Zabavna događanja

Ovdje doznajte koja vas zabavna događanja očekuju u gradu. Programi uključuju sadržaje namijenjene odraslima, obiteljima s djecom te drugim posjetiteljima, a odvijaju se na raznim prikladnim lokacijama.

 

BESPLATNI TURISTIČKI OBILASCI OSIJEKA (2019.)

01.01.-31.12., svake druge subote u mjesecu upoznajte Osijek s licenciranim turističkim vodičem u organiziaciji TZ grada Osijeka. Ture su besplatne. Obilazak je pješačkog tipa, osim ako je drukčije navedeno.

PLANIRANI TURISTIČKI OBILASCI TIJEKOM 2019.:

  • 12.07., subota, od 11 sati, tura Gornji grad, osječki parkovi i rijeka Drava, biciklom
  • 10.08., subota, od 11 sati, tura rijeka Drava i Vodenica, biciklom
  • 14.09., subota, od 11 sati, tura Gornji grad
  • 12.10., subota, od 11 sati, tura Donji grad (polazak s Trga bana J. Jelačića)
  • 09.11., subota, od 11 sati, tura Tvrđa
  • 14.12., subota, od 11 sati, tura Advent u Osijeku - Put Jaslica

 

PORTASTIČNA SRIJEDA - SHOPPING S POPUSTIMA

01.01.-31.12., svake prve srijede u mjesecu kupujte s popustima u trgovinama TC Portanova

 

18. MOTOSUSRETI I 45. GODINA MK OSIJEK

27.-30.06., Moto klub Osijek i ove godine ponosno najavljuje 18. po redu moto susret i 45. obljetnicu postojanja kluba. Na lijevoj obali Drave u osječkim katakombama od 27. do 30. 6. 2019. godine, kao i prošlih godina, očekuju vas rock svirka, hrpa motocikala te dobra zabava. Ove godine u posjet nam dolaze mnogi gosti koji su obilježili dugu povijest Moto kluba Osijek. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Očekuju vas: koncerti, natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, moto defile ulicama grada, moto igre, besplatan kamp, erotski ples, vatromet i još puno toga.

 

IN DA SOFA - SUMMER NIGHT KICKING

28.06., omiljeni osječki "pop-up" noćni klub, kafić, pub, "all in 1" bar, ponovno otvara svoja vrata i u Gornjem gradu, u petak 28.06. od 17 do sitnih sati! Evo zadnjeg petka u lipnju, evo In da sofe i vas spremnih na đipnju. Kao nekad davno prije godinu dana, opet ćemo osvježiti prostor u Prolazu Matice Hrvatske i napuniti ga senzualnim zvukom boje zalazećeg sunca i smutija od papaje te vašim motivirajućim emocijama. Tema večeri petka 28. lipnja koja starta od 17.00 sati bit će kupanje u ritmu muzike za ples, a kupku će napuniti majstori za kojima bi se i Johnson & Johnson otimao da zna za njih. Prvi je Kema, resident Sofe i predsjednik upravnog odbora za odabir najpouzdanijih BPM-ova u funkciji ritmičnog pokretanja, za ovu priliku Sooncokem. Drugi je cijenjeni gost iz Kragujevca, doktor za liječenje duše tretmanima jazzom, soulom, funkom, latino i disco glazbom, jahač na valovima pozitive i dobrih vibracija, gospodin Shoomadisco. Rezervirajte si petak za špricanje osmijesima i nemojte dozvoliti da jedino što vas pokreće bude izbjegavanje komaraca. Već od 17.00 sati povedite klinceze i klince na Kids sofa time, a poslije kad padne mrak dođite biti svjetlo koje će s još stotinama drugih obasjati prekrasan, intiman i opuštajući prostor kod Prolaza Matice Hrvatske (klikni za lokaciju na Google karti).

 

OSJEČKO LJETO KULTURE 2019.

28.06.-14.07., krajem lipnja, uobičajeno oko 29. lipnja - blagdana nebeskih zaštitnika grada Osijeka, Sv. Petra i Pavla i u prvoj polovini srpnja u staroj baroknoj Tvrđi održava se veliki kazališno-umjetnički festival. Na više otvorenih i zatvorenih lokacija može se pogledati kazališne i kino predstave, izložbe, performanse i druga zanimljiva kulturno-umjetnička događanja. Festival je najveći istočnoj Hrvatskoj, a kvalitetom parira poznatim sličnim kazališnim ljetnim festivalima u široj regiji. Ukoliko ste propustili kakvu zanimljivu predstavu diljem Hrvatske i šire regije, velika je vjerojatnost da ćete ju moći pogledati upravo na „Oljk-u“. U manifestaciji, čiji je organizator Grad Osijek, planirano je 55 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti, koji će biti izvedeni na 22 lokacije. Više informacija i program: Osječko Ljeto Kulture, www.ljetokulture.osijek.hr

 

PORTASTIČNA SRIJEDA - SHOPPING S POPUSTIMA

03.07./07.08., svake prve srijede u mjesecu kupujte s popustima u trgovinama TC Portanova

 

POSTANI LICE JESEN/ZIMA KOLEKCIJE U TC PORTANOVA

15.7. - 30.8., sudjeluj u natječaju, postani lice nove kampanje i osvoji 2.000 kuna za shopping u Portanovi

 

IGRE NAŠEG DJETINSTVA U TC PORTANOVA

24.8. od 11 sati, Dječja igraonica sa igrama gumi-gumi, školica, Crni Petar i druge

 

KUKURUZNI LABIRINT: UTRKA

25.08., od 10 sati. Dragi ljubitelji trčanja, a pogotovo trčanja u prirodi donosimo vam obavijest za Kukuruzni labirint trail. Zezancija i utrkivanje po manje-više poznatim terenima oko Tvrđavice. Druženje nakon utrke. Start: Kukuruzni labirint na lijevoj obali Drave u blizini prilaza visećem pješačkom mostu u 10 h. Staze: Sprint trail 6 km – šumom i bentom, Kratka 14, - šumom, bentom, pokraj Drave, Duga 21 km – šumom, bentom, kroz mrtvu šumu, pokraj Drave.