Zabavna događanja

Ovdje doznajte koja vas zabavna događanja očekuju u gradu. Programi uključuju sadržaje namijenjene odraslima, obiteljima s djecom te drugim posjetiteljima, a odvijaju se na raznim prikladnim lokacijama.

 

"TAP AND FOOD" SLJUBLJIVANJE HRANE I PIVA

01.01.-31.12., u kušaonici piva Gajba. Jednom mjesečno imat ćete priliku rezervirati svoje mjesto na večeri koju će za vas pripremati obučeni chef, na kojoj će se služiti pivo koje najbolje odgovara pojedinom jelu. Event će biti zatvorenog tipa pošto smo ograničeni prostorom. Iznos kotizacije će ovisiti o jelu koje se pripremi i pivu koje će se vezati na jelo. Isti taj iznos nastojat ćemo držati prihvatljivim, a kroz nekoliko dana objavit ćemo što vas očekuje na sljedećem Craft Tap & Foodu, te iznose kotizacije i način sudjelovanja. Nadam se da će te znati prepoznati trud i pružiti nam priliku da vas uvedemo u neku novu priču u Gajbi i neku novu dimenziju uživanja u pivu. Pivili. Više informacija: Kušaonica piva Gajba.

 

GIN TASTING - GIN DEGUSTACIJE

24.01.-29.03., svaki četvrtak u siječnju, veljači i ožujku degustacije gina u kušaonici alkoholnih napitaka Craft Room. Došli ste u CRAFT ROOM na džin tonik ali se ne možete odlučiti koji džin naručiti? Na našem meniju možete naći 45 džinova vrhunske kvalitete iz cijelog svijeta. London Dry džinove iz Engleske, Kolumbije, Tajvana, Hrvatske, Japana, Francuske, Španjolske, Belgije, Njemačke, Italije i Amerike te Old Tom džinove, Sloe Berry džinove i džinove s okusom rabarbare i jagode. Tonik selekcija vrhunske kvalitete koje proizvodi Fentimans broji 8 različitih okusa; Uz klasični tonik i Light tonik, tu su još Mediterranean Orange, Japanski Yuzu tonik, Pink Grapefruit, Rabarbara tonik te dva botanička tonika Connissier i Herbal tonik. Naruči tri džina i jedan tonik po izboru za samo 70 KN. Let the tasting beGIN! Više informacija: Craft Room.

 

ZABAVA UZ FIŠ PAPRIKAŠ U TVRĐI: 6. MEMORIJALNA FIŠIJADA "GEZA GUDLIN"

09.02., od 11 sati, stari grad Tvrđa, Ulica Kamila Firingera, ispred restorana "krčma Slavonska kuća". Dodatne informacije: Facebook stranica "Slavonska kuća Osijek".

 

BASIC BARTENDER COURSE - OSNOVNI TEČAJ ZA BARISTE

11.-12.02., Želite naučiti nešto više o koktelima i barskim mješavinama? Pod vodstvom svjetski priznatog barmena i miksologa Miroslava Kljajića dobit ćete kvalitetnu bazu znanja jednog barmena. Svoje ogromno znanje i iskustvo sada je spreman prenijeti upravo Vama. Zakoračite u šareni svijet pripravljanja koktela i miksologije. Program tečaja: Povijest bara i barskog poslovanja, Barska oprema i čaše, Tehnike pripreme koktela i dekoriranje pića, Povijest, proizvodnja i degustacija alkoholnih pića, 44 osnovna koktel recepta po svjetskim standardima. Što očekivati? Dva dana intenzivnog druženja, rada, učenja i vježbe, Promjena percepcije o radu u baru sa zrelim programom baziranim na akademskom proučavanju sadržaja, Praktičan rad u baru, Kreiranje i priprema Vašeg prvog koktela. Cijena tečaja je 750 KN, a mjesta su ograničena. Za dodatne informacije javite se putem maila na craftroomosijek@gmail.com ili u inbox Facebook stranice kušaonice Craft Room.

 

HUMANITARNI MASKENBAL LIONS CLUBA GEA

16.02., od 20 sati u kavani hotela Waldinger. Nastup mašakarane skupine s Murtera "Murterske bake", tombola, večera i piće, zabavni program, glazbeni program benda Still. Preporučeni iznos donacije: 200,00 KN. Više informacija: Lions club Gea, Osijek

 

KLIZALIŠTE "NA SOKOLU"

do 28.02.2019., Park kralja Petra Krešimira IV., Ulica kralja Zvonimira br. 5. Najmodernije klizalište u ovom dijelu Hrvatske od ove godine ima dimenzije 60 x 25 metara i u jednoj smjeni može primiti čak do 400 klizača. Klizalište s radom kreće u nedjelju, 2. prosinca, a predviđeno trajanje klizačke sezone planira se do 28. veljače 2019. godine. Cijena ulaznice iznosi 15,00 HRK, a u istom iznosu plaća se i najam klizaljki (ukoliko klizači nemaju svoje). Karnet od 10 ulaznica imat će cijenu od 120,00 HRK. Radno vrijeme klizališta je od ponedjeljka do nedjelje (smjene traju 75 minuta). Radno vrijeme klizališta od ponedjeljka do petka: od 17:00 do 22:15; subotom i nedjeljom: od 11:00 do 22:15. Klizalište "Sokol centar", telefon: 031 213 538.

 

49. SLAVONSKO SIJELO

23.02., od 7 do 20 sati u Studenstkom centru Osijek. Zabavite se do ranih jutarnjih sati uz Pajevce i Ravnicu. Spremite se u narodno ruho, ponesite domaće proizvode i uživajte u tradicijskoj manifestaciji. Pripremili smo vam bogatu tombolu, nagrade za najljepšu dječju, žensku i mušku nošnju, te najljepše uređen stol. Vaše ulaznice na vrijeme osigurajte putem naše facebook stanice. Živjeli! Više informacija kod organizatora: Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić

 

6. ROĐENDAN MOTO KLUBA PANNONIANS

09.03., od 20 sati, u prostorijama MK Pannonians.

 

PRVI MAJ U OSIJEKU

01.05., uz tradicionalno okupljanje na lijevoj obali Drave kod Krunske utvrde (katakombe, od 11 sati), zaputite se i u Bosutsko naselje na "Piknik kod Mačkamame" od 10 sati! Uz "kirvaj" uz blagdan Svetog Josipa Radnika, zabavite se u lunaparku (postavljen je kod dvorca Mačkamama cijeli tjedan prije 1. svibnja) ili uživajte u hladovini drveća pored dvorca Mačkamama, u domaćem "Legionar" pivu, Osječkom nefiltriranom pivu u obližnjem caffe Dvorac, roštilju i glazbi 80-ih! Zanimljivo je da se Prvi Maj u Osijeku organizirano proslavlja od 1893. godine i to na prostoru uz Dravu u Krunskoj utvrdi (katakombe).

 

FESTIVAL (SAJAM) CVIJEĆA

10.-12.05., tradicionalno, po treći put uoči Majčinog dana, Grad Osijek i Turistička zajednica Grada Osijeka pozivaju vas na festival cvijeća. Uz bogatu ponudu različitog cvijeća, sadnica, vrtnog programa i drugih korisnih potrepština za uređenje vrtova, okućnica i dvorišta, u večernjem dijelu programa zabavite se uz glazbu te raznovrsnu gastronomsku ponudu osječkih ugostitelja. Ovaj je festival i popratni sajam cvijeća savršena prilika da potražite kakav prigodan poklon ili jednostavno cvijet za vašu mamu!

 

VEČER VINA I UMJETNOSTI - SAJAM VINA UZ KONCERTE

11.05., od 18 sati, Kazamat (gradske zidine uz Vodena vrata u Tvrđi). vraća se ona noć kada vino u kombinaciji s umjetnošću pretvara nebo iznad grada u veliko platno, a mi, pogurani tim čarobnim spojem uz pomoć dobre volje i pozitive ispisujemo još jednu prekrasnu priču koju ćemo poslati u svemir. U subotu, 11. svibnja vraća nam se prva ovogodišnja Večer vina & umjetnosti. Uz stotine nasmiješenih lica, raznolikim umjetničkim programom i desecima proizvođača vina, tekućine napunjene sokom grožđa kojem ni jedna zraka sunca nije promakla, ritam večeri diktirat će bogat glazbeni program. Turistička zajednica Osječko – baranjske županije i Osječko – baranjska županija pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, kao organizatori poručuju da rezervirate datum i pripremite svoje tijelo na najugodnije podražaje i sačuvajte hrpu dobre volje koju ćete podijeliti s okupljenima.

 

OSIJEK AIR SHOW 2019.

06./2019., Sportska zračna luka Osijek - Čepin. U svrhu promocije zrakoplovnog sporta i zrakoplovno-tehničke kulture, a u spomen na pripadnike Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek tragično poginule u Domovinskom ratu, Aeroklub Osijek i ove godine organizira Osijek Air Show. Sada već tradicionalna zrakoplovna priredba ove godine u svom petom izdanju uz revijalni dobiva i natjecateljski karakter. Petak 15. lipnja rezerviran je za padobrance, koje građani mogu očekivati na raznim lokacijama po gradu. U subotu 16. lipnja se kao i predhodnih godina zbivanja sele na aerodrom Osijek-Čepin gdje će se uprizoriti glavni dio priredbe koji obuhvaća: izložbu zrakoplova i zrakoplovne opreme, prezentaciju rada udruga iz sastava zajednice tehničke kulture grada i županije te višesatni letački program. Ovogodišnja potpora Ministarstva obrane ovom dijelu manifestacije u letačkom i izložbenom segmentu je najznačajnija do sad. Za nedelju 17. lipnja organizirano je natjecanje u preciznom sletanju zrakoplva raznih kategorija što će biti posebna atrakcija obzirom da su ovakva natjecanja uobičajeno zatvorena za javnost. Ulaz na sva događanja je kao i prijašnjih godina slobodan. Više informacija kod Aeroklub Osijek: Facebook stranica, Web stranica

 

ANTUNOVO - CRKVENI GOD (KIRVAJ) U TVRĐI

13.06., još od 1697. uz Franjevačku crkvu Uzvišenja Svetog Križa održava se ovaj pučki događaj, proštenje ili „po slavonski“ kirvaj (kirbaj). Blagdan Svetog Antuna Padovanskog je dan kada cijeli osječki stari grad Tvrđa miriše na medenjake, štapiće od prženog šećera, šećernu vatu i cvjetove ljiljana koje vjernici i putnici namjernici donose u crkvu. Na ulazu u staru Tvrđu nalazi se veliki lunapark, a dan je i prilika da na pojedinim štandovima kušate prve slasne slavonske trešnje i slastice od trešanja.

 

ADVENT U OSIJEKU

01.-31.12. Tijekom prosinca svakako posjetite Osijek i sudjelujte u brojnim blagdanskim događanjima. Adventska događanja u gradu započinju prvog adventskog vikenda, a kao i svake godine intenziviraju se nakon 2. prosinca, Dana grada. Tijekom blagdana očekuju vas prigodne izložbe, koncerti u galerijama, muzejima i crkvama, smotra dječjih lampiona sa svjetlucavom veselom povorkom do Adventskog sajma, a posebno je zabavan „Božićni tramvaj“ gdje najmlađe tijekom vožnje tijekom vesele predstave daruje Djed Božićnjak. Središnja su događanja tijekom Došašća ipak božićni sajmovi i koncerti na otvorenom. Tijekom tridesetak dana trajanja, grad djeluje romantično zahvaljujući maštovitom blagdanskom uređenju, a kućice s obrtničkim proizvodima i gastro ponudom jednostavno vas pozivaju da ih obiđete. Uz kuhano vino i punč te osječko božićno pivo i vina lokalnih vinara, koncerti znaju potrajati do kasnih večernjih sati. Advent u Osijeku je manifestacija u organizaciji Grada Osijeka, Turističke zajednice Grada Osijeka i partnerskih agencija za organizaciju događanja.