Radionice, promocije, predavanja

Ovdje doznajte koje će se radionice i predavanja za odrasle dogoditi u Osijeku. Doznajte informacije i o promocijama kulturnih i društvenih događanja, inicijativa, predstavljanjima knjiga i drugih publikacija koje će se uskoro dogoditi u gradu te njihovim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznate više o programu.

 

PREDAVANJA U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte predavanja u organizaciji GISKO-a tijekom godine

 

RADIONICE U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte radionice u organizaciji GISKO-a tijekom godine

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U MUZEJU SLAVONIJE OSIJEK - MSO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji MSO tijekom godine

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI - ŽUPANIJSKOJ KOMORI OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji HGK ŽK Osijek

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U UDRUZI "NOVA AKROPOLA", OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji osječke podružnice udruge Nova Akropola.

 

RADIONICE U PUČKOM OTVORENOM UČILIŠTU

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji POU - Pučkog otvorenog učilišta u Osijeku.

 

RADIONICE U CENTRU TEHNIČKE KULTURE OSIJEK ZA OSNOVNOŠKOLCE

do 6./2019., Programi radionica čine široku lepezu različitih tehničkih aktivnosti čime se omogućuje učenicima Grada Osijeka da mogu izabrati svoje područje interesa i zadovoljiti osobnu potrebu bavljenja tehnikom. Radionice su namijenjene zainteresiranim i darovitim učenicima koji se žele pripremati za natjecanje u predmetu Tehnička kultura u osnovnoj školi i učenike koji se žele u slobodno vrijeme hobistički baviti različitim tehničkim aktivnostima. Programi svih radionica izvode se kroz 70 sati, subotom, tijekom cijele nastavne godine. Više informacija: Zajednica tehničke kulture grada Osijeka.

 

GIN TASTING - GIN DEGUSTACIJE

24.01.-29.03., svaki četvrtak u siječnju, veljači i ožujku degustacije gina u kušaonici alkoholnih napitaka Craft Room. Došli ste u CRAFT ROOM na džin tonik ali se ne možete odlučiti koji džin naručiti? Na našem meniju možete naći 45 džinova vrhunske kvalitete iz cijelog svijeta. London Dry džinove iz Engleske, Kolumbije, Tajvana, Hrvatske, Japana, Francuske, Španjolske, Belgije, Njemačke, Italije i Amerike te Old Tom džinove, Sloe Berry džinove i džinove s okusom rabarbare i jagode. Tonik selekcija vrhunske kvalitete koje proizvodi Fentimans broji 8 različitih okusa; Uz klasični tonik i Light tonik, tu su još Mediterranean Orange, Japanski Yuzu tonik, Pink Grapefruit, Rabarbara tonik te dva botanička tonika Connissier i Herbal tonik. Naruči tri džina i jedan tonik po izboru za samo 70 KN. Let the tasting beGIN! Više informacija: Craft Room.

 

PREDAVANJA O PLANINARSKIM EKSPEDICIJAMA

07.02./13.02./20.02./27.02., HPD Bršljan-Jankovac predavanja na temu planinarskih ekspedicija: Alpe, Himalaja, Olimp... Početak većinu datuma u 18 sati. Početak 07.02. u 17:45 sati. Lokacija: Građevinski i arhitektonski fakultet u Osijeku, Ulica Vladimira Preloga 3 (Studenstski Campus).

 

VINSKE RADIONICE U KUŠAONICI "VINSKA MUŠICA"

30.-31.03., vikend vinska radionica/tečaj u subotu 30. i nedjelju 31. ožujka, hedonistički je doživljaj okusa i mirisa Slavonije, Baranje i zapadnoga Srijema. I to u srcu vinograda, vinskih podruma, na mjestu gdje se uzgaja vinova loza i pravi vino. U dva dana proći ćemo dva vinogorja i na licu mjesta upoznati se s vinskom regijom istočne Hrvatske, njezinim vinogorjima, teroirom, sortama grožđa i vrstama vina. Prvi dan vinskog tečaja boravit ćemo u Iloku u Vinariji Papak. Njezin vlasnik Mladen Papak, naš stručni predavač, enolog je s dugogodišnjim stažem u Iločkim podrumima. Već pet godina u vlastitoj vinariji, vinogradar je i vinar koji je zbog svog stručnog znanja pozivan kao ocjenjivač na mnogobrojnim vinskim sajmovima, natjecanjima, festivalima i manifestacijama. Predavač je i na Vinskoj akademiji. Idući dan provest ćemo u baranjskim gatorima, vinskim podrumima ukopanima u zemlju, specifičnima za to područje. I to u najpoznatijem surduku u Zmajevcu, putu usječenom u brdu, u kojemu su najpoznatiji gatori. A mi ćemo posjetiti prvi, nakon Mirne reintegracije, obnovljeni gator i osnovanu Vinariju Josić. Obitelj Josić uz vinariju je otvorila i restoran te priča pravu eno i gastro ponude tradicionalne Baranje. Stroga nam je idealno mjesto za drugi dio našeg tečaja o sljubljivanju hrane i vina, pravilima i trendovima, o kulturi stola. Obići ćemo vinariju i kušati vina u gatoru. Dodatne informacije: Facebook stranica događaja ili vinski bar Vinska Mušica na osječkom Korzu, nadomak glavnom trgu.

 

EDUKACIJA ZA NOSITELJE I ORGANIZATORE TURISTIČKIH SADRŽAJA U PRIRODI

11.-12.04., Pozivamo vas na dvodnevnu edukaciju za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi, u organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i Hrvatske gospodarske komore (HGK), koja će se održati u OSIJEKU, 10. i 11. travnja 2019. u Županijskoj komori Osijek, Europska avenija 13. Više informacija: HGK ŽK Osijek, kontakt osoba: Marija Tapšanji, 031 223 841, mtapsanji@hgk.hr