Sajmovi struke, stručni skupovi, kongresi

Ovdje doznajte više o specijaliziranim sajmovaima, stručnim skupovima, kongresima i sličnim društvenim, gospodarskim i znanstvenim događanjima koji predstoje u Osijeku.

Klikom na naziv događanja doznate više o programu.

 

STRUKOVNI SKUPOVI I KONGRESI U HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI - ŽUPANIJSKOJ KOMORI OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji HGK ŽK Osijek

 

OSJEČKI SAJAM - STRUČNI SAJMOVI TIJEKOM GODINE

01.01.-31.12., ovdje pregledajte stručne sajamske manifestacije tijekom godine u organizaciji tvrtke Osječki sajam. Sajmovi se održavaju na lokaciji Pampas u gradskoj četvrti Retfala.

 

REVIJALNA IZLOŽBA PASMINSKIH MAČAKA

05.05., od 10 do 18 sati, u TC Portanova, revijalna izložba u organizaciji Saveza felinoloških društava Hrvatske koja će se održati u nedjelju, 5. svibnja 2019., u Trgovačkom centru Portanova u Osijeku, okupit će čak 65 mačaka 13 pasmina, ujedno sve pasmine koje trenutno nudi hrvatska felinologija.

 

2. MEĐUNARODNI FORUM ICT-DRUŠTVO - "ROBOTI DOLAZE"

10.05., Kappa centar, uredi tvrtke Ericsson Nikola Tesla, Ulica Hrvatske republike 29. Umjetna inteligencija i roboti do 2030. preuzet će čak 30% (800 milijuna) poslova na globalnoj razini, predviđa McKinsey Global Institute u iznimno citiranoj studiji. Hrvatska i zemlje regije nisu izuzetak: svaki četvrti poslodavac u našem okruženju planira do 2022. godine uvesti humanoidne robote, a gotovo polovica njih ulagat će u automatizaciju poslovanja. Radnici diljem svijeta već su u panici - iako niz istraživača i znanstvenika tvrdi upravo suprotno: da će se zbog smanjenja troškova i rasta potrošnje otvoriti više radnih mjesta za ljude nego će se izgubiti napretkom automatizacije i robotizacije. No, i jedni i drugi priznaju slabosti svojih predviđanja, upozoravajući da zbog iznimne disruptivnosti novih tehnologija mi zapravo ne možemo znati kako će izgledati ni bliža, a kamoli dalja budućnost. Svoja predviđanja na tu temu ponudit će niz inozemnih i domaćih stručnjaka na 2. Forumu ICTdruštvo, koji se i ove godine održava u Osijeku, a bavi se utjecajem robotizacije na gospodarstvo i društvene promjene – pod sloganom #RobotiDolaze. Više informacija: https://ictsocietyforum.com/

 

OSIJEK DRONE EXPO - UTRKA I SAJAM DRONOVA

10.-11.05., Osijek Drone Expo sastavljen je od tri zasebna, ali tematski povezana događaja: sajamsko-izložbeni dio, konferencija i utrka dronova. Nakon uspješne organizacije prvog Osijek Drone Expoa, ogranizatori su uvidjeli kako sajamski prostor na streljani Pampas postaje neuvjetan za uspješniju organizaciju događaja, stoga su odlučili Osijek Drone Expo 2019. organizirati u Nastavno športskoj dvorani Gradski vrt. U ovom atraktivnom prostoru smjestit će se sajamsko-izlagački dio te uzbudljiva utrka dronova – u posebno preuređenoj velikoj dvorani. Jedna tribina osigurat će 1200 gledateljskih mjesta, dok će ostatak dvorane poslužiti za kreiranje senzacionalne drone race staze. Informacije: Osječki sajam d.o.o. Dan prije početka sajma, 9. svibnja, na Građevinskom fakultetu će se održati stručna konferencija na temu dronova.

 

13. ZBOROVANJE SAVEZA IZVIĐAČA HRVATSKE U OSIJEKU

17.-19.05., povodom 100 godina pisane izviđačke povijesti Grada Osijeka, Izviđački klub Javor je izvršni organizator nacionalne aktivnost i biti će domaćin izviđačima iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Redovno pratite objave na društvenim mrežama i budi dio ove povijesne izviđačke manifestacije u Gradu Osijeku, od petka u 17h do nedjelje u 15h.

 

KONFERENCIJA ZDRAVSTVENOG TURIZMA - PANNONIAN HEALTH

31.05., 1. Konferencija zdravstvenog turizma Klastera Pannonian Health i Osječko-baranjske županije će se održati u petak 31.svibnja 2019. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama Osječko-baranjske županije - Županijska vijećnica (Županijska ulica 4). Informacije: www.pannonian-health.eu

 

6. FARMSHOW - SAJAM POLJOPRIVREDNE OPREME

31.05.-02.06., športska zračna luka Osijek - Čepin, Ulica Sv. Leopolda Bogdana Mandića, Osijek. Sajam poljoprivredne mehanizacije u organizaciji Udruge prodavatelja mehanizacije i opreme u RH. Informacije: www.farmshowosijek.eu

 

10. MEĐUNARODNI KONGRES "BRAŠNO - KRUH '19."

11.-14.06., kongres se zajedno s 12. Hrvatskim kongresom tehnologa u radu sa žitaricama održava u Hotelu Osijek, u organizaciji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku. Informacije i prijave (na engleskom jeziku): http://www.ptfos.unios.hr/flour-bread/. Dodatne informacije: Odjel biokemije i toksikologije.

 

22. OSJEČKI JESENSKI SAJAM

04.-06.10., sajamska priredba programski obuhvaća poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje, ekologiju  s ciljem podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja. Osim prezentacije roba i usluga gospodarstvenika, obrtnika, OPG-ova, sajam je  prigoda za prezentaciju i razmjenu iskustava jedinica lokalne samouprave, lokalnih akcijskih grupa, tematskih asocijacija i udruga.

 

IT KONFERENCIJA: KULEN DAYZ

09./2019., najveća konferencija o IT inovacijama u istočnoj Hrvatskoj. We like to think of Kulendayz as one of a kind conference. It's all about meeting cool people from IT community, and also technology and business insiders. Enhance your skills with real-life projects, workflows and more. Our style is different; this is a community conference so we are trying to keep talks out of standard conference rooms and speakers out of suits and skirts. With a lot of chalk and talk sessions, networking and open sessions it’s easy for everyone to make this into a useful experience. Concept is simple: 3 conference days, trainings, 6 tracks with 8 sessions, and finally a team building event to sum it all up. Tracks are based on popular IT groups: Developers, Database guys, ITPros, Web developers and Project managers. All sessions are chosen to meet this year hot themes. Our continuing mission: to explore best new techniques, to seek out new tools and new ideas; to boldly go ... oh, just register and see by yourself.

 

DANI HRVATSKOG TURIZMA 2019.

02.-05.10., Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj, koji okuplja između 1500 i 2000 sudionika. U višednevnom radnom djelu – stručna predavanja, prezentacije i radni sastanci, planiran je tradicionalni susret turističkih djelatnika s članovima Vlade RH te javna dodjela turističkih nagrada pojedincima, predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja i nagrade. Kako se radi o najznačajnijem godišnjem događaju takvog tipa u Hrvatskoj, svečana dodjela turističkih nagrada predviđena je uz televizijsko praćenje iste. Organizatori skupa su Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora. Skraćeno poznati kao Dani turizma 2019., održat će se u Osijeku i drugim dijelovima Slavonije i Baranje od 2. do 5. listopada. Više informacija potražite uskoro na web stranici TZ Osijek te na stranici Hrvatske turističke zajednice.