Sportska događanja

Ovdje doznajte koja sportska događanja nam predstoje u Osijeku.

Klikom na tip događanja ili lokaciju doznate više o programu.

 

NOGOMET: RASPORED UTAKMICA NK OSIJEK - HRVATSKI TELEKOM PRVA LIGA 2019./2020.

do 05./2020., sve domaće i gostujuće utakmice NK Osijek u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi pogledajte ovdje.

 

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

10.09., Srednjoškolsko igralište, Tvrđa / Vijenac Ivana Meštrovića. Informacije: Zajednica športskih udruga grada Osijeka, www.zsugos.hr

 

FEBIRE -  HRVATSKI FETIVAL SPORTSKE REKREACIJE

13.-15.09., Hrvatski festival biciklističke rekreacije je sportsko – rekreacijski te turističko - kulturni projekt namijenjen svim generacijama. Cilj mu je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog života, potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom, te korištenje bicikla u svakodnevnom životu. Više informacija na Facebooku: Febire ili kod Športske zajednice Osječko-baranjske županije.

 

VESLANJE: MIHOLJSKA REGATA - MEĐUNARODNO NATJECANJE U VESLANJU

29.09., rijeka Drava u Osijeku. Informacije: Zajednica športskih udruga grada Osijeka, www.zsugos.hr

 

KONJIČKI SPORT: PRVENSTVO HRVATSKE U PREPONSKOM JAHANJU - POKAL GRADA OSIJEKA

09/2019., hipodrom Pampas. Dodatne informacije: Konjički klub Osijek, Hrvatski konjički savez. Zbog lošeg vremena u lipnju, događaj će se održati tijekom jeseni 2019.

 

TENIS: HRVATSKI EKIPNI KUP U TENISU

9./2019., Informacije kod organizatora: Teniski klub Osijek, Teniski klub Olimpija - Osijek, Teniski klub Jezero.

 

BICIKLIZAM: UTRKA XCO KOPIKA

06.10., na području šume i nasipa kod Pješačkog mosta u Osijeku – međunarodna utrka MTB rekreativne Slavonsko brdske biciklističke lige. Organizator: Biciklistički klub Osijek.

 

STOLNI TENIS: MATIJA GREGIĆ - MEĐUNARODNI TURNIR U STOLNOM TENISU

12.-13.10., sportska dvorana Gradski vrt. Informacije: Zajednica športskih udruga grada Osijeka, www.zsugos.hr

 

RITMIČKO-SPORTSKA GIMNASTIKA: POJEDINAČNO I EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE

19.-20.10., sportska dvorana Jug 2. Informacije: Hrvatski gimnastički savez

 

JUDO: MEĐUNARODNI TURNIR - MEMORIJAL JOSIPA POTNEKA

26.10., sportska dvorana Jug 2. Informacije: Zajednica športskih udruga grada Osijeka, www.zsugos.hr

 

RITMIČKO-SPORTSKA GIMNASTIKA: MEĐUNARODNI TURNIR - RONDO KUP

09.-10.11., sportska dvorana Gradski vrt. Informacije: Zajednica športskih udruga grada Osijeka, www.zsugos.hr

 

BOKS: OSIJEK BOXING OPEN

12./2019., sportska dvorana Gradski vrt. Informacije: Zajednica športskih udruga grada Osijeka, www.zsugos.hr

 

RUKOMET: MEĐUNARODNI VETERANSKI TURNIR U RUKOMETU ZA MUŠKARCE I ŽENE

12./2019., sportska dvorana Zrinjevac. Informacije: Zajednica športskih udruga grada Osijeka, www.zsugos.hr

 

STRELJAŠTVO: GRAND PRIX OSIJEK - CHRISTMAS CUP U STRELJAŠTVU ZRAČNIM ORUŽJEM

12./2019., sportska dvorana Gradski vrt. Informacije: Zajednica športskih udruga grada Osijeka, www.zsugos.hr

 

ATLETIKA: MEMORIJAL JOSIP GAŠPARAC - ATLETSKI MITING

28.12., sportska dvorana Gradski vrt. Informacije: Zajednica športskih udruga grada Osijeka, www.zsugos.hr

 

MALI NOGOMET: ZIMKO - ZIMSKI MALONOGOMETNI KUP OSIJEKA

12./2019.-01./2020., sportska dvorana Zrinjevac. Informacije: Zajednica športskih udruga grada Osijeka, www.zsugos.hr

 

NOVOGODIŠNJA UTRKA

01.01., utrka ulicama grada. Informacije: Zajednica športskih udruga grada Osijeka, www.zsugos.hr

 

BIKEOS - FESTIVAL BICIKLIZMA, OPREME I ZDRAVE PREHRANE 2020.

