Sportska događanja

Ovdje doznajte koja sportska događanja nam predstoje u Osijeku.

Klikom na tip događanja ili lokaciju doznate više o programu.

 

NOGOMET, HT PRVA LIGA 2017./2018.: UTAKMICE NK OSIJEK

do 19.05.2018., klikom na naslov, doznajte termine utakmica Prve hrvatske nogometne lige na stadionu "Gradski vrt" i gostujuće utakmice NK Osijek

 

KREATIVNA GIMNASTIKA U PLESNOM STUDIJU SHINE

do 15.06.2018., u trgovačkom centru Esseker centar, dvorana Plesnog studija Shine uz poznatog osječkog gimnastičara Andreja Korosteljeva. Djeca od 17:30, odrasli od 20 sati.

 

14. OSJEČKI FERIVI POLUMARATON

07.04., Dužina staze - 21.1 km, Organizator: Maraton klub Hrvatski sokol Osijek, Pokrovitelj: Grad Osijek i Osječko – baranjska županija, Glavni sponzor: Ferivi sport trgovine, Datum i vrijeme utrke: 07.04.2018. (subota) u 10:30 sati, Mjesto utrke : Osijek, Trga Ante Starčevića (start/cilj). Više informacija kod organizatora Maraton klub Hrvatski sokol ili na web stranici Osječki Ferivi Polumaraton.

 

TOUR OF CROATIA - MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA UTRKA KROZ HRVATSKU

17.04., prvi dan, start utrke. Veličanstvena biciklistička utrka kojom se uz sport predstavljaju prirodne i kulturne ljepote Hrvatske i ove godine kreće iz Grada na Dravi. Prva etapa će nakon Osijeka proći kroz Kutjevo i prelijepim zelenim obroncima slavonskog gorja Krndije i Papuka. Utrka završava 22. travnja 2018.

 

MEĐUNARODNI DAN PLESA - PLES NA GLAVNOM TRGU

29.04., od 11 do 15 sati, Trg dr. Ante Starčevića (glavni trg). Organizator: Plesni studio Shine

 

TOUR DE SLAVONIA, BICIKLISTIČKA UTRKA SLAVONIJOM

13.05., šesta po redu biciklijada Tour de Slavonia u organizaciji BK Maraton teama, koja povezuje pet gradova Osječko-baranjske županije D. Miholjac - Našice - Osijek - Valpovo - Belišće - D. Miholjac u dužini od 135 km, što ju svrstava među najduže u Hrvatskoj i u kojoj je u svih pet gradova organiziran doček biciklista (osvježenje, voće, sokovi), riječi dobrodošlice, nakon koje svi odlaze sretni i ponosni, jer su odvezli respektabilnih 135 km. Dodatne informacije na Facebook stranici organizatora.

 

GRAND PRIX OSIJEK ŽITO CHALLENGE CUP - MEĐUNARODNO NATJECANJE U GIMNASTICI

24.-27.05., u sportskoj dvorani Gradski vrt. Grand Prix Osijek 2018. Žito Challenge Cup, Treći najveći sportski događaj u Hrvatskoj. Četiri dana, 30ak zemlja i više od tisuću minuta gimnastičkog spektakla! Informacije pratite i na Facebook stranici događaja.

 

PANNONIAN CHALLENGE 2018.

30.05.-02.06., svake godine krajem proljeća ili početkom ljeta lijeva obala Drave, plaža i kupalište Copacabana poznato kao Kopika, na pet dana postaje mjestom održavanja najvećeg extremno-sportskog i glazbenog događanja u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi – Pannonian Challengea. Natjecanja se održavaju u kategorijama skate boardinga, BMX-a i inlinea, a glazbeni program je kombinacija rock i electro zvuka. Festival privlači velik broj turista, posebice mladih i onih koji se tako osjećaju iz cijele srednje i jugoistočne Europe.

 

TO DO, SPORT EVENT KONFERENCIJA (PANNONIAN CHALLENGE)

01.-02.06., To Do konferencija je prva specijalizirana sport-event konferencija u regiji Jugoistočne Europe. Konferencija okuplja vodeće sport-event organizatore regije te predstavlja trenutni status sportskih događaja, budućnost financiranja događaja te inovacije u organizaciji. Također, pruža jedinstvenu priliku predstavnicima turističkih zajednica i promotorima turističkih destinacija da se povežu sa organizatorima najboljih sportskih događaja u regiji, te da u svoju destinaciju privuku atraktivne sportske sadržaje koji imaju sposobnost privući veliki broj novih gostiju tijekom predsezone i postsezone. Sport i sportski događaji, poput primjerice maratona, biciklističkih utrka, odnosno raznih natjecanja ekstremnih i drugih sportova, iznimno su atraktivan sadržaj koji u predsezoni i postsezoni može privući veliki broj gostiju na destinacije koje inače možda nisu u fokusu većini turista. Organizacija sportskog događaja je pouzdan način za jednostavno povećanje broja noćenja i jačanje vanpansionske potrošnje na destinaciji, bez obzira na lokaciju uz dodatnu medijsku pozornost i promiciju same destinacije. Osim spajanja ponude i potražnje sportskih sadržaja, konferencija pruža jedinstvenu priliku i sponzorima, koji se na jednom mjestu mogu upoznati sa detaljima najboljih sportskih događaja u regiji, i načinima na koje iz takvih događaja mogu generirati vrijednost za brandove koje zastupaju. Poslijepodnevna druženja rezervirana su za Pannonian Challenge te koncerte do ranih jutarnjih sati.



PAPUK EXTREME CHALLENGE

01.-03.06., Orahovica. Kako spojiti 7 različitih sportova u 11 utrka u samo 3 dana? Spojiti sport, gastronomiju, netaknutu prirodu te kulturu u jedno? Razbiti mit o ravnoj Slavoniji? Glavni događaj ove manifestacije je Prvenstvo hrvatske u kros triatlonu koji je izborna utrka za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Dansku. Uz sportske događaje koji će se održavati od petka do nedjelje (trail i treking trčanje, biciklističke utrke, daljinsko plivanje, utrke sa zaprekama za najmlađe) bit će održavani razni koncerti, kampiranje na Orahovačkom jezeru, igre za najmlađe, gurmanski specijaliteti Slavonije i Baranje, kino na otvorenom, izložbe slika i fotografija… Hrvatske Željeznice osigurale su poseban vlak Papuk Extreme Challenge koji će prevesti sve sudionike manifestacije sa Glavnog kolodvora u Zagrebu do Orahovice. Na manifestaciji se očekuje oko 1500 sportaša.

 

ZMAJEVI NAD GRADOM (ZMAJADA)

03.06., na prostoru Sportske zračne luke Osijek - Čepin, Ulica Sv. L. B. Mandića 172a, održavaju se 47. Zmajevi nad gradom, u Osijeku poznatiji kao Zmajada, zajednička akcija Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i Aerokluba ''Osijek''. Početak natjecanja je u 9:00 sati, a završetak oko 12:00. Ova manifestacija već godinama okuplja osječke osnovnoškolce, njihove nastavnike, roditelje, djede, bake... Odaziv je značajan, na nebu bude i do 2000 zmajeva, što znači 2000 djece i oko 1000 odraslih. U slučaju lošeg vremena akcija se odgađa za nedjelju 10. lipnja po istom rasporedu.

 

NOGOMET: HRVATSKA - SENEGAL

08.06., stadion Gradski Vrt u Osijeku. Više informacija na web stranici NK Osijek ili kod Hrvatskog Nogometnog Saveza.

 

OLJM - OSJEČKO LJETO MLADIH

11.-26.06., Studentski zbor Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku ti svake godine donosi Osječko Ljeto Mladih na kojem ćete ti i tvoji prijatelji proživjeti lijepe trenutke, konzumirati kvalitetne sadržaje i stvoriti mnoge uspomene uz sportski, umjetnički i glazbeni dio.