Sajmovi struke, stručni skupovi, kongresi

Ovdje doznajte više o specijaliziranim sajmovaima, stručnim skupovima, kongresima i sličnim društvenim, gospodarskim i znanstvenim događanjima koji predstoje u Osijeku.

Klikom na naziv događanja doznate više o programu.

 

STRUKOVNI SKUPOVI I KONGRESI U HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI - ŽUPANIJSKOJ KOMORI OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji HGK ŽK Osijek

 

IV. HRVATSKI KONGRES IZ LIJEČENJA BOLI, S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

17.-19.05., 4. hrvatski kongres iz liječenja boli s međunarodnim  sudjelovanjem, najvažniji je stručni skup Hrvatskog društva za liječenje boli – Hrvatskog liječničkog zbora, a održati će se u Osijeku. od 17. do 19. svibnja 2018. godine u Hotelu Osijek. Kongres je namijenjen svim liječnicima, osobito liječnicima obiteljske medicine, fizijatrima, onkolozima, anesteziolozima, neurolozima, a također i svim kolegama kirurških struka. Zastupljene de biti sve teme iz medicine boli, a uz domade predavače, svoj poziv su potvrdili najistaknutiji eksperti koja se bave liječenjem boli, a to su prof. Judi Turner predsjednica krovnog svjetskog društva iz liječenja boli - IASP, prof. Bart Morlion, predsjednik europskog društva za liječenje boli - EFIC, doc.dr.sc.Nevenka Krčevski Škvarč, prof.dr.sc.Leonardo Kapural, prof.dr.sc. Luis Villanueva, te mnogi drugi. Uvjeren sam da dete i Vi zasigurno pronadi mogudnosti za svoj dolazak na ovaj prestižni kongres. Više informacija na web stranici Hrvatskog društva za liječenje boli.

 

REGIONALNI SIMPOZIJ SOCIJALNIH RADNIKA

28.-30.05., pozivamo vas na regionalni Simpozij na temu: „SOCIJALNI RAD U PROCESIMA DEINSTITUCIONALIZACIJE I U UVJETIMA SIROMAŠTVA„ koji će se održati od 28. do 30. svibnja u Osijeku, adresa: J. J. Strossmayera 58 (Kongresni centar Vikarijata đakovačko-osječke nadbiskupije - pogledajte lokaciju ovdje). Organizatori Simpozija su Udruga socijalnih radnika Osječko-baranjske  županije  i Hrvatska udruga socijalnih radnika u suradnji sa Institutom za novu evangelizaciju „Ivan Pavao II“ đakovačko-osječke nadbiskupije i Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu. Simpozij je namijenjen stručnjacima iz cijele Hrvatske zaposlenim u području socijalne skrbi, zdravstva, pravosuđa, obrazovanja, tijelima državne uprave, regionalne i lokalne samouprave, organizacijama civilnog društva i vjerskim organizacijama. Za više informacija i prijave kliknite ovdje.

                              

TO DO, SPORT EVENT KONFERENCIJA (PANNONIAN CHALLENGE)

01.-02.06., To Do konferencija je prva specijalizirana sport-event konferencija u regiji Jugoistočne Europe. Konferencija okuplja vodeće sport-event organizatore regije te predstavlja trenutni status sportskih događaja, budućnost financiranja događaja te inovacije u organizaciji. Također, pruža jedinstvenu priliku predstavnicima turističkih zajednica i promotorima turističkih destinacija da se povežu sa organizatorima najboljih sportskih događaja u regiji, te da u svoju destinaciju privuku atraktivne sportske sadržaje koji imaju sposobnost privući veliki broj novih gostiju tijekom predsezone i postsezone. Sport i sportski događaji, poput primjerice maratona, biciklističkih utrka, odnosno raznih natjecanja ekstremnih i drugih sportova, iznimno su atraktivan sadržaj koji u predsezoni i postsezoni može privući veliki broj gostiju na destinacije koje inače možda nisu u fokusu većini turista. Organizacija sportskog događaja je pouzdan način za jednostavno povećanje broja noćenja i jačanje vanpansionske potrošnje na destinaciji, bez obzira na lokaciju uz dodatnu medijsku pozornost i promiciju same destinacije. Osim spajanja ponude i potražnje sportskih sadržaja, konferencija pruža jedinstvenu priliku i sponzorima, koji se na jednom mjestu mogu upoznati sa detaljima najboljih sportskih događaja u regiji, i načinima na koje iz takvih događaja mogu generirati vrijednost za brandove koje zastupaju. Poslijepodnevna druženja rezervirana su za Pannonian Challenge te koncerte do ranih jutarnjih sati.

          

TREĆI HRVATSKI ISELJENIČKI KONGRES

29.06.-01.07., tema kongresa je "odlazak - ostanak - povratak", a održat će se u Osijeku, u prostorima Ekonomskog fakulteta, Trg Ljudevita Gaja 7. Više informacija kod glavnog organizatora: Centar za istraživanje hrvatskog iseljeništva. Web: www.cro-diasporacongress.com

 

IT KONFERENCIJA: KULEN DAYZ 2018.

31.08.-02.09., najveća konferencija o IT inovacijama u istočnoj Hrvatskoj. We like to think of Kulendayz as one of a kind conference. It's all about meeting cool people from IT community, and also technology and business insiders. Enhance your skills with real-life projects, workflows and more. Our style is different; this is a community conference so we are trying to keep talks out of standard conference rooms and speakers out of suits and skirts. With a lot of chalk and talk sessions, networking and open sessions it’s easy for everyone to make this into a useful experience. Concept is simple: 3 conference days, trainings, 6 tracks with 8 sessions, and finally a team building event to sum it all up. Tracks are based on popular IT groups: Developers, Database guys, ITPros, Web developers and Project managers. All sessions are chosen to meet this year hot themes. Our continuing mission: to explore best new techniques, to seek out new tools and new ideas; to boldly go ... oh, just register and see by yourself.

 

IT KONFERENCIJA: MEET MAGENTO HRVATSKA 2018.

28.09., više od 200 sudionika i posjetitelja okupit će se 28. i 29. rujna 2018. u Osijeku kako bi doznali kako unaprijediti web shopove, naučili nešto više o Magento platformi i povezali se s Magento i eCommerce stručnjacima. Nakon uspješne prošlogodišnje Meet Magento Hrvatska konferencije koju su posjetili sudionici iz 18 zemalja, ne propustite novu priliku za upoznavanje s Magentom – vodećom open-source eCommerce platformom! Usavršite svoje znanje o svjetskim trendovima u online trgovini i primijenite naučeno na vaš web shop. Donosimo studije slučaja, pravne savjete, preporuke za sigurnost, naplatu i kartično poslovanje, postavljanje kvalitetnih i dugoročnih poslovnih procesa, povezivanje web shopa s vanjskim sustavima, a naglasak na tehničkim dijelu predavanja bit će nešto relativno novo u eCommerce svijetu i našoj regiji, a to su PWA (Progresivne Web Aplikacije). Osigurajte svoju ulaznicu na vrijeme, a mi ćemo se pobrinuti da doživite korisno i zanimljivo iskustvo! Više informacija možete saznati na službenoj stranici konferencije http://hr.meet-magento.com/

 

21. OSJEČKI JESENSKI SAJAM

05.-07.10., sajamski prostor Pampas

 

MEĐUNARODNI STUDENTSKI SIMPOZIJ IZ INFORMACIJSKIH ZNANOSTI

22.-24.01.2019., više inforamcija kod Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku i IESN Hrvatska, International Exchange Erasmus Student Network