05./2020., nekoliko puta tijekom proljeća i ljeta, na Trgu Slobode u Gornjem gradu održava se zabavni BikeOs festival biciklizma, biciklističke opreme, servisa i pratećih usluga te zdrave prehrane. Program uključuje i turistički obilazak Osijeka na biciklima s početkom kod info-kućice u obliku starog osječkog tramvaja s obzirom da je Osijek jednako poznat po biciklističkim stazama koliko i po najstarijoj tramvajskoj mreži u jugoistočnoj Europi. Dio zabave na sajmu je i kviz znanja o Osijeku te prometnim pravilima, a glavna nagrada za najbolje je atraktivan muški ili ženski bicikl. Više informacija: http://bikeos.eu/

 

BMX, INLINE, SKATE: 21. PANNONIAN CHALLENGE (2020.)

06./2020., svake godine krajem proljeća ili početkom ljeta lijeva obala Drave, plaža i kupalište Copacabana poznato kao Kopika, na pet dana postaje mjestom održavanja najvećeg extremno-sportskog i glazbenog događanja u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi – Pannonian Challengea. Natjecanja se održavaju u kategorijama skate boardinga, BMX-a i inlinea, a glazbeni program je kombinacija rock i electro zvuka. Festival privlači velik broj turista, posebice mladih i onih koji se tako osjećaju iz cijele srednje i jugoistočne Europe.Dodatne informacije: www.pannonian.hr

 

ZMAJADA - 49. ZMAJEVI NAD GRADOM (2020.)

06./2020., od 9 do 12 sati, Sportska zračna luka Osijek-Čepin. Svi učenici koji organizirano sa školom dođu na Zmajadu mogu osvojiti ljetovanje. Cijelo vrijeme održavanja Zmajade očekuje vas bogati popratni program, razne demonstracije, prezentacije i izložbe.

 

OSIJEK AIR SHOW 2020.

06./2020., već tradicionalna zrakoplovna priredba "Osijek Air Show" ove godine održat će se 06. srpnja na sportskoj zračnoj luci Osijek-Čepin. Kao i prethodnih sezona Aeroklub Osijek će na jednom mjestu okupiti predstavnike svih rodova sportskog zrakoplovstva sa područja Hrvatske i bliže okolice.

 

CITY GAMES - IGRE NA VODI (2020.)

07./2020., kupalište Copacabana - bazeni Kopika. Igre su osmišljene tako da uključuju spoj plivanja, veslanja, penjanja i spretnosti. Prema iskustvu organizatora na natjecanju su se najbolje snalazili sportaši koji su dolazili iz vaterpola, plivanja, juda, penjanja, kajaka i rukometa. Budući da je grad Osijek domaćin regionalnog finala City Games naša ekipa iz Osijeka ima pozivnicu za nastup na natjecanju u Osijeku. Ostale ekipe koje će nastupati u Osijeku biti će pobjednici challenger natjecanja u kontinentalnoj Hrvatskoj i Sjevernom Jadranu. Prve dvije ekipe na regionalnom finalu u Osijeku natjecanje nastavljaju na Hrvatskom finalu koje će se održati 20.8.2019. godina na otoku Viru.

 

UTRKA: SUNSET RUN 2020.

08./2020., od 19:47 sati, kupalište Copacabana. Utrka: kratka staza - 7 km - 1 krug, duga staza - 14 km - 2 kruga, ruta (1 krug): Kopika - Zoo - pješački most - cestovni most - željeznički most - pješački most - Kopika. Doživjet ćete jedan od najljepših sutona koje priroda može ponuditi. Osijek je grad sporta. Mnogi veliki sportaši svoje prve sportske korake odradili su upravo na obalama rijeke Drave, najčišće nizinske rijeke u Europi. Rekreacija uz vodu posebno smiruje tijelo i um. To zna i veliki broj trkača koji svakodnevno okupiraju osječku šetnicu. Pozivamo vas da nam se pridružite u ovoj jedinstvenoj utrci. Vjerujemo i truditi ćemo se da vam ostane dugo u sjećanju.

 

GUMIRANJE - DRAVA RIVER FEST: BICIKLIRANJE I SPUST LUFTMADRACIMA NIZ DRAVU 2020.

08./2020., pozivamo vas na 1. Gumiranje, zabavno-rekreativnu manifestaciju na rijeci Dravi! Zašto Gumiranje? Zato što će nam dvije gume na biciklu i jedna na vodi pomoći da sjedinimo šumu, rijeku, pješčane plaže i glazbu u jedno! Djelomično podsjeća i na glupiranje, a glupirati se svakako želimo! OKUPLJANJE: 24. kolovoza 2019, 13:30, Promenada, Osijek.