjela turističkih nagrada pojedincima, predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja i nagrade. Kako se radi o najznačajnijem godišnjem događaju takvog tipa u Hrvatskoj, svečana dodjela turističkih nagrada predviđena je uz televizijsko praćenje iste. Organizatori skupa su Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora. Skraćeno poznati kao Dani turizma 2019., održat će se u Osijeku i drugim dijelovima Slavonije i Baranje od 2. do 5. listopada. Više informacija potražite uskoro na web stranici TZ Osijek te na stranici Hrvatske turističke zajednice